Τσέλσι - Άρσεναλ: Ο Τελικός του Europa League στο Μπακού!

Τσέλσι – Άρσεναλ: Ο Τελικός του Europa League στο Μπακού!

Το Μπακού υποδέχεται το μεγάλο ραντεβού του Europa League! Τσέλσι vs Αρσεναλ στον βρετανικό εμφύλιο και… τρόπαιο για τους Gunners το Champions League. 

Η Τσέλσι είναι αήττητη στο Europa League

Τσέλσι-Αρσεναλ. Το ντέρμπι του Λονδίνου μεταφέρεται στο Μπακού στον τελικό του Europa League. Είναι το πρώτο ραντεβού πριν το τεράστιο ματς ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τότεναμ για το Champions League. Βέβαια, οι Μπλε τα βρήκαν δύσκολα κόντρα στην Άιντραχτ για να πάρουν το εισιτήριο. Μάλλον, ο Κέπα ήταν αυτός που τους το έδωσε. Ο πορτιέρο τους ήταν εκείνος που έπιασε δύο πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 4-3, αφού πρώτα κανονική διάρκεια και παράταση είχαν λήξει με το ισόπαλο 1-1. Παράλληλα, η Τσέλσι έγινε η πρώτη αήττητη σε 17 αγώνες (14 νίκες) από τότε που δημιουργήθηκε το Europa League! Με αυτό το ρεκόρ θα παρουσιαστεί στο Αζερμπαϊτζάν για να διεκδικήσει το τρόπαιο. Βέβαια, τις τελευταίες ημέρες όλοι ασχολούνται με το μέλλον του Μαουρίτσιο Σάρι, αλλά και του Εντερ Αζάρ, με τον Ιταλό και τον Βέλγο να είναι πιο κοντά στην έξοδο από το Στάμφορντ Μπριτζ. «Αν ο τελικός είναι το τελευταίο μου ματς, θα δώσω τα πάντα» τόνισε με νόημα ο σταρ της Τσέλσι.

Η Αρσεναλ θέλει τρόπαιο και… Champions League
Το μεγάλο βήμα για το Μπακού έγινε στο Λονδίνο με το 3-1 και στο Μεστάγια η Αρσεναλ απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της. Οι Gunners άφησαν στην άκρη τον… εφιάλτη της Premier League, διέλυσαν με 4-2 τη Βαλένθια και με δυο νίκες στα ημιτελικά πάνε αεράτοι στο Αζερμπαϊτζάν για να πάρουν την κούπα και το εισιτήριο για το Champions League! Ο Ουνάι Εμερι είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού μετρά 24 διαδοχικές προκρίσεις στο Europa League! Σούπερ ο Ομπαμεγιάνγκ που πέτυχε χατ τρικ και μετά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Premier League θέλει να κάνει ένα εντυπωσιακό φινάλε και στο Europa League. Στο Μπακού πάντως θα ταξιδέψει χωρίς τον Μχιταριάν.

H παράδοση του Τσέλσι – Αρσεναλ

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόνο μία φορά εκτός συνόρων, τη σεζόν 2003-04 για τα προημιτελικά του Champions League. Η Τσέλσι προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-2 (Τσέλσι – Άρσεναλ 1-1, Άρσεναλ – Τσέλσι 1-2). Η παράδοση για τις εγχώριες διοργανώσεις είναι σύμμαχος των Gunners: Σε 197 παιχνίδια η Άρσεναλ μετρά 77 νίκες, η Τσέλσι 63, ενώ 57 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι τελικοί του Europa League

2010 Αμβούργο: Ατλέτικο Μαδρίτης-Φούλαμ 1-1 (2-1 στην παράταση)
2011 Δουβλίνο: Πόρτο-Μπράγκα 1-0
2012 Βουκουρέστι: Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθ.Μπιλμπάο 3-0
2013 Άμστερνταμ: Τσέλσι-Μπενφίκα 2-1
2014 Τορίνο: Σεβίλη-Μπενφίκα 0-0 (4-2 στα πέναλτι)
2015 Βαρσοβία: Σεβίλη-Ντνίπρο 3-2
2016 Βασιλεία: Σεβίλη-Λίβερπουλ 3-1
2017 Στοκχόλμη: Άγιαξ-Μάντσεστερ Γ. 0-2
2018 Ατλέτικο Μαδρίτης – Μαρσέιγ 3-0

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Γιουροπα Λιγκ με 200+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X