Βαλένθια - Βιγιαρεάλ: Στο φινάλε πήραν προβάδισμα οι «νυχτερίδες»

Βαλένθια – Βιγιαρεάλ: Στο φινάλε πήραν προβάδισμα οι «νυχτερίδες»

Έναρξη: 22:00, 18/04/2019
Γήπεδο: Mestalla (54.000), Βαλένθια

Με το αβαντάζ του 3-1 του πρώτου αγώνα, η Βαλένθια καλείται να διατηρήσει το προβάδισμά της στην έδρα της απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Μέχρι το 90’ το παιχνίδι έμοιαζε απόλυτα ισορροπημένο και η πρόκριση ανοιχτή, ωστόσο δύο γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα στις «νυχτερίδες».

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γκονζάλο Γκιέδες με δύο γκολ (το πρώτο και το τρίτο), ενδιάμεσα σκόραρε ο Βας, ενώ για το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Καθόρλα.

Ασφαλές προβάδισμα για τη Βαλένθια
Το τελικό 1-3 του πρώτο αγώνα της δίνει ξεκάθαρα το πλεονέκτημα για το ένα εκ των τεσσάρων εισιτηρίων των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ. Στο κυριακάτικο ματς με τη Λεβάντε επικράτησε με το ίδιο σκορ, αλλά στο Μεστάγια, με τους Γκιέδες και Σάντι Μίνα δίδυμο στην κορυφή να αποδίδουν εξαιρετικά.

Γκολ και ασίστ για τον Πορτογάλο φορ, δύο τέρματα για τον Ισπανό, ο οποίος βρήκε επαφή με τα δίχτυα έπειτα από τρεις μήνες. Η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε τα υπόλοιπα αποτελέσματα στη Πριμέρα Ντιβισιόν, πλησίασε την τέταρτη θέση και συνεχίζει με τον εξαιρετικό ρυθμό που έχει βρει το τελευταίο διάστημα.

Ο Μαρθελίνο πάντως οφείλει να κάνει διαχείριση, αφού ακολουθούν σε διάστημα έξι μερών η Μπέτις (21/4) στην Ανδαλουσία και η Ατλέτικο (24/4) στη Μαδρίτη. Δύο ματς που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της στο LaLiga. Παραμένει εκτός πλάνων με σοβαρό τραυματισμό ο πολύτιμος μέσος Κοντογκμπιά, ενώ αμφίβολοι δίνονται Πιτσίνι (δεξιός μπακ) και Ροντρίγκο (φορ), αμφότεροι σημαντικοί.

Επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα η Βιγιαρεάλ
Μετά από την εξέλιξη που πήρε ο πρώτος αγώνας, ξέρει ότι οι ελπίδες της Βιγιαρεάλ για πρόκριση έχουν ελαχιστοποιηθεί. Θέλει τουλάχιστον τρία τέρματα απέναντι στην πολύ δυνατή άμυνα της Βαλένθια.

Ανάσα την Κυριακή στη Χιρόνα (0-1), πήρε το διπλό και βγήκε ξανά από την επικίνδυνη ζώνη. Σκόραρε ένα όμορφο γκολ στο ξεκίνημα με τον πολλά υποσχόμενο Νιγηριανό φορ, Σάμουελ Τσουκουέζε, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε τις αποκρούσεις του Ασένχο για να κρατήσει το σκορ. Ακολουθεί η Λεγκανές (21/4) και η Σοσιεδάδ (25/4) στη Χώρα των Βάσκων, δύο κομβικά ματς για την παραμονή.

Tιμωρημένος ο στόπερ Αλβαρο, ίσως επανέλθει ο μπακ Χ. Κόστα. Σταθερά λείπουν Μπονέρα (στόπερ), Μιγελόν (μπακ) και Φουέγο (μέσος), που δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα τα πλάνα του προπονητή.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Γιουροπα Λιγκ με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X