Ολυμπιακός: Η παράδοση των «Ερυθρόλευκων» στην Αγγλία!

Ολυμπιακός: Η παράδοση των «Ερυθρόλευκων» στην Αγγλία!

O Oλυμπιακός φιλοξενείται από την Άρσεναλ με στόχο την υπέρβαση και το εισιτήριο πρόκρισης στη φάση των «16» του Europa League. 

Το πλάνο του Μαρτίνς ήταν καλό, αλλά δε βγήκε όπως ήθελε! Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-0 στον Πειραιά από την Άρσεναλ, αλλά η εικόνα του αφήνει υποσχέσεις για τον επαναληπτικό στο Λονδίνο. Πότε ο Ολυμπιακός ασκούσε πίεση για να λυγίσει την Αρσεναλ, πότε η Άρσεναλ επιχειρούσε να καταφέρει να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό. Και τελικά επικράτησε η ομάδα που έκανε καλύτερη διαχείριση δυνάμεων και στάθηκε πιο τυχερή. Οι Πειραιώτες σε μια στιγμή που έχασαν τη συγκέντρωση τους και προδόθηκαν από τις δυνάμεις τους δέχθηκαν το γκολ που έδωσε το προβάδισμα πρόκρισης στους Λονδρέζους. Δεν έχει αποκλειστεί ο Ολυμπιακός. Διότι όπως έχασε, μπορεί να απαντήσει στην Αγγλία. Αλλωστε, στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, όσο είχε φυσικές και πνευματικές δυνάμεις ήταν απειλητικός όπως η αντίπαλός του.

Τι λέει όμως η παράδοση για τους Πειραιώτες στην Αγγλία; Παίζουν οι αριθμοί ποδόσφαιρο; Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει την Άρσεναλ εννέα φορές στα Κύπελλα Ευρώπης, εντός και εκτός έδρας και έχει 4 νίκες και 5 ήττες με 11 – 15 γκολ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εναντίον της Άρσεναλ για πρώτη φορά στην φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2009-10. Το πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο ήταν με 2-0 υπέρ των Άγγλων και στην Ελλάδα οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει με 1-0.

Οι Πειραιώτες μία μεγάλη τους νίκη σε επίπεδο ομίλων στο Champions League την είχαν πετύχει την χρονιά 2015-2016 και μήνα Σεπτέμβριο. Ήταν το 2-3 και ένα σπουδαίο διπλό για τον Ολυμπιακό με μπροστάρηδες τους Φορτούνη, Φινμπόγκασον και Πάρντο.

Οι τελευταίες χρονικά αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με αγγλικές ομάδες ή αγγλική ομάδα ήταν φέτος με την Τότεναμ και το 2-2 εντός και το 4-2 εκτός. Σε διάστημα 60 ετών στην Ευρώπη (από το 1959-1960) ο Ολυμπιακός έχει εναντίον αγγλικών ομάδων 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 18 ήττες σε 31 παιχνίδια. Στην Αγγλία, η παράδοση είναι αρνητική με μια νίκη, μια ισοπαλία και 13 ήττες με γκολ 9-44.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στις αγγλικές ομάδες:

Εντός έδρας: 15 αγώνες με 7 νίκες – 4 ισοπαλίες – 5 ήττες και γκολ 22-21
Εκτός: 15 αγώνες με 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 13 ήττες και 9-44 στα γκολ
Σύνολο: 31 αγώνες με 8 νίκες, 5 ισοπαλίες, 18 ήττες και 31-64 στα γκολ

Οι αριθμοί του Ολυμπιακός – Άρσεναλ

H Άρσεναλ προκρίθηκε και στις 17 περιπτώσεις σε νοκ άουτ ματς που κέρδισε το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι. Αν προκριθεί, τότε θα φτάσει τις οκτώ προκρίσεις στο Europa League την τελευταία τριετία, όσες είχε στο Champions League το διάστημα 2000-2017!

Μόλις δυο φορές προκρίθηκε ο Ολυμπιακός στη φάση των «32» έχοντας ηττηθεί στο πρώτο ματς, με τη Ραντ τη σεζόν 1989-90 και με την Τσερνομόρετς την περίοδο 1992-93.

Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί στις δέκα από τις 11 τελευταίες ευρωπαϊκές εξόδους του. Η μοναδική νίκη σε αυτό το διάστημα ήταν με τη Ντουντελάνζ τον Οκτώβριο του 2018.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X