Ιταλία - Ουκρανία: Φιλικό αποδείξεων στη Γένοβα

Ιταλία – Ουκρανία: Φιλικό αποδείξεων στη Γένοβα

 

Στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβας, η Ιταλία του Μαντσίνι υποδέχεται σε φιλική αναμέτρηση τους αήττητους Ουκρανούς. Οι «Ατζούρι» δεν πείθουν, αντίθετα η ομάδα του Σεφτσένκο βρίσκεται στο μονοπάτι των επιτυχιών.

Τραγικό ποσοστό των Ατζούρι

Τι και αν ο Ντι Μπιάτζιο αποχώρησε από τον πάγκο της Ιταλίας, η ηρεμία, αλλά και οι επιτυχίες δεν έχουν επιστρέψει στους Ατζούρι. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανέλαβε τα ηνία, όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα να βάλει στον δρόμο των επιτυχιών την ομάδα του, με την εικόνα των τελευταίων αγώνων να προκαλεί έντονο προβληματισμό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στις δυο πρώτες στροφές του Nations League η Ιταλία δεν έκανε νίκη! Ισοπαλία με άγχος και ιδρώτα εντός έδρας με την Πολωνία (1-1 εντός), κακή εμφάνιση στην Πορτογαλία και ήττα 1-0. Μπορεί από το 2006 κι έπειτα οι Ατζούρι να μετρούν μόλις τρεις ήττες σε 63 ματς προκριματικών και φιλικών, ωστόσο αυτές οι αποτυχίες τους… καταδίκασαν να μείνουν εκτός Μουντιάλ! Ο Μαντσίνι του 4-3-3 θέλει να δει τους διεθνείς του να αλλάζουν και νοοτροπία, αφού το παρακάτω στατιστικό μόνο… προβληματισμό του προκαλεί. Η Ιταλία έχει μόλις 9 νίκες σε 32 εντός έδρας φιλικά παιχνίδια την τελευταία οκταετία, ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει μόλις το 28%! «Τον άφησα εκτός αποστολής γιατί δεν είναι σε καλή κατάσταση, όπως και ο Μπελότι. Ωστόσο και οι δυο είναι μέρος αυτής της ομάδας και όταν είναι 100% έτοιμοι θα επιστρέψουν» τόνισε ο Μαντσίνι, ο οποίος άφησε εκτός τον Μπαλοτέλι για το φιλικό με την Ουκρανία στη Γένοβα, αλλά και το ματς για το Nations League κόντρα στους Πολωνούς. Εκτός λόγω τραυματισμού και οι Ρομανιόλι (Μίλαν), Ντ Αμπρόζιο (Ιντερ), Κουτρόνε (Μίλαν), μέσα για πρώτη φορά ο εξτρέμ, Καπράρι της Σαμπντόρια. Ακολουθεί το ματς με την Πολωνία εκτός για το Νations League.

Ενα χρόνο αήττητη!

Ναι, η Ουκρανία κατάφερε να συμπληρώσει ένα χρόνο αήττητη σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια, άλλωστε η τελευταία της ήττα χάνεται στις 9 Οκτωβρίου από την Κροατία. Από τότε μετρά πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες. Με το δεξί στο Nations League, επικράτησε 2-1 της Τσεχίας εκτός έδρας με ανατροπή, ενώ με ένα πέναλτι νίκησε τους Σλοβάκους εντός. Για πρώτη φορά κλήθηκε στην εθνική ο Πλαστούν της Γάνδης. Στο φιλικό στη Γένοβα, η ομάδα του Σεφτσένκο θα έχει απέναντί της την παράδοση, αφού σε επτά ραντεβού με τους Ιταλούς μετρά έξι ήττες και μια ισοπαλία.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Nations League με 100+ ειδικά!

Σχολιάστε

X