Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Ωρα για το Europa League!

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Ωρα για το Europa League!

Εναρξη: 22.00, 20/02/2020
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης», Πειραιάς

Δεν χαμογέλασε η κλήρωση στον Ολυμπιακό, αφού στη φάση των «32» του Europa League θα βρει απέναντι του την Άρσεναλ. Κομβική εβδομάδα, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Εβδομάδα… φωτιά για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει τις 22 τελικές, αλλά δεν μπορούσε να βρει το γκολ που θα του επέτρεπε να συνεχίσει στο Europa League. Όμως η λύτρωση ήρθε από το… πουθενά για τον Ολυμπιακό στο 86′. Ο Ζάντερ έκανε χέρι σε προσπάθειά του να σταματήσει τη σέντρα, ο Ορσάτο υπέδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Ελ Αραμπί πήρε το… αίμα του πίσω για τις χαμένες ευκαιρίες ευστοχώντας από την άσπρη βούλα! Το 1-0, έστω κι αν αυτό ήρθε αργά, αρκούσε για να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός τη νίκη και την πρόκρισή του στους 32 του Europa League. Με μια νίκη και μια ισοπαλία οι Πειραιώτες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη φάση των «32» του Europa League, σφραγίζοντας έτσι μια καλή παρουσία στους ομίλους. Είχαν προηγηθεί οι καλές εμφανίσεις με Μπάγερν εντός, αλλά και Τότεναμ εντός κι εκτός έδρας.

Βέβαια, ο δρόμος για τη φάση των «16» του Europa League, έχει ένα σοβαρό εμπόδιο, την Άρσεναλ. Οι Πειραιώτες θα βρουν απέναντί τους, τους Λονδρέζους, ομάδα που θέλει να φτάσει μέχρι τέλους της διοργάνωσης. Εντός συνόρων, ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος, είναι στην κορυφής της Super League, ενώ την Κυριακή δίνει κομβικό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Ο Μαρτίνς πάει οριστικά στο 4-3-3 θα είναι με Σα, Ομάρ, Τσιμίκα, Σεμέδο, Μπα, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Μασούρα, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Ο Βαλμπουενά φαίνεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Φορτούνη για βασικός διότι εκτός των άλλων ακολουθεί και το ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Βρίσκει ρυθμό η Άρσεναλ

Λίγες ημέρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού με τον Ολυμπιακό, η Άρσεναλ ήταν εντυπωσιακή, έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση, διέλυσε με 4-0 τη Νιουκάστλ εντός κι ελπίζει στο σεντόνι. Αλλωστε, είναι στο -7 από την τετράδα, ενώ εκκρεμεί και η τιμωρία της Σίτι. Οι Λονδρέζοι πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την πρώτη έπειτα την… Πρωτοχρονιά! Ο Μικέλ Αρτέτα πέτυχε μόλις το δεύτερο του τρίποντο σε οκτώ ματς και τόνισε: «Ο στόχος μας τώρα είναι να βελτιωθούμε ως ομάδα και να κερδίσουμε την Πέμπτη τον Ολυμπιακό. Να βελτιωθούμε με βάση την απόδοση μας με τη Νιουκάστλ». Ο Ομπαμεγιάνγκ με 4 γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια του στο πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στο Europa League, η Άρσεναλ δεν εντυπωσίασε με την εικόνα της και παρά τις κακές εμφανίσεις στις τελευταίες στροφές κατάφερε να πάρει την πρωτιά χάρη στις τρεις σερί νίκες στις πρώτες αγωνιστικές. Εκτός αποστολής έμεινε ο Τορέιρα λόγω ίωσης, αλλά ο Οζίλ για… προσωπικούς λόγους.

Ολυμπιακός – Άρσεναλ, η παράδοση

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες οκτώ φορές, σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν δηλαδή, στο Champions League με την παράδοση να είναι απόλυτα μοιρασμένη! Οι Πειραιώτες μετράνε τέσσερις νίκες κόντρα στους «κανονιέρηδες», τρεις εντός έδρας και μία στο Λονδίνο. Όπως και η Άρσεναλ, η οποία έχει τρεις νίκες στο γήπεδό της και μία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η αρχή έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν η Άρσεναλ επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού στο «Emirates». Στο δεύτερο ματς των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Λεονάρντο.

Επειτα από δύο χρόνια μετά, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν στον δρόμο τους ξανά τους Λονδρέζους. Ηττήθηκαν 2-1 στο «Emirates», (Τσάμπερλεϊν και Αντρέ Σάντος) με τον Φουστέρ να μειώνει αλλά να μην καταφέρνει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 αλλά δεν ήταν ικανό για να προκριθεί στην επόμενη φάση τερματίζοντας τρίτος στον όμιλο και συνεχίζοντας στο Europa League. Τζιμπούρ, Φουστέρ και Μοντεστό είχαν πετύχει τα γκολ της νίκης των Πειραιωτών, με τον Μπεναγιούν να είναι ο σκόρερ για τους Άγγλους.

Ξανά μαζί την επόμενη σεζόν! Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απέναντί τους την Άρσεναλ στους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου, χάνοντας στο Λονδίνο στο πρώτο ματς με 3-1, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι επικράτησε με 2-1. Ο Ολυμπιακός πριν από μια τετραετία συνάντησε πάλι την Άρσεναλ. Σε μια από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις επικράτησε 3-2! Σούπερ οι Ρομπέρτο, Καμπιάσο, εντυπωσιακός ο Φινμπόγκασον και οι Πειραιώτες επικράτησαν στο Λονδίνο με σκορ 3-2. Ωστόσο, στην τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρότι βολεύονταν ακόμη και με ήττα με διαφορά ενός τέρματος, ηττήθηκαν με 3-0 χάρη στο χατ-τρικ του Ολιβιέ Ζιρού!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X