Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια: Να μείνει κοντά στην κορυφή της LaLiga!

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια: Να μείνει κοντά στην κορυφή της LaLiga!

Εναρξη: 23.00, 18/06/2020
Γήπεδο: Estadio Alfredo Di Stéfano (Madrid)

Χωρίς περιθώρια η Βαλένθια

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε επίσημο παιχνίδι στο προπονητικό της κέντρο και κόντρα στην Έιμπαρ στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» επικράτησε 3-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες τελικές (εννέα), αλλά η «Βασίλισσα» είχε ουσία και πήρε αυτό που ήθελε… Εκπληκτικός Ράμος, έβγαλε πάθος και βρήκε δίχτυα. Αυτό ήταν αισίως το 67ο γκολ του Ράμος στην Primera Division, με το οποίο πιάνει τον πρώτο σκόρερ αμυντικό Ρόναλντ Κούμαν. Με την διαφορά, βεβαίως, ότι ο Ολλανδός παλαίμαχος στόπερ της Μπαρτσελόνα είχε πετύχει 46 γκολ με πέναλτι, ενώ ο Σεβιλιάνος έχει μόλις έντεκα από την άσπρη βούλα. Ο Ζιντάν αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, άρχισε το… κήρυγμα στα αποδυτήρια στους παίκτες για έλλειψη συγκέντρωσης στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Γάλλος φοβάται πως αν η ομάδα παρουσιάσει την εικόνα που παρουσίασε στην επανάληψη, με την Εϊμπάρ, τότε δεν θα έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμεί απέναντι στη Βαλένθια.

Στα θετικά, εκτός από την ηγετική εμφάνιση του Ράμος, η παρουσία του Αζάρ, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό ματς. Ο Βέλγος, ξεκίνησε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα των «μερένχες» από τον Φεβρουάριο και φαινόταν ανανεωμένος και αποφασισμένος να λάμψει. Αγωνίστηκε περίπου για μία ώρα στο ματς, πριν αντικατασταθεί από τον Γάλλο τεχνικό. Στο διάστημα όπου ήταν στον αγωνιστικό χώρο, συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό και στα τρία γκολ που πέτυχε η Ρεάλ. Στο -5 από τη Μπαρτσελόνα η «Βασίλισσα» και δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες απώλειες. Κανονικά θα παίξει ο Σέρχιο Ράμος, μιας και δεν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Βαλένθια με την Λεβάντε στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων μετά την διακοπή λόγω κορονοϊού. Στην αναμέτρηση, έγιναν… όλα από το 90′ κι έπειτα! Ο Ροδρίγκο έδωσε το προβάδισμα στην Βαλένθια στο 90′, με τους φιλοξενούμενους από το 74′ να παίζουν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ρότζερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τελικά, η Λεβάντε κατάφερε να… σώσει τον βαθμό στο 97′! Στο -4 από την τετράδα και κάθε απώλεια θα μπαίνει εμπόδιο στον δρόμο για το Champions League. Aνασταλτικός παράγοντας και η παρουσία της μακριά από το Μεστάγια, αφού μετρά πέντε σερί ματς χωρίς νίκη.

Ο κόουτς της Βαλένθια Αλμπερτ Θελάδες δεν κέρδισε κανένα από τα δύο παιχνίδια εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλους τις διοργανώσεις (ισοπαλία στη La Liga και ήττα στο Ισπανικό Σούπερ Καπ). Στο παρελθόν, ακόμη και ως παίκτης, δεν είχε καταφέρει ποτέ να κερδίσει εναντίον τους Μαδριλένους σε έξι παιχνίδια (3 ισοπαλίες, τρεις ήττες). Παράλληλα, ο Ροδρίγο Μορένο συμμετείχε σε δύο γκολ σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια, οι αριθμοί του ντέρμπι

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χάσει μόνο ένα από τα επτά τελευταία παιχνίδια της εναντίον της Βαλένθια σε όλους τους αγώνες, 1-2 στο Μεστάγια τον Απρίλιο του 2019.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε αήττητη στους 11 τελευταίους εντός έδρας αγώνες της LaLiga κόντρα στη Βαλένθια (6 νίκες, 5 ισοπαλίες), μετά από μια ήττα 2-3 το Μάρτιο του 2008.

Η Βαλένθια δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια μακριά από το Μεστάγια. Δεν έχει κάνει χειρότερο σερί εκτός έδρας από τον Φεβρουάριο του 2016.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δεχθεί μόλις 20 γκολ στη φετινή LaLiga, ρεκόρ για τους Μαδριλένους. Τελευταία εντυπωσιακή αμυντική επίδοση ήταν τη σεζόν 2010-11 με 20 τέρματα παθητικό.

Ο Σέρχιο Ράμος έχει σκοράρει ήδη έξι γκολ στη LaLiga, όσα είχε στην περσινή σεζόν. Απέχει μόλις ένα τέρμα από την κορυφαία επίδοσή του (επτά γκολ τη σεζόν 2016-17)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 200+ ειδικά!

 

Σχολιάστε

X