ΠΑΟΚ: Αήττητος στο Λονδίνο

ΠΑΟΚ: Αήττητος στο Λονδίνο

Στα check-in του γυρισμού από το αεροδρόμιο του Λονδίνου προς την Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ είχε στις αποσκευές του περισσότερο… βάρος! «Επική» πρόκριση στη μία περίπτωση, τρεις βαθμοί στη δεύτερη. Στην τρίτη, τι του επιφυλάσσει η μοίρα; Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Τσέλσι στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με στόχο μόνο τη νίκη.

Η Τσέλσι δεν είναι η πρώτη αγγλική ομάδα που συναντάει στις ευρωπαϊκές περιπλανήσεις του ο «Δικεφάλος του Βορρά», αλλά η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση που έλαβε χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου στην «Τούμπα» και στη νίκη των «μπλε» με 1-0. Αυτή ήταν και η μοναδική νίκη αγγλικών συλλόγων κόντρα στους Θεσσαλονικείς, με τις Αρσεναλ και Τότεναμ να μην περνάνε το εμπόδιό του για το –τότε- ΟΥΕΦΑ Καπ τη σεζόν 1997-98 και για το Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2011-12, αντίστοιχα.

Οταν… πάγωσε το «Χάιμπουρι»!
Πόσοι θυμούνται το γκολ του Ζήση Βρύζα στο 88ο λεπτό στο «Χάιμπουρι» κόντρα στην Αρσεναλ; Εκείνο το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου για τον πρώτο γύρο του ΟΥΕΦΑ Καπ της σεζόν 1997-98, με ένα γκολ-πρόκριση στο φινάλε του ματς. Σίγουρα, μία από τις πιο μεγάλες και ένδοξες στιγμές στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Το γκολ του Ελληνα επιθετικού στην εκπνοή της αναμέτρησης, η ισοφάριση σε 1-1, ανάγκαζε τους «κανονιέρηδες» σε διάστημα 5 λεπτών (μαζί με τις καθυστερήσεις) να σημειώσουν δύο γκολ και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και αυτό, διότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» ταξίδεψε στο Λονδίνο με μικρό προβάδισμα, αφού το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη τον βρήκε νικητή με γκολ του Κώστα Φραντζέσκου.

Τότε, που «σκότωσε» την Τότεναμ!
Ενα εκρηκτικό πρώτο 20λεπτο από τους παίκτες του Λάζλο Μπόλονι, τα γκολ των Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 6’ και Στέφανου Αθανασιάδη στο 13’ έβαζαν τον ΠΑΟΚ με αέρα δύο τερμάτων στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και την Τότεναμ στη… γωνιά του ρινγκ!

Το εύστοχο πέναλτι του Λούκα Μόντριτς στο 38’ μπορεί να έκανε την Τότεναμ πιο επιθετική, μιας και ο Κώστας Σταφυλλίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε όρθιος επιβεβαιώνοντας μία μεγάλη εμφάνιση με νίκη 2-1 στο Λονδίνο. Δεύτερο παιχνίδι στην Αγγλία που μένει αήττητος.

Τρίποντο που τον έφερε μία ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2011-12 και έστελνε την Τότεναμ εκτός συνέχειας στην Ευρώπη. Ενας όμιλος, τότε, με Ρουμπίν Καζάν και Σάμροκ Ρόβερς, με απολογισμό 3 νίκες και 3 ισοπαλίες. Μία εκ των τριών ισοπαλιών ήταν στην πρεμιέρα του ομίλου στην «Τούμπα» με την Τότεναμ, ένα άσφαιρο 0-0 μπροστά σε 25.000 κόσμο.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τα ματς του ΠΑΟΚ με αγγλικές ομάδες

ΠΑΟΚ – Αρσεναλ: 1-0 (Φραντζέσκος 61’) – ΟΥΕΦΑ Καπ 1997-98
Αρσεναλ – ΠΑΟΚ: 1-1 (Μπέργκαμπ 22’ – Βρύζας 87’) – ΟΥΕΦΑ Καπ 1997-98
ΠΑΟΚ – Τότεναμ: 0-0 – Γιουρόπα Λιγκ 2011-12
Τότεναμ – ΠΑΟΚ: 1-2 (Μόντριτς 38’ πεν. – Σαλπιγγίδης 6’, Αθανασιάδης 13’) – Γιουρόπα Λιγκ 2011-12
ΠΑΟΚ – Τσέλσι: 0-1 (Γουίλιαν 7’)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Europa League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X