Μαρσέιγ – Λάτσιο: Η παράδοση του Γκαρσιά

Μαρσέιγ – Λάτσιο: Η παράδοση του Γκαρσιά

 

Εναρξη: 22:00, 25/10/2018
Γήπεδο: Stade Vélodrome (67.394), Μασσαλία

Για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, στο πλαίσιο του 8ου Ομίλου του θεσμού, η Μαρσέιγ φιλοξενεί τη Λάτσιο στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας (22:00) με στόχο την πρώτη της νίκη στο γκρουπ. Η Λάτσιο βρίσκεται στη 2η θέση πίσω από την πρωτοπόρο Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με τρεις βαθμούς σε δύο ματς. Απόψε, κλειστό θα είναι ένα μέρος της κερκίδας στο άντρο της Μαρσέιγ, λόγω τιμωρίας. Αμφότερες βρίσκονται σε θετική πορεία, προερχόμενες από δύο διαδοχικά τρίποντα σε Ligue 1 και Serie A, αντίστοιχα.

Λίγο πριν την Παρί!
Αν βάζαμε τις προτεραιότητες της Μαρσέιγ στο… ζύγι, δεν θα ερχόταν κάποια στο προσκήνιο. Για τον απλούστατο λόγο, ότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στον όμιλο, η Μαρσέιγ πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις δύο διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Γιουρόπα Λιγκ) την παρούσα φάση. Καλείται απόψε να πάρει νίκη, ακόμα και η ισοπαλία δεν θα είναι ευχάριστο γεγονός. Σε τρία βράδια από σήμερα, στο ίδιο γήπεδο, φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν, στο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Ligue 1, στοχεύοντας στη νίκη την οποία θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρώτη θέση.

Μετά τις δύο κολλητές νίκες κόντρα σε Καέν (2-0) και Νις (1-0), έβγαλε στο… φως ακόμα μία καλή λειτουργία της. Όταν θέλει, παίζει και άμυνα! Στον πάγκο της ο Γκαρσία, άλλοτε προπονητής της Ρόμα, μισητής αντιπάλου της Λάτσιο την οποία φιλοξενεί για την 3η στροφή των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Γάλλος τεχνικός Γκαρσιά υπήρξε προπονητής των Ρωμαίων από το 2013 μέχρι το 2016 και κόντρα στη Λάτσιο πέτυχε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο «μπομπέρ» Τοβέν (φορ), επέστρεψε τραυματίας μετά την κλήση του στην Εθνική Γαλλίας και η συμμετοχή του κρίνεται και αυτή τη στιγμή αμφίβολη. Προβάδισμα για την κορυφή της επίθεσης ο Κώστας Μήτρογλου.

Η αρχή της… ανόδου!
Πριν τη διακοπή για τις εθνικές υποχρεώσεις, η Λάτσιο έφτανε σε δύσκολη νίκη επί της Φιορεντίνα με 1-0. Στην επιστροφή της διακοπής, έφυγε νικήτρια από την Πάρμα με 2-0, χάρη σε γκολ των Ιμόμπιλε και Κορέα στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Δύο σερί νίκες για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάκι, δίχως να δεχθεί γκολ και πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο γαλλικό νότο στοχεύοντας στο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Μαρσέιγ.

Ακολουθούν τρία διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ για τους «λατσιάλι», το ντέρμπι με την Ιντερ τη Δευτέρα (29/10), η ΣΠΑΛ την επόμενη εβδομάδα και το δεύτερο κολλητό παιχνίδι με τη Μαρσέιγ για την 4η αγωνιστική (8/11) του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν ταξίδεψαν στη Γαλλία οι τιμωρημένοι Μπάστα (μπακ) και Κορέα (μεσοεπιθετικός). Δεν είναι έτοιμοι και παρέμειναν στη Ρώμη οι Μούρτζια (μέσος) και Λουίς Αλμπέρτο (μεσοεπιθετικός).

Πιθανές ενδεκάδες
Μαρσέιγ (4-2-3-1): Ματαντά – Σαρ, Καλέτα Καρ, Ραμί, Αμαβί – Λουίς Γκουστάβο, Στρούτμαν – Σανσόν, Παγέ, Οκάμπος – Μήτρογλου
Λάτσιο (3-5-2): Προτό – Γουάλας, Ατσέρμπι, Ράντου – Κάσερες, Μιλίνκοβιτς, Λούκας Λέιβα, Μπερίσα, Λούλιτς – Καϊσέδο, Ιμόμπιλε

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Europa League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X