Ολυμπιακός - Γουλβς: Ο Ποντένσε επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός – Γουλβς: Ο Ποντένσε επιστρέφει στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός vs Γουλβς και Σάντο εναντίον Μαρτίνς! Οι «Λύκοι» ονειρεύονται ευρωπαϊκό τίτλο, έχοντας δημιουργήσει μια από τις πιο σκληρές ομάδες της Premier League. 

Τον Μάρτιο του 2017 η Γουλβς έδινε τη δική της μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού από την Τσάμπιονσιπ. Τρία χρόνια μετά, οι «Λύκοι» βρίσκονται στους «16» του Europa League, αλλά και ζωντανοί στη «μάχη» για την εξασφάλιση μιας θέσης στο Champions League. Η Γουλβς θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού και η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο είναι από τους δυσκολότερους αντιπάλους που θα μπορούσε να φέρει η κληρωτίδα.

Η πορτογαλική παροικία του Γουλβερχάμπτον έχει γίνει περίφημη τα τελευταία δύο χρόνια, αφού παίκτες όπως οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 (Μουτίνιο, Πατρίσιο), αλλά και οι νεότεροι Ζότα, Νέβες, Νέτο, Βινάγκρε αποτελούν την ραχοκοκαλιά του ρόστερ, συν και τον νεοαποκτηθέντα από τον Ολυμπιακό Ντανιέλ Ποντένσε, που θα ενσωματωθεί εν καιρώ. Τραορέ και Ότο κάνουν την ομάδα ακόμα πιο δυνατή.

Ο 46χρονος τεχνικός δεν είχε καταφέρει ποτέ να βρεθεί στην φάση των «16» μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης! Το 4-0 στο «Μολινό» κόντρα στην Εσπανιόλ της έδινε το εισιτήριο πρόκρισης και στη Βαρκελώνη η ήττα με 3-2 δεν κόστισε καθόλου. Τη σεζόν 2015/16 στην Βαλένθια, απολύθηκε τον Νοέμβριο κι έλειπε από τα νοκ-άουτ. Την επόμενη περίοδο, αποκλείστηκε ως κόουτς της Πόρτο από την Γιουβέντους στους «32».

 

Το απίθανο δίδυμο της Γουλβς

Ζότα και Χιμένες συνθέτουν ένα από τα ένα συναρπαστικότερα δίδυμα στην Ευρώπη! Ο Μεξικάνος είναι ο μπροστάρης στην Premier League, ηγείται με 12 γκολ της προσπάθειας διαδοχικής εξόδου στην Ευρώπη και φέτος έγινε ο πρώτος σκόρερ των Λύκων διαχρονικά στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τον Στίβεν Φλέτσερ (22). Σκυτάλη στην Ευρώπη παίρνει ο 23χρονος Ζότα! Στα προκριματικά ήταν απολαυστικός, ένα γκολ σε κάθε γύρο (κόντρα σε Κρουσέιντερς, Πιούνικ Έρεβαν και Τορίνο), δύο χατ-τρικ κόντρα σε Μπεσίκτας στον όμιλο και εσχάτως απέναντι στην Εσπανιόλ, τον καθιστούν τον πρώτο σκόρερ στην φετινή σεζόν και αυξάνουν κατακόρυφα τις μετοχές του! Με θωρακισμένη, πλέον, άμυνα, πληρότητα και επιλογές σε κάθε θέση, η Γουλβς παίρνει θέση στην… ελίτ της Αγγλίας και βάζει τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον! «Δεν έχω πρόταση στα χέρια μου. Έχω ακόμα έναν χρόνο, οπότε δεν τα σκέφτομαι αυτά. Οι φίλοι του κλαμπ μπορούν να είναι σίγουροι όμως ότι η Γουλβς έχουν γίνει η εμμονή μου. Είναι η ζωή μου», ήταν το μήνυμα του Πορτογάλου στους φίλους της ομάδας που τον έχουν κάνει ήδη κομμάτι της ζωής τους.

Ο ίδιος θα ζει με ένα… όνειρο, να οδηγήσει τον σύλλογο στον τελικό του Γκντανσκ τον ερχόμενο Μάιο. Αλλωστε, η ιστορία χρωστά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, που χάθηκε ελέω Τότεναμ το μακρινό 1972 στο UEFA. Ωστόσο, πριν το όνειρο πάρει γίνει πιο αληθινό υπάρχει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, η ομάδα στην οποία υποκλίθηκε η Άρσεναλ!

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της Γουλβς
Η Γουλβς άρχισε την ευρωπαϊκή της περιπέτεια τον περασμένο Ιούλιο, όπου απέκλεισε -σημειώνοντας μόνο νίκες- στα προκριματικά και τα play-offs του Europa League τις Κρουσέιντερς (2-0, 4-1), Πιούνικ Ερεβάν (4-0, 4-0), Τορίνο (3-2, 2-1). Στους ομίλους της διοργάνωσης αναμετρήθηκε με Μπράγκα (0-1, 3-3), Σλόβαν Μπρατισλάβα (2-1, 1-0) και Μπεσίκτας (1-0, 4-0). Προκρίθηκε ως δεύτερη στους «32» πίσω από τους Πορτογάλους, ενώ στη συνέχεια στη φάση των «32» απέκλεισε την Εσπανιόλ παρά την ήττα στη Βαρκελώνη (3-2). Αλλωστε, στο Μολινό επικράτησε με 4-0!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

 

Σχολιάστε

X