Γουλβς - Σεβίλλη: Με ρεκόρ και... οιωνούς οι Σεβιλιάνοι!

Γουλβς – Σεβίλλη: Με ρεκόρ και… οιωνούς οι Σεβιλιάνοι!

Εναρξη: 22.00, 11/08/2020
Γήπεδο: Schauinsland-Reisen-Arena (Duisburg)

Γουλβς όπως το… 1972!

Η Γουλβς δέχθηκε το δώρο της άμυνας του Ολυμπιακού, o Χιμένες δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και με προίκα το 1-1 του Πειραιά βρέθηκε στα προημιτελικά του Europa League. Οι γηπεδούχοι πάντως στάθηκαν τυχεροί, μιας και ο Ολυμπιακός είχε 16 τελικές προσπάθειες, 60% κατοχή, αλλά δε βρήκε το γκολ που ήθελε. Βέβαια, γκολ είχαν οι Πειραιώτες, αλλά ακυρώθηκε λόγω VAR. Eξαιρετικός ο Πατρίσιο. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ της Γουλβς έκανε δύο πάρα πολύ μεγάλες επεμβάσεις. Η πρώτη στο σουτ του Τσιμίκα στο 19′ και η δεύτερη στην κεφαλιά του Χασάν στο 81′.

Τον Μάρτιο του 2017 η Γουλβς έδινε τη δική της μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού από την Championship. Τρία χρόνια μετά, οι «Λύκοι» βρίσκονται στους «8» του Europa League, αν και το τέλος της σεζόν στην Premier δεν ήταν ιδανικό. Μην ξεχνάμε ότι ο Νούνο είχε υποσχεθεί ακόμα και την έξοδο στο Champions League μέσω της 4ης θέσης της Premier League, αλλά στο τέλος από τη βαθμολογική της θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν βγαίνει ούτε στο Europa League.

Σε μία χρονιά που φαινόταν να της πηγαίνουν όλα περίφημα και να καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου της Premier League ως μία από τις ομάδες που θα έχουν για χρόνια εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο, ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου από την Άρσεναλ που της έκοψε τον δρόμο για την Ευρώπη. Πλέον, το ευρωπαϊκό εισιτήριο περνά από το… Europa League και την κατάκτησή του. Ηταν η πρώτη φορά από τη σεζόν 1971-72 που οι «Λύκοι» βρέθηκαν σε προημιτελικά διοργάνωσης. Τότε είχαν κάνει μια απίθανη πορεία στο Κύπελλο UEFA, αλλά ηττήθηκαν στον τελικό από την Τότεναμ. Πρώτος επίσημος αγώνας με τη Σεβίλλη, αν και οι Αγγλοι έχουν ήδη αποκλείσει μια ομάδα φέτος από την Ισπανία, την Εσπανιόλ (στους 32)

Με Ζότα και Χιμένες να σκοράρουν

Ζότα και Χιμένες συνθέτουν ένα από τα ένα συναρπαστικότερα δίδυμα στην Ευρώπη! Ο Μεξικάνος πέτυχε 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην Premier League, ξεπερνώντας τον Στίβεν Φλέτσερ (22). Σκυτάλη στην Ευρώπη μέχρι τώρα είχε πάρει ο 23χρονος Ζότα! Στα προκριματικά ήταν απολαυστικός, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε γύρο (κόντρα σε Κρουσέιντερς, Πιούνικ Έρεβαν και Τορίνο), ενώ μετράει και δύο χατ-τρικ κόντρα σε Μπεσίκτας στον όμιλο και εσχάτως απέναντι στην Εσπανιόλ. Αυτά τα κατορθώματα τον φέρνουν στην πρώτη θέση των σκόρερ φέτος στο Europa League και αυξάνουν κατακόρυφα τις μετοχές του!

Σεβίλλη για το… 6ο ευρωπαϊκό!

Εχει κατακτήσει πέντε φορές το Europa League σε διάστημα 15ετίας. Δύο διαδοχικές (2006, 2007) και τρεις σερί πιο πρόσφατα (2014, 2015, 2016). Πέρσι, η Σεβίλλη σταμάτησε στη φάση των “16” και φέτος ήδη βρίσκεται ένα βήμα πιο μακριά. Οι Σεβιγιάνοι νίκησαν 2-0 τη Ρόμα στο μονό νοκ άουτ που έπαιξαν στο Ντούισμπουργκ και κόντρα στη Γουλβς θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Η ομάδα του Χουλέν Λοπετέγκι ήταν ξεκάθαρα καλύτερη και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Η πίεσή της ήταν έντονη και στο 12′ ο Κουντέ με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 21′ με την επέλαση του Ρεγκιλόν, ο οποίος πέρασε δύο αντιπάλους, με τον Πάου Λόπεθ να έχει σημαντική ευθύνη.

Mε ρεκόρ στη Γερμανία η Σεβίλλη

Με αυτοπεποίθηση και φόρμα η Σεβίλλη, η οποία έχει χάσει μόνο ένα από τα οκτώ τελευταία ευρωπαϊκά ματς απέναντι σε αγγλικές ομάδες (5 νίκες, 2 ισοπαλίες). Ηταν τη σεζόν 2016-17 στη φάση των «16» με 2-0 από τη Λέστερ για το Champions League. Σούπερ οι οιωνοί, αφού στις πέντε προηγούμενες περιπτώσεις που η Σεβίλλη βρέθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης κατάφερε να κατακτήσει και την κούπα. Παράλληλα, οι Σεβιλιάνοι είναι αήττητοι στα 18 τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας εννέα νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Τελευταία ήττα από τη Θέλτα για τη LaLiga.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X