Αμβούργο - Λειψία: Νοκ άουτ ημιτελικός

Αμβούργο – Λειψία: Νοκ άουτ ημιτελικός

Εναρξη: 21:45, 23/04/2019
Γήπεδο: Volksparkstadion, Αμβούργο

Σε νοκ άουτ αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Γερμανίας το Αμβούργο υποδέχεται τη Λειψία.

Ανοδος και Κύπελλο το Αμβούργο
Το Αμβούργο αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β’ κατηγορία. Μετά από 30 αγωνιστικές βρίσκεται σε τροχιά επανόδου στην Μπουντεσλίγκα, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.

Για να φτάσει ως τα ημιτελικά απέκλεισε την Ερντεμπρουκ με 5-3 εκτός έδρας, τη Βίσμπαντεν με 3-0 εκτός έδρας, τη Νυρμβέργη με 1-0 εντός και την Πάντερμπορν με 2-0 εκτός. Μόνο η Νυρεμβέργη, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση, είναι ομάδα της ανώτατης κλίμακας.

Την περσινή περίοδο, που το Αμβούργο υποβιβάστηκε, η Λειψία επικράτησε 3-0 εκτός έδρας και παραχώρησε 1-1 εντός. Την αμέσως προηγούμενη σεζόν, που ήταν η πρώτη της Λειψίας στην κατηγορία, κάθε ομάδα κέρδισε στην έδρα της άλλης: 4-0 η Λειψία στο Αμβούργο, 3-0 το Αμβούργο στη Λειψία. Και στις δύο νίκες της Λειψίας στην αντίπαλη έδρα, με 4-0 και 2-0, το πρώτο γκολ σημειώθηκε από το 66’ και μετά.

Στην τρίτη θέση η Λειψία
Η Λειψία βρίσκεται στην 3η θέση της Μπουντεσλίγκα, έχοντας την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Το να φτάσει στα ημιτελικά ήταν πιο δύσκολο από ό,τι το Αμβούργο από πλευράς αντιπάλων.

Αφού απέκλεισε τη Βικτόρια Κολωνίας με 3-1 εκτός έδρας, αντιμετώπισε τρεις ομάδες της Μπουντεσλίγκα: 2-0 εντός τη Χόφενχαϊμ, 1-0 εντός τη Βόλφσμπουργκ και 2-1 εκτός έδρας την Αουγκσμπουργκ, με πέναλτι στις καθυστερήσεις της παράτασης.

Ο διεθνής επιθετικός Τίμο Βέρνερ βρίσκεται σε φόρμα, και είναι αυτός που πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Δανό Πόουλσεν που ταλαιπωρήθηκε στο πρώτο μισό του μήνα από τραυματισμό.

Ο άλλος ημιτελικός είναι ανάμεσα στη Βέρντερ Βρέμης και την Μπάγερν.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Το Αμβούργο νίκησε στους 9 από τους 13 τελευταίους εντός έδρας αγώνες του στο Κύπελλο (3 ήττες).
* Πέρσι και πρόπερσι η Λειψία αποκλείστηκε στο Κύπελλο στα πέναλτι (Ντιναμό Δρέσδης και Μπάγερν).

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Ατελείωτο στοίχημα στο Κύπελλο Γερμανίας με 100+ ειδικά!

Σχολιάστε

X