Ολυμπιακός – Ντινάμο Κιέβου: Το πρώτο βήμα πρόκρισης!

Ολυμπιακός – Ντινάμο Κιέβου: Το πρώτο βήμα πρόκρισης!

Εναρξη: 19:55, 14/02/2019
Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης (34.000)

Επειτα από έναν χρόνο απουσίας, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στα ευρωπαϊκά δρώμενα μήνα Φεβρουάριο και φιλοξενεί για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ την ουκρανική Ντινάμο Κιέβου στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Πέμπτης (19:55).

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα στην «Τούμπα» κόντρα στον ΠΑΟΚ με 3-1, σε ένα ματς στο οποίο επιζητούσε μόνο το διπλό για να έχει σοβαρές ελπίδες για τον τίτλο. Με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ να ακολουθεί, ματς το οποίο θα κρίνει κατά πολύ τη 2η θέση, ο Μαρτίνς καλείται να κρατήσει ισορροπίες. Η Ντινάμο Κιέβου ταξίδεψε στην Ελλάδα έχοντας ένα μεγάλο «μείον», την αγωνιστική απραξία λόγω της χειμερινής διακοπής. Τελευταίο επίσημο παιχνίδι των Ουκρανών στις 13 Δεκεμβρίου στο Γιουρόπα με τη Γιάμπλονετς (ήττα 1-0).

Αήττητος σε 9 εντός ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός καλείται εντός μικρού χρονικού διαστήματος να αλλάξει ψυχολογία, να φορέσει το ευρωπαϊκό κοστούμι του στοχεύοντας στο πρώτο βήμα πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Σε μία διοργάνωση όπου μετράει 9 σερί εντός έδρας παιχνίδια αήττητος (5 νίκες, 4 ισοπαλίες).

Η ήττα 3-1 από τον ΠΑΟΚ στην «Τούμπα» έφερε την απόσταση από την κορυφή στο -9 και ο στόχος του πρωταθλήματος να κάνει… φτερά! Αυτό που μένει είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και η 2η θέση στο πρωτάθλημα, όμως το δέλεαρ μιας καλής πορείας στην Ευρώπη παραμένει μεγάλο.

«Να είστε σίγουροι, θα δώσουμε απαντήσεις», ήταν το σχόλιο του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του πρώτου αγώνα με την Ντινάμο Κιέβου. Το θετικό αποτέλεσμα και σαφώς ένα σκορ το οποίο θα είναι διαχειρίσιμο στη ρεβάνς είναι αυτοσκοπός. «Δεν σκεφτόμαστε την ΑΕΚ, πολύ σημαντικό ματς με την Ντινάμο», δήλωσε και ο κεντρικός μέσος, Γκιγιέρμε.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τους Τοροσίδη και Φορτούνη να ξεπερνούν τα προβλήματα που αποκόμισαν από τη Θεσσαλονίκη και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Αντιθέτως, εκτός παραμένει ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ.

Στο Φάληρο με… μείον η Ντινάμο Κιέβου!
Η αγωνιστική απραξία είναι το μεγάλο ζήτημα που «καίει» τους ανθρώπους της Ντινάμο Κιέβου για το πρώτο ματς των «32» του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στον Ολυμπιακό. Το τελευταίο της επίσημο παιχνίδι χρονολογείται στις 13 Δεκεμβρίου, μία ήττα για την τελευταία αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ από τη Γιάμπλονετς με 1-0 και έκτοτε βρίσκεται σε διακοπές (λόγω διακοπής του πρωταθλήματος) και προετοιμασία.

Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι δεν έγιναν πολλές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο και πως αντί να αποδυναμωθεί, ενισχύθηκε με την απόκτηση του Ισπανού φορ Σολ (μέχρι πρότινος παίκτη της Βίλεμ με 13 γκολ σε 17 ματς). Στα αγωνιστικά, ο Λευκορώσος τεχνικός, Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς δεν υπολογίζει στους Πίβαριτς (μπακ), Μπισέντιν (ακραίος) και Ντουέλουντ (ακραίος).

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Δύο φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν Ολυμπιακός και Ντινάμο Κιέβου και συγκεκριμένα το 1975. Σε διπλές αναμετρήσεις, οι Ουκρανοί απέκλεισαν τους «ερυθρόλευκους» με 2-2 στο Φάληρο και νίκη τους 1-0 στο Κίεβο.

Ο Ολυμπιακός παραμένει χωρίς νίκη εντός έδρας σε 5 αναμετρήσεις κόντρα σε Ουκρανούς. Την ίδια στιγμή, η Ντινάμο έχασε μόνο σε μία από τις 4 επισκέψεις της στην Ελλάδα (1-2-1).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Europa League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X