Αρσεναλ – Σπόρτινγκ Λ.: «Κλειδώνει» την πρόκριση

Αρσεναλ – Σπόρτινγκ Λ.: «Κλειδώνει» την πρόκριση

 

Εναρξη: 22:00, 08/11/2018
Γήπεδο: Emirates Stadium (59.867), Λονδίνο

Για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, η Αρσεναλ φιλοξενεί στο «Εμιρεϊτς» του Λονδίνου την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας το βράδυ της Πέμπτης (08/11, στις 22:00), με στόχο τη νίκη που θα της δώσει και μαθηματικά την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά στον όμιλο.

Δύο εβδομάδες πριν, στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, οι «κανονιέρηδες» έφυγαν νικητές με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ. Πολλές αλλαγές έκτοτε στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, αποκλεισμός στο Κύπελλο με εντός έδρας ήττα, όπου ήρθε και η απόλυση του Ζοζέ Πεσέιρο.

Με υπηρεσιακό στο Λονδίνο
Δύο εβδομάδες γεμάτες… περιπέτεια για την Σπόρτινγκ, μετά την εντός έδρας ήττα 0-1 από την Αρσεναλ. Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Εστορίλ (1-2) στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου έφεραν και την απόλυση του Ζοζέ Πεσέιρο από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Τιάγκο Φερνάντες να χρίζεται ως υπηρεσιακός στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος στην έδρα της Σάντα Κλάρα. Δυσκολεύτηκε, όμως κέρδισε 2-1 με ανατροπή. Εωσότου βρεθεί αντικαταστάτης, ο 37χρονος Φερνάντες θα ηγείται της ομάδας και θα κοουτσάρει το παιχνίδι με την Αρσεναλ στην Αγγλία. Σε ένα παιχνίδι που θα στερηθεί τις υπηρεσίες του βασικού μέσου, Μπατάγλια.

Μετά το διπλό της Βόρσκλα στην έδρα της Καραμπάγκ αλλάζουν κάπως οι ισορροπίες στον 5ο Ομιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πορτογάλοι πρέπει να σκέφτονται και τους Ουκρανούς, σε περίπτωση ήττας στο Λονδίνο.

Επιβλητική παρουσία
Το 3 στα 3 έχει κάνει στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ η Αρσεναλ, σημειώνοντας σημαντικό διπλό στην Πορτογαλία επί της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (1-0). Η μετά Βενγκέρ εποχή, στους πρώτους τρεις μήνες της σε επίσημο επίπεδο, βαίνει καλώς. Η δουλειά του Ουνάι Εμερι βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο, η οποία με εξαίρεση τις ήττες στην αρχή από Μάντσεστερ Σίτι (0-2 εντός) και Τσέλσι (3-2 εκτός), έχουν φέρει 12 νίκες και 2 ισοπαλίες έκτοτε σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο πιο πρόσφατο ματς έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τη Λίβερπουλ, μένοντας πίσω στο σκορ από τον Μίλνερ στο 61’, με τον Λακαζέτ να ισοφαρίζει με όμορφη προσπάθεια στο 82’. Σε ακόμη ένα παιχνίδι εμφάνισε αμυντικές αδυναμίες, όπου με το χρόνο ο Ισπανός τεχνικός καλείται να βρει απαντήσεις. Με νίκη κόντρα στους Πορτογάλους εξασφαλίζει την πρόκριση και παράλληλα την πρωτιά του ομίλου, αλλά και μία καλή κλήρωση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Πριν τη διακοπή λόγω των εθνικών υποχρεώσεων, την τελευταία της χρονιάς, η Αρσεναλ φιλοξενεί τη Γουλβς για την Πρέμιερ Λιγκ. Τόσο κόντρα στους «λύκους», όσο και με την Σπόρτινγκ ο Ουνάι Εμερι υπολογίζει ξανά στον νεαρό και… εργάτη (όπως αποδείχθηκε), Γκεντουζί. Αμφίβολοι παραμένουν οι Παπασταθόπουλος (στόπερ) και Μονρεάλ (μπακ).

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Πριν 15 μέρες στη Λισσαβόνα, ήταν η πρώτη συνάντηση των ομάδων στην ιστορία τους. Με αντιπάλους ίδιων χωρών, τί κάνουν; Η Αρσεναλ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που φιλοξένησε πορτογαλικό σύλλογο μέτρησε ισάριθμες νίκες με συντελεστή τερμάτων 17-0! Η Σπόρτινγκ σε 11 επισκέψεις στην Αγγλία έφυγε μόλις δύο φορές με διπλό, δύο ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ υπέστη επτά ήττες.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Europa League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X