To Europa League των αστέρων! (Poll)

To Europa League των αστέρων! (Poll)

Αρωμα… Champions League στο Εuropa! Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα μπορεί να μην αγωνίζονται στ’ αστέρια, ωστόσο με την παρουσία τους κάνουν τη διοργάνωση ακόμα πιο λαμπερή! Μεγάλες ομάδες κάνουν το Europa πιο ελκυστικό, ωστόσο τα βλέμματα όλων είναι καρφωμένα στο ζευγάρι που ξέρει να καθηλώνει όταν βρίσκεται αντιμέτωπο… Γιουνάιτεντ και Μπάρτσα σε μάχες που έγραψαν ιστορία!

21 Μαρτίου 1984 | Κύπελλο Κυπελλούχων | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 3-0

Ο Σερ Ματ Μπάσμπι και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έφεραν δόξα και τρόπαια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο θα ζήλευαν κι αυτή μια ευρωπαϊκή βραδιά στο «Όλντ Τράφορντ» όπως αυτή της 21ης Μαρτίου του 1984. Η Μπαρτσελόνα είχε το πάνω χέρι στον προημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αφού το 2-0 της Βαρκελώνης της έδινε το πάνω χέρι. Κι όμως, η Γιουνάιτεντ του Άτκινσον διέλυσε την ομάδα του Μαραντόνα, του Σούστερ, με τον Μπράιαν Ρόμπσον να κάνει ένα από τα καλύτερά του ματς. Ο ρυθμός… διαβολικός και η Μπαρτσελόνα παρακολουθούσε τους «κόκκινους» να κάνουν ό,τι θέλουν.

Όλα αυτά μέχρι το 75΄, αφού από το σημείο εκείνο κι έπειτα το τέταρτο κράτησε… τρεις μέρες, μιας και τα νεύρα, οι αψιμαχίες έκαναν την εμφάνισή τους. Ποτέ άλλοτε το «Ολντ Τράφορντ» δεν είχε τέτοιο παλμό, με τους Άγγλους να τονίζουν πως ήταν η πιο «καυτή» ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οπαδοί της Μάντσεστερ σε εντός έδρας ματς.

Σούπερ αποδόσεις στους αγώνες του Europa League!

15 Μαΐου 1991 | Κύπελλο Κυπελλούχων | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 2-1

Όλοι λένε πως το καλύτερο ματς του Μπράιαν Ρόμπσον ήταν κόντρα στη Μπαρτσελόνα το 1984, όμως ο ίδιος χαμογελά κρυφά και σκέφτεται την αναμέτρηση με τους Καταλανούς το 1991, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο Ρότερνταμ. Αποτέλεσε τον άνθρωπο που άλλαξε τη μοίρα του μεγάλου ραντεβού, ο παίκτης που έκανε ό,τι ήθελε στη μεσαία γραμμή και βοήθησε τη Γιουνάιτεντ να κερδίσει το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο στο 23 ετών.

O Σερ Άλεξ εμπιστεύθηκε το βάρος της μεσαίας γραμμής στον 34χρονο Ρόμπσον και ο τελευταίος φρόντισε να τον δικαιώσει. Τι και αν ο Γκρέιαμ Τέιλορ δεν τον υπολόγιζε στην Εθνική, ο Ρόμπσον κόντρα στους Μπακέρο, Κούμαν, Μπεγκιρστάιν έκανε το δικό του πάρτι. Τάκλιν, πάσες και δημιουργός των δυο γκολ του Χιουζ. Ο Κρόιφ ηττήθηκε κατά κράτος και μια τεχνικά κατώτερη Γιουνάιτεντ κέρδισε στα ίσα τη Μπάρτσα, την ίδια ομάδα που ένα χρόνο αργότερα πήρε το ευρωπαϊκό. Την ώρα που η τακτική ήταν λέξη… άγνωστη στους Αγγλους, το 4-4-2 του Φέργκιουσον επικρατούσε του 3-1-2-3-1 των Καταλανών.

Αξεπέραστο live στοίχημα στους αγώνες του Europa League!

25 Νοεμβρίου 1998 | Champions League | Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3

Από τις ωραιότερες αναμετρήσεις που έχουν δει τα μάτια μας στο Champions League. Φάση ομίλων και η Μπαρτσελόνα ήθελε μόνο νίκη για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. Κατάφερε να ανοίξει το σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Σόνι Άντερσον. Η Γιουνάιτεντ, όμως, έφερε τα πάνω-κάτω και προηγήθηκε δύο φορές, με 1-2 και 2-3. Το τελικό 3-3, χάρις στα δύο τέρματα του Ριβάλντο για τους γηπεδούχους, αποδείχθηκε καταδικαστικό για την ομάδα του Λουίς Φαν Χααλ, καθώς αποκλείστηκε και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι άμυνες πήγαν… περίπατο, με τον Αλεξ Φέργκιουσον να τονίζει: «Ηταν μια νύχτα πλήρους εγκατάλειψης». Δύο στίγμες ξεχωρίζουν ιδιαίτερα: ο Ντουάιτ Γιορκ και ο Άντι Κόουλ που έφτασαν την σχέση τους σε άλλο επίπεδο, κάνοντας άνω – κάτω την αντίπαλη άμυνα. Όσο για την δέυτερη; Δεν θα ξεχάσουμε και τις προσπάθειες του Ριβάλντο να κρατήσει τη Μπαρτσελόνα στον ανταγωνισμό. Πέτυχε δύο υπέροχα γκολ, ενώ δημιούργησε έξοχα μια ευκαιρία για τον Ζιοβάνι που όμως νικήθηκε από τον Σμάιχελ. Λίγοι ποδοσφαιριστές έχουν αποτύχει τόσο… ένδοξα.

27 Μαΐου 2009 | Champions League | Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Οι τελικοί του Champions League του 2009 και του 2011 είχαν άρωμα… Καταλωνίας. Ιδιοι φιναλίστ, ίδιο αποτέλεσμα, ίδια και η τριάδα των πρωταγωνιστών! Ινιέστα, Τσάβι και Μέσι αποκαθήλωσαν τη Γιουνάιτεντ και χάρισαν δύο τρόπαια. Κι αν στον τελικό του 2011, η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια, σε αυτόν του 2009 τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αποχώρησαν από τη Ρώμη με την πιο σκληρή ερώτηση της νεότερης ιστορίας τους: Τι θα γινόταν αν; Τι θα γινόταν αν είχε σκοράρει με το… καλησπέρα του ματς; Τι θα γινόταν αν δεν είχε δώσει ένα τόσο εύκολο γκολ στον Σαμουέλ Ετό όταν είχε τον απόλυτο έλεγχο;

Τι θα γινόταν αν ο αναντικατάστατος Ντάρεν Φλέτσερ δεν είχε αποβληθεί στον ημιτελικό με την Άρσεναλ; Κρίμα για τον καημένο τον Μάικλ Κάρικ, ο οποίος έμεινε να αντιμετωπίσει μόνος του τη κορυφαία μεσαία γραμμή στην ιστορία του ποδοσφαίρου λόγω των τραγικών επιλογών του Άντερσον και του Γκιγκς. Ο Κάρικ έπαιξε τον τελικό του 2009 με σπασμένο δάχτυλο του ποδιού.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι 

 

Σχολιάστε

X