Jupiler Pro League 2020-21: Οι Βέλγοι επιστρέφουν στη δράση!

Jupiler Pro League 2020-21: Οι Βέλγοι επιστρέφουν στη δράση!

Το περσινό πρωτάθλημα δεν ολοκληρηρώθηκε ποτέ λόγω του κορονοϊού και οι Βέλγοι ακολούθησαν το μονοπάτι των Γάλλων και των Ολλλανδών! Η νέα σεζόν όμως θα έχει εκπλήξεις, μιας και λίγο πριν τη σέντρα η Μπέβερεν κέρδισε… δικαστικά την παραμονή της και οι ομάδες αυξήθηκαν από 16 σε 18. Η απόφαση για αύξηση των ομάδων έφερε και την αυτόματη άνοδο από τη δεύτερη κατηγορία των Λέουβεν και Μπέιρσχοτ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4 θα βρεθούν στα πλέι οφ τίτλου, ενώ αυτές που θα βρεθούν στις θέσεις 5-8 θα παλέψουν για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. O 18ος υποβιβάζεται απευθείας, ενώ η 17η ομάδα θα δώσει αγώνες μπαράζ για την παραμονή κόντρα στη 2η της Β’ κατηγορίας. Η περσινή πρωταθλήτρια Μπριζ δείχνει πανέτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Θα τα καταφέρει;

Οι ομάδες που θα δώσουν μάχη τίτλου στο Βέλγιο!

H Κλαμπ Μπριζ είχε σταθερότητα και κατάφερε να τερματίσει πρώτη, άλλωστε, όταν το πρωτάθλημα διακόπηκε, ήταν ήδη στο +15 από τη 2η θέση. Ωστόσο, η σεζόν δεν άρχισε ιδανικά, μιας και νταμπλ δεν… πήρε, αφού την προηγούμενη εβδομάδα ηττήθηκε 2-1 από την Αντβέρπ στον τελικό κυπέλλου. Ο Κλεμάν παρέμεινε στον πάγκο, ωστόσο ο σχεδιασμός ακόμα δεν έχει… αρχίσει, αφού δεν έχουν γίνει προσθήκες και αποχωρήσεις. Η διοίκηση πάντως έχει δεσμευθεί για σημαντικές μεταγραφές.

Η Γάνδη τερμάτισε στη 2η θέση εξασφαλίζοντας έτσι θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Δανός Τόρουπ έμεινε στον πάγκο της ομάδας, η οποία είναι ενισχυμένη ειδικά αμυντικά. Ωστόσο, δύσκολα θα παραμείνει ο εξαιρετικός σκόρερ, Ντέιβιντ. Ομάδα που μπορεί να σταθεί απέναντι στην πρωταθλήτρια και να παλέψει για τον πρώτο τίτλο της -και μοναδικό- από το 2015.

Η Αντερλεχτ δεν έπεισε με την περσινή της εικόνα και για δεύτερη διαδοχική σεζόν έμεινε εκτός Ευρώπης. Αλλωστε, τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας. Ο Φρανκ Βερκότερεν ανέλαβε πέρσι στα μέσα της σεζόν, βελτίωσε την ομάδα, δεν την εκτόξευσε και η διοίκηση αποφάσισε να τον κρατήσει. Δεν βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική της κατάσταση, ωστόσο κατάφερε να ενισχυθεί επιθετικά με τον Ταού. Εχασε τον Τσαντλί, όχι όμως κάποιον άλλον από τον βασικό της κορμό.

Η Αντβέρπ με φόρα από το πρωτάθλημα (4η θέση) κατάφερε πριν λίγες ημέρες να κατακτήσει και το κύπελλο, αφού επικράτησε 2-1 της Μπριζ στον τελικό. Με το δεξί ο Ιβάν Λέκο, ο οποίος και αντικατέστησε τον Λάζλο Μπόλονι. Αρκετές οι αλλαγές στο ρόστερ, η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να δέσει και να φανεί ακόμα πιο ανταγωνιστική. Αλλωστε, στόχος είναι η είσοδος στην πρώτη τετράδα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Βέλγιο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Οι άλλες…

Η Σταντάρ Λιέγης κατάφερε με άγχος και ιδρώτα να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν της επέτρεψαν να κάνει τον σχεδιασμό που επιθυμούσε. Ο Μισέλ Πρεντόμ άφησε στην άκρη τον πάγκο, έγινε αντιπρόεδρος του συλλόγου και ο Φιλίπ Μοντανιέ είναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Βέβαια, δεν έχασε παίκτες από τον βασικό κορμό της, κάτι που δεν την αποδυναμώνει.

Ενα χρόνο μετά το 4ο πρωτάθλημά της, η Γκενκ δεν κατάφερε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και τερμάτισε στην 7η θέση της βαθμολογίας. Ο Χανς Βολφ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση της Γκενκ για να βρίσκεται και φέτος στον πάγκο της. Ενισχυμένη σε σχέση με την περσινή σεζόν, απέκτησε τον εξαιρετικό φορ, Ντέσερς.

Η Σαρλερουά Θέλει να αποδείξει ότι η περσινή εξαιρετική πορεία της στο πρωτάθλημα (3η θέση), δεν ήταν σύμπτωση. Θα διεκδικήσει με αξιώσεις θέση στην πρώτη εξάδα, με τον Καρίμ Μπελχοσίν να παραμένει στον πάγκο. Εκτός από τον μπακ Φορτούνα δεν έφυγε άλλος παίκτης, ενώ ανανεώθηκε ο δανεισμός του Ρεζάι.

Ενισχυμένη η Μαλίν φέτος, ο Βάουτερ Βράνκεν έμεινε για τριτη σερί χρονιά κι ευελπιστεί να δώσει το κατι παραπάνω. Δεν έκανε σημαντικές κινήσεις, αλλά δεν έχασε και παίκτες…

Σχολιάστε

X