Άρσεναλ: Ομπαμεγιάνγκ, ο πρωταγωνιστής για το... Champions League!

Άρσεναλ: Ομπαμεγιάνγκ, ο πρωταγωνιστής για το… Champions League!

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής Άρσεναλ και ο παίκτης – κλειδί στον τελικό του Europa League 

Στο Μεστάγια ήταν καθηλωτικός, πέτυχε χατ τρικ κι έστειλε την Άρσεναλ στον τελικό του Europa League! Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Gunners και ο παίκτης στον οποίο θα στηριχθούν για μια θέση στ’ αστέρια! Αυτός είναι ο Γκαμπονέζος σταρ με αριθμούς!

Σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Άρσεναλ και έγινε ο πρώτος παίκτης της που σκόραρε πέντε γκολ στα πρώτα του έξι ματς με την ομάδα. Τελείωσε την σεζόν 2017-2018 με δέκα γκολ σε δεκατρία ματς πρωταθλήματος.

Τα στατιστικά του Ομπαμεγιάνγκ με την Άρσεναλ

– Το γκολ του στο 1-0 με την Χάντερσφιλντ στις 13 Μαϊου του 2018 ήταν το τελευταίο γκολ στην 22χρονη περίοδο παραμονής του Βενγκέρ στην Άρσεναλ.

– Όταν έφυγε το 2017-2018 τελείωσε την σεζόν ως τοπ σκόρερ μαζί με τους Σαλάχ και Μανέ με 22 γκολ στην Premier.

– Έγινε ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ που έβαλε χατ τρικ σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης όταν επικράτησε η ομάδα με 4-2 με αντίπαλο τη Βαλένθια.

– Με 34 γκολ έχει σκοράρει τέσσερις φορές πάνω από οποιονδήποτε άλλο Γκαμπονέζο παίκτη (σ.σ. ακόμα και μαζί με οκτώ) σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

– Προς το παρόν έχει κερδίσει Κύπελλα στην Γαλλία (2013) και Γερμανία (2017).

– Σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι φορές που έφτασε πιο κοντά σε τίτλο πριν την φετινή χρονιά ήταν τα προημιτελικά σε Champions League (2013-2014 και 2016-2017) και σε Europa League (2015-2016).

– Είναι ο διεθνής με τις πιο πολλές συμμετοχές στη Γκαμπόν. Υπάρχει μόνο ο γκολκίπερ Ντιντιέ Ονοβό που οδεύει στο τέλος της καριέρας καθώς είναι 36 ετών. Ο Ομπαμεγιάνγκ μπορεί να γίνει και ο παίκτης με τις πιο πολλές συμμετοχές στην οικογένειά του. ο επόμενος στόχος του είναι οι 80 παρουσίες του πατέρα του.

– Έγινε ο τοπ Αφρικανός σκόρερ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ιβοριανός Ντρογκμπά έχει το ρεκόρ με 50 γκολ. Στα 29 ο Ομπαμεγιάνγκ έχει βάλει 34.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Γιουροπα Λιγκ με 200+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X