Παναθηναϊκός- Ζαλγκίρις: Με ηγέτη τον Λάνγκφορντ

Παναθηναϊκός- Ζαλγκίρις: Με ηγέτη τον Λάνγκφορντ

Έναρξη: 22:00, 26/10/2018
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Την τρίτη εντός έδρας νίκη του αναζητά ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, που υποδέχεται (22:00) την Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο πρώτος σκόρερ ο Λάνγκφορντ και η παράδοση του Γιασικεβίτσιους!

Ενα ιδιαίτερο παιχνίδι για τους φίλους του Παναθηναϊκού που θα υποδεχθούν τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους! Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ ο «Βig Saras» η συναισθηματική σχέση παρέμεινε ζωντανή και δυνατή στα έντεκα χρόνια τα οποία πέρασαν από τότε και τον κρατούν αδιαλείπτως στο πράσινο κάδρο!

Η επιρροή του Λάνγκφορντ!
Οι “πράσινοι” προέρχονται από μία νίκη εντός έδρας με τη Γκραν Κανάρια χάρις στους 16 πόντους από τον Λάνγκφορντ και άλλους τόσους από τον Λεκαβίτσιους. Ο Παναθηναϊκός θέλει να αναρριχηθεί και άλλο στη βαθμολογία και η Ζαλγκίρις δεν επιθυμεί να μείνει και άλλο πίσω. Μεγάλος πρωταγωνιστής του σε αυτές τις πρώτες τρεις στροφές ο Κιθ Λάνγκορντ. Αλλωστε, έκλεισε στον Παναθηναϊκό για να του σκοράρει αρκετούς πόντους. Ετσι, έπειτα από τρεις αγωνιστικές ηγείται του σκοραρίσματος με Μ.Ο. 15.7 πόντους. Επίσης έχει ποσοστό 66.7% στα δίποντα. Ο Αμερικανός σκόρερ φαίνεται να ασκεί τεράστια επιρροή στο παιχνίδι των «πρασίνων». Έχοντας τη μπάλα στα χέρια του για να σκοράρει, ο Λάνγκφορντ βρίσκεται την πρώτη πεντάδα των παικτών της EuroLeague όπου η παρουσία του παρκέ παίζει καταλυτικό ρόλο. Κάθε φορά που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός μέτρησε διαφορά +33 πόντων ενώ κάθε φορά που ήταν εκτός ήταν στο -14 συνολικά!

Η Ζαλγκίρις έχασε στο γήπεδό της από την Φενέρ στην 3η αγωνιστική παρά τους 23 πόντους του Νέιτ Γουόλτερς. Ο Αμερικανός έχει 17 μέσο όρο πόντων με ένα εξαιρετικό 68% στα δίποντα και με 6 ασίστ ανά αγώνα. Ωστόσο, με μια νίκη στα τρία ματς οι Λιθουανοί είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα στο ΟΑΚΑ.

Δυο παλιοί γνώριμοι!
Δύο παλιοί φίλοι και γνώριμοι, οι Τσάβι Πασκουάλ και Σάρας Γιασικεβίτσιους θα συναντηθούν ξανά στην Αθήνα. Ο Πασκουάλ είχε παίκτη τον Λιθουανό στην Μπαρτσελόνα το 2012-2013, όπου η ομάδα πήγε φάιναλ φορ αλλά έχασε δύο ματς στο Λονδίνο. Οι δρόμοι τους έχουν συναντηθεί ξανά και ο Γιασικεβίτσιους είχε ρεκόρ ασίστ στην Ευρωλίγκα, 10 ανά ματς, παίζοντας με τον Πασκουάλ στην Μπαρτσελόνα το 2010. Τώρα ο μαθητής έγινε και αυτός καταξιωμένος τεχνικός και οι δυο τους θα αναμετρηθούν ως προπονητές για 4η φορά. Στα προηγούμενα τρία ματς ο Γιασικεβίτσιους προηγείται 2-1 του Πασκουάλ.

Οι αριθμοί του ματς
Ο Παναθηναϊκός έχει την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση με 90 πόντους ανά αγώνες. Επίσης έχει τοπ σκόρερ όπως τους Λάνγκφορντ και Λοτζέσκι και 10 παίκτες στην ομάδα με μέσο όρο πόντων 7 ανά ματς. Αυτή η επιθετική δύναμη αναμφίβολα κάνει μεγάλη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έχει επίσης την 5η πιο καλή επίδοση σε ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα, αλλά και την πιο κακή από πιο μακρινή απόσταση και το τρίποντο με 27%. Ετσι, αν ο Παναθηναϊκός έχει τους σκόρερ του σε καλή μέρα και βελτιώσει το ποσοστό στα τρίποντά του τότε θα έχει κάνει την μισή… δουλειά. Βέβαια, δύσκολα θα προλάβει το ματς ο Ματ Λοτζέσκι!

Η Ζαλγκίρις έχει την 7η πιο καλή άμυνα στην διοργάνωση. Οι “πράσινοι” επίσης έχουν το πάνω χέρι στα ριμπάουντ με 31.7 έναντι 24.7 της Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί έχουν όμως τοπ νούμερα και επιδόσεις στα σουτ τριών πόντων με 51.2% και θα ποντάρουν στους Γουόλτερς, Ντέιβις και Μιλάνκις για το ματς.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X