K-League 2020: Η Νότια Κορέα στη σέντρα στις 8 Μαΐου!

K-League 2020: Η Νότια Κορέα στη σέντρα στις 8 Μαΐου!

Από το «Project Restart» στην Πρέμιερ Λιγκ έως την προγραμματισμένη επανέναρξη της Bundesliga μέσα στον μήνα, οι Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα μετά την πανδημία του κοροναϊού. Η Ταϊβάν άρχισε τον προηγούμενο μήνα, μπάλα έχουμε σε Λευκορωσία, Μπουρουντί, Νικαράγουα, Τουρκμενιστάν. Ωστόσο, αυτές οι χώρες δεν έχουν τον αριθμό των μολύνσεων και των θανάτων λόγω της Covid-19 που έχει η Νότια Κορέα. Βέβαια, οι Νοτιοκορεάτες αποφάσισαν να βάλουν τέλος στον φόβο και μπαίνουν στο γήπεδο την Παρασκευή 8 Μαΐου! Ναι, η K-League αρχίζει με κλειστές τις πόρτες.

Η K-League ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 29 Φεβρουαρίου, όμως πέντε ημέρες νωρίτερα η Κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως κανείς δεν ήταν ασφαλής, φίλαθλοι, παίκτες, προπονητές. Κι όμως οι Κορεάτες δεν το άφησαν, αφού στα μέσα Απριλίου άρχισαν προπονήσεις, αλλά και φιλικά. Έτσι, στις 8 Μαΐου θα διεξαχθεί το ματς ανάμεσα στη Γεονμπούκ και τη Σουγόν!

Παρά την επιστροφή στη δράση, εξακολουθούν να ισχύουν αυστηροί κανονισμοί, ειδικά για το ποδόσφαιρο, οι οποίοι εκτείνονται πολύ πέρα από τα μέτρα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ τον Φεβρουάριο.

Ναι, τα ματς θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο, ελπίζουν πως θα γίνουν το πρώτο κράτος που θα τις… ανοίξει για τους φιλάθλους. Επιπλέον, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές για προπονητές και τιμ την ημέρα του αγώνα, ενώ θα απαγορευτεί στους παίκτες να μιλούν με τους συμπαίκτες τους, τους αντιπάλους ή τους διαιτητές κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Πράγματα όπως το να μην φτύνουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν είναι κάτι που θα μας δυσκολέψει, αλλά είναι αδύνατο να μην μιλάς με τους συμπαίκτες σου. Αν δεν μπορούμε να μιλάμε στο γήπεδο, ίσως να μην παίζουμε καθόλου ποδόσφαιρο» τόνισε ο αρχηγός της Ίντσεον Γιουνάιτεντ Κι Ντου-Χιούοκ, αλλά η Ομοσπονδία ήταν ανένδοτη.

Παράλληλα, αν ένας παίκτης έχει συμπτώματα του ιού κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο παίκτης θα απομακρυνθεί από την ομάδα. Εάν κάποιος παίκτης ή προπονητής διαγνωστεί τότε με κοροναϊό, το συγκεκριμένο κλαμπ θα αναγκαστεί να εισέλθει σε καραντίνα δύο εβδομάδων ως ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Στην 37χρονη ιστορία του, το πρωτάθλημα δεν είχε ποτέ το είδος της προσοχής που θα λάβει την Παρασκευή, καθώς ξεκινάει η σεζόν του 2020. Η χρονιά ξεκίνησε με μια απογοητευτική αναζήτηση για μια νέα εγχώρια συμφωνία ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων, αλλά τώρα εταιρείες πολυμέσων από όλο τον κόσμο, χτυπούν την πόρτα της έδρας του πρωταθλήματος στη Σεούλ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Τα αστέρια της Κ-League

Η Jeonbuk Hyundai Motors είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της K-League την τελευταία δεκαετία, έχοντας κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος σε πέντε από τις τελευταίες έξι σεζόν. Ο κόουτς τους δεν είναι άλλος από τον πρώην βοηθό του Ζοσέ Μουρίνιο, Ζοσέ Μοράις. Ο 54χρονος ήταν με τον Πορτογάλο κατά τη διάρκεια των περιόδων του στη Ρεάλ Μαδρίτης, την Ίντερ και την Τσέλσι.

Ένα από τα πολλά νέα πρόσωπα που είτε θα παίξουν στην K League 1 του 2020 είτε άλλαξαν ομάδα είναι ο πρώην παίκτης της Πρέμιερ, Λι Τσουνγκ Γιονγκ. Ένας ποδοσφαιριστής στο επίκεντρο της προσοχής. Ο νεαποκτηθείς μέσος της Ουλσάιν Χιουντάι, έχει 89 διεθνείς συμμετοχές και δύο παρουσίες σε Μουντιάλ αλλά και θητεία στην Πρέμιερ. Πριν καν παίξει με τη νέα του ομάδα έγινε το Νο1 όνομά της.

Η Ουλσάν ήταν εκείνη που το 2019 ήταν μπροστά τρεις πόντους από τους μετέπειτα πρωταθλητές Γιέονμπουκ Χιουντάι Μότορς και ενώ πήγαινε για το φινάλε της σεζόν απέναντι στους Ποχάνγκ Στίλερς. Η Ουλσάν ήθελε μία ισοπαλία για το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2005 αλλά έχασε το ματς με 4-1. Η Γιέονμπουκ νίκησε την Γκανγκουόν με 1-0 και έτσι οι πόντοι ήταν 79 – 79 με την Ουλσάν. Πήρε τον τίτλο χάρις στην διαφορά τερμάτων.

Η Ουλσάν στην συνέχεια έχασε τον κορυφαίο παίκτη της για το 2019 και πολυτιμότερο παίκτη της Λίγκας, Κιμ Μπο Κιουνγκ που πήγε στη Γιέονμπουκ. Όμως τώρα με την μεταγραφή του Λι μαζί με τον διεθνή γκολκίπερ Γιο Γιεόν Γου και τον μέσο Γιουν Μπιτγκαράμ έχει δυναμώσει πολύ.

Ο Κιμ Μπο Κιουνγκ σίγουρα θα έδινε τον τίτλο του MVP για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Θα έχει φέτος την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο με άλλη ομάδα. Επίσης είναι παίκτης που έχει περάσει από την Πρέμιερ.

Θα είναι η 2η θητεία του στην Γιενμπούκ, όπου θήτευσε από το 2016 έως το 2017. Ο μεσοεπιθετικός που έκανε ρεκόρ καριέρας με 13 γκολ πέρυσι στο παρελθόν δεν είχε σκοράρει ποτέ πάνω από 4 γκολ. Τουλάχιστον όχι στις προηγούμενες σεζόν του στην K League. Στο νέο του ποδοσφαιρικό περιβάλλον μάλλον δεν θα σκοράρει τόσο και περισσότερο θα αξιοποιείται στο δημιουργικό σκέλος καθώς υπάρχει ο 22χρονος φορ Τσο Γκουέ Σουνγκ.

Ο Τσο ήταν 3ος στην κατάταξη πέρυσι με 14 γκολ για την Ανιάνγκ και βγήκε στην κορυφαία 11άδα της K League 2. Η Γιεονμπούκ ελπίζει πως ο Τσο θα καλύψει επάξια τον 41χρονο στράικερ Λι Ντογνκ Γκουκ, ως ο επόμενος μεγάλος σκόρερ.

Σχετικά με τους σκόρερ ο Ντέγιαν Νταμιάνοβιτς, τρεις φορές νικητής στην λίστα των… κανονιέρηδων, θα επιδιώξει αγωνιστική… εξιλέωση μέσω νέας ομάδας, της Νταεγού. Ο πολυτιμότερος παίκτης του 2012 είχε μόνο 3 γκολ για την Σουόν Σάμσουνγκ Μπλουγουίνγκς το 2019. Τις προηγούμενες δέκα σεζόν στη K League είχε διψήφια νούμερα και είχε κερδίσει τρεις φορές τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ από το 2011 έως το 2013 με την Σεούλ. Ο Μαυροβούνιος άσος δεν έκανε καλή σεζόν πέρυσι. Σε ηλικία 38 ετών δεν είναι πια ο φορ που ήταν, όμως συνεχίσει να έχει το ένστικτο του σκόρερ.

Σχολιάστε

X