Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Μεγάλο ραντεβού στους «32» του Europa League!

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Μεγάλο ραντεβού στους «32» του Europa League!

Δεν χαμογέλασε η κλήρωση στον Ολυμπιακό, αφού στη φάση των «32» του Europa League θα βρει απέναντι του την Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε ξανά με την Αρσεναλ! Αυτήν τη φορά όχι στο Champions League, αλλά στους «32» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν στάθηκαν τυχεροί στην κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας μιας και οι Λονδρέζοι είναι στα φαβορί για να φτάσουν μέχρι το τέλος. Αλλωστε, οι «Κανονιέρηδες» κατάφεραν στην περσινή διοράνωση να βρεθούν στον τελικό στο Μπακού, αλλά ηττήθηκαν από την Τσέλσι του Σάρι. Το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο για τις 20 Φεβρουαρίου στο «Καραϊσκάκης» και η ρεβάνς θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα (27 του μηνός) στο Λονδίνο.

Άρσεναλ vs Ολυμπιακός στο Europa League!

Η Άρσεναλ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη της φάση και η πρόρκιση στους «32» του Europa League, ήταν από τις λίγες καλές στιγμές της φετινής σεζόν. Σε όμιλο με Άιντραχτ, Γκιμαράες και Σταντάρ Λιέγης πήρε την πρωτιά, ωστόσο αυτή σφραγίστηκε στην τελευταία στροφή. Είχε τρεις νίκες στον όμιλο (3-2 τη Γκιμαράες, 4-0 τη Σταντάρ, 3-0 την Άιντραχτ εκτός), δυο ισοπαλίες, ενώ η εντός έδρας ήττα από την Άιντραχτ λίγο έλειψε να τη βάλει σε μπελάδες.

H Άρσεναλ εντός συνόρων είναι απογοητευτική! Ο Ουνάι Έμερι δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω και είδε την πόρτα της εξόδου! Με τον Φρέντι Λιούντμπεργκ στον πάγκο της δεν ήρθε η βελτίωση και η βαριά εντός έδρας ήττα από τη Σίτι έδειξε πως η χρονιά θα είναι δύσκολη. Βρίσκεται στην 9η θέση της Premier League, στο -27 από την κορυφή, αλλά και στο -7 από την τετράδα. Η Αρσεναλ είναι ευάλωτη. Ενας από τους λόγους είναι πως δεν μπορεί να διαλύσει τις επιθέσεις της αντιπάλου. Αυτή τη σεζόν η λονδρέζικη ομάδα είναι τελευταία στα κοψίματα και τέταρτη από το τέλος στα κερδισμένα τάκλιν . Η ανασταλτική λειτουργία των μέσων προσφέρει ελάχιστη βοήθεια και στη λίστα με τους «υπεύθυνους» συγκαταλέγεται και ο Λούκας Τορέιρα. Η τετράδα της άμυνας δεν έχει τον σούπερ σταρ, κάτι που «φωνάζουν» χρόνια οι οπαδοί ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Η Άρσεναλ εξακολουθεί να υποφέρει από μια σχετική έλλειψη δημιουργικότητας. Τι και αν έσπασε το ρεκόρ μεταγραφών των τελευταίων ετών, τι και αν έχει τρεις εντυπωσιακούς επιθετικούς (Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ, Πεπέ), τα πράγματα δεν κυλάνε καλά.

Στην αρχή της σεζόν, η αισιοδοξία στις τάξεις της Αρσεναλ ήταν διάχυτη. Η μεταγραφή του Πεπέ άφηνε πολλές υποσχέσεις. Αλλωστε, είχε 22 γκολ και 11 ασίστ στη Ligue 1! Ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη Οκτώβρη για να τον δούμε σε ρόλο πρωταγωνιστή. Καλός στις μεταβιβάσεις, παίρνει καλές θέσης για σκοράρισμα, αλλά γκολ… αγνοείται.

Θα καταφέρει να βγει από το αδιέξοδο; ΤΟ Europa League είναι κίνητρο για κάτι περισσότερο τη φετινή σεζόν.

Ολυμπιακός – Άρσεναλ, η παράδοση

Οκτώ φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δυο ομάδες. Σε αυτά τα ματς οι Πειραιώτες έχουν 4 νίκες και ισάριθμες ήττες. Στο Φάληρο κέρδισαν τις 3 από τις 4 φορές που υποδέχθηκαν τους Λονδρέζους, ενώ υπάρχει και η τεράστια νίκη με 3-2 στο Λονδίνο, τον Σεπτέμβριο του 2015.

09/12/2015 Ολυμπιακός – Αρσεναλ 0-3
29/09/2015 Αρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3
04/12/2012 Ολυμπιακός – Αρσεναλ 2-1
03/10/2012 Αρσεναλ – Ολυμπιακός 3-1
06/12/2011 Ολυμπιακός – Αρσεναλ 3-1
28/09/2011 Αρσεναλ – Ολυμπιακός 2-1
09/12/2009 Ολυμπιακός – Αρσεναλ 1-0
29/09/2009 Αρσεναλ – Ολυμπιακός 2-0

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X