Ίντερ - Σαχτάρ: Η Σεβίλλη περιμένει τον νικητή στον τελικό!

Ίντερ – Σαχτάρ: Η Σεβίλλη περιμένει τον νικητή στον τελικό!

Νοκ άουτ ημιτελικός του Γιουρόπα Λιγκ που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία.

Η Ίντερ αντιμετωπίζει τη τη Σαχτάρ στον 2ο ημιτελικό του Europa και ο νικητής θα βρεθεί απέναντι στη Σεβίλλη και μια ανάσα από το τρόπαιο. Οι δύο ομάδες έχουν αντιμετωπίσει η μία την άλλη άλλη μία φορά στο Champions League όμως το 2005. Εκεί οι Νερατζούρι είχαν επικρατήσει με 3-1 στο σύνολο. Οι Ρεκόμπα, Ομπαφέμι Μάρτινς και Αντριάνο είχαν σκοράρει τότε για την Ίντερ, ενώ ο Ελάνο, είχε βάλει γκολ για τη Σαχτάρ.

Αρωμα… Βραζιλίας στη Σαχτάρ

Η βραζιλιάνικη επιρροή παραμένει ισχυρή στη Σαχτάρ. ενώ η Ίντερ έχει περισσότερα δυνατά ονόματα. Η Σαχτάρ πάντως έχει ένα σύνολο με εμπειρία. Ο τοπ σκόρερ Ζούνιορ Μοράες έγινε 33 τον Απρίλιο και αποδείχθηκε πολύ σημαντικός της παίκτης και ενώ δύο χρόνια πριν είχε ενταχθεί στη Σαχτάρ από τη Ντιναμό Κιέβου.

Σκόραρε 26 γκολ την περασμένη σεζόν και έχει 25 φέτος, 3 εκ των οποίων μπήκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τη Βόλφσμπουργκ για την φάση των ’16’ του θεσμού και μετά με τη Βασιλεία στα προημιτελικά. Υπάρχουν και οι ακραίοι επιθετικοί Τάισον και Μάρλος, επίσης από τη Βραζιλία.

Η Σαχτάρ ως ομάδα έχει μονάδες που παίζουν περισσότερο καιρό μαζί. Είναι μία πιο ‘δεμένη’ ομάδα από την Ίντερ του Κόντε. Ο Κόντε από την άλλη είναι ένας τεχνικός που ‘αναγέννησε’ τους Νερατζούρι και έχει χάσει μόνο ένα από τα 13 ματς πρωταθλήματος μετά το restart για ν μείνει μόνο έναν πόντο πίσω από τη Γιουβέντους στη Serie A. Μετά το τέλος των υποχρεώσεών της ομάδας στη διοργάνωση θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου Ζανγκ με τον Αντόνιο Κόντε, όπου θα παρθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη της συνεργασίας τους.

«Είμαστε απόλυτα ήρεμοι. Φυσικά και έχουμε μεγάλη επιθυμία να βρεθούμε στον τελικό. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δύσκολο ματς μπροστά μας, όμως θα παίξουμε με αυτοπεποίθηση», τόνισε ο τεχνικός Κάστρο.

Σαχτάρ: (4-2-3-1): Πιάτοβ – Ντοντό, Κριβτσόβ, Χοτσολάβα, Ματβιένκο – Αλαν Πάτρικ, Στεπανένκο – Μάρλος, Μάρκος Αντόνιο, Τάισον – Μοράες

Ολα για την κούπα η Ίντερ

Η Ίντερ φανέρωσε κάποια σημάδια καταπόνησης και ίσως και κόπωσης στο ματς με τη Λεβερκούζεν (2-1), όμως από την άλλη αυτό θα είναι το 17ο παιχνίδι της σε μόλις 2 μήνες. Η Ίντερ είχε πιο μεγάλη δυσκολία στην ευρωπαϊκή της πορεία από τη Σαχτάρ. Η Σαχτάρ νίκησε 5-1 τη Βόλφσμπουργκ στο συνολικό σκορ στην φάση των ’16’ και 4-1 τη Βασιλεία στο μονό ματς των προημιτελικών. Μάλιστα στο ματς με τη Βασιλεία και οι 2 ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα.

Όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω στον Ρομέλου Λουκάκου που θέλει να αποδείξει ξανά την αξία του. Ο Λουκάκου έχει σκοράρει σε 9 διαδοχικά ματς στο Europa, κάνοντας νέο ρεκόρ. Αυτή η εξέλιξη σίγουρα δίνει πιο μεγάλο κίνητρο στον Βέλγο διεθνή. Ο 27χρονος έχει σκοράρει 31 γκολ, είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά και μπορεί και ακόμα παραπάνω. «Σεβόμαστε φυσικά τη Σαχτάρ. Αλλά θέλουμε επίσης να δείξουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ και να παίξουμε και στον τελικό. Δεν αισθανόμαστε ότι θα σώσουμε την πατρίδα, επειδή είμαστε η μοναδική ομάδα από την Ιταλία που συνεχίζει στην Ευρώπη» τόνισε ο Κόντε.

Ίντερ (3-5-2): Χαντάνοβιτς – Γοδίν, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ – Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Europa League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X