UEFA: Οι ανακοινώσεις για Champions League και Europa!

UEFA: Οι ανακοινώσεις για Champions League και Europa!

Στη Λισαβόνα και υπό τη μορφή final-8 θα ολοκληρωθεί οριστικά το Champions League της περιόδου 2019-20, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA. Οι αγώνες, από τα προημιτελικά και μετά, θα είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθούν στην πορτογαλική πρωτεύουσα από τις 12 έως τις 23 Αυγούστου, οπότε θα διεξαχθεί ο τελικός στο στάδιο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας. Οι αγώνες ρεβάνς της φάσης των «16» θα διεξαχθούν το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί αν θα γίνουν στις έδρες των ομάδων ή στην Πορτογαλία (σε Πόρτο και Γκιμαράες). Αυτό θα γίνει γνωστό τις επόμενες εβδομάδες. Υπενθυμίζεται πως από τη φάση των «16» απομένουν οι ρεβάνς των ζευγαριών Γιουβέντους – Λυών, Μπαρτσελόνα – Νάπολι, Μπάγερν Μονάχου – Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα προκριματικά της επόμενης σεζόν (2020-21) θα γίνουν σε μονούς αγώνες, με εξαίρεση τα πλέι-οφ.  Όσον αφορά την έδρα του μονού αγώνα θα προκύπτει έπειτα από κλήρωση και θα γίνεται στο γήπεδο της ομάδας που θα βγαίνει πρώτη από την κληρωτίδα.

UEFA Champions League 2020-21
Play off α’ γύρου: 8 και 11 Αυγούστου
1ος προκριματικός: 18/19 Αυγούστου
2ος προκριματικός: 25/26 Αυγούστου
3ος προκριματικός: 15/16 Σεπτεμβρίου
Play off: 22/23 και 29/30 Σεπτεμβρίου
Φάσεις Ομίλων: 20/21 και 27/28 Οκτωβρίου, 3/4 Νοεμβρίου και 24/25 Νοεμβρίου, 1/2 Δεκεμβρίου και 8/9 Δεκεμβρίου

Με τουρνουά υπό μορφή final-8, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία, θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος 2019-20 στο Europa League, όπως ανακοίνωσε σήμερα η UEFA . Οι προημιτελικοί, ημιτελικοί και ο τελικός της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν σε Κολωνία, Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Γκελζενκίρχεν το διάστημα 10-21 Αυγούστου.

Οι αγώνες για τη φάση των «16», στο πλαίσιο της οποίας ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Γουλβς, θα διεξαχθούν στις 5-6 Αυγούστου. Η UEFA γνωστοποίησε ότι θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω αν τα παιχνίδια των «16», στα οποία έχει ήδη διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση, θα λάβουν χώρα στην έδρα της ομάδας ή στη Γερμανία. Η πρόκριση στα ζευγάρια Ίντερ-Χετάφε και Σεβίλη Ρόμα, όπου αναβλήθηκε και το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, θα γίνουν σε μονό αγώνα, σε έδρα που θα ανακοινωθεί. Oσον αφορά τα προκριματικά, η UEFA θα έχει χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων για να ολοκληρώσει τα προκριματικά της, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν περισσότερους από 200 διπλούς αγώνες και συμμετέχουν τα 55 κράτη – μέλη σε κάποια φάση στους πέντε γύρους των διοργανώσεων.

UEFA Europa League 2020-21

Προκρ. 1ου γύρου: 20 Αυγούστου
1ος γύρος: 27 Αυγούστου
2ος γύρος: 17 Σεπτεμβρίου
3ος γύρος: 24 Σεπτεμβρίου
Play off: 1 Οκτωβρίου

Στην Αθήνα οι κληρώσεις του Champions League και του Europa League

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο (1 και 2/10) , οι κληρώσεις των ομίλων του Champions League και του Europa League της επόμενης περιόδου καθώς και η απονομή των βραβείων στους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χρονιάς «Με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, οι βραβεύσεις ποδοσφαιριστών και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι τελικοί του Champions League και του Εuropa!
H Kωνσταντινούπολη θα υποδεχθεί το μεγάλο ραντεβού το 2021! Το 2022 οικοδέσποινα θα είναι η Αγία Πετρούπολη και το Allianz Arena θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League το 2023. Παράλληλα, το Γκντανσκ, το οποίο επρόκειτο να φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League 2020, θα διοργανώσει τον τελικό του 2021, με αποτέλεσμα η Σεβίλη να αναλάβει την καταληκτική αναμέτρηση του 2022 και η Βουδαπέστη αυτής του 2023.

Euro 2020: Δεν αλλάζουν τα πλάνα

Δεν αλλάζει μορφή το EURO 2020, το οποίο έχει μετατεθεί για το 2021, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA επιβεβαίωσε ότι και οι δώδεκα πόλεις, που είχαν αναλάβει τη διοργάνωση των αγώνων (Ρώμη, Μπακού, Αγία Πετρούπολη, Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Λονδίνο, Γλασκώβη, Μπιλμπάο, Δουβλίνο, Μόναχο, Βουδαπέστη), παραμένουν στο πλάνο όπως είχε ανακοινωθεί. Πρεμιέρα με Τουρκία – Ιταλία  στις 11 Ιουνίου 2021 στη Ρώμη και τελικός στις 11/7 στο Λονδίνο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X