Γουότφορντ - Γουλβς: Για μία θέση στον τελικό!

Γουότφορντ – Γουλβς: Για μία θέση στον τελικό!

Έναρξη: 18:00, 07/04/2019
Γήπεδο: Wembley (90.000), Λονδίνο

Δεύτερος ημιτελικός για το κύπελλο Αγγλίας, με τη Γουότφορντ και τη Γουλβς να διεκδικούν μία θέση για τον μεγάλο τελικό. Δύο ομάδες που… παλεύουν για την 7η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ.

Περισσότερες οι «υπερβάσεις» για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο οι «λύκοι», αφού χρειάστηκαν να αποκλείσουν Λίβερπουλ (στον 3ο γύρο με 2-1) και Γιουνάιτεντ (στα προημιτελικά με το ίδιο σκορ). Οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι για τη Γουότφορντ ήταν η Νιουκάστλ (2-0) και Κρίσταλ Πάλας (2-1).

Πιστεύει στη Γουότφορντ ο Γκράθια
«Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Όμως είμαστε ικανοί να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα», ήταν οι δηλώσεις του προπονητή Γκράθια ενόψει του ημιτελικού. Έχει κάθε λόγο να το πιστεύει, αφού η Γουότφορντ διανύει την πιο παραγωγική χρονιά της σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

Ένα βαθμό πίσω από την Γουλβς και την έβδομη θέση, ενώ επιχειρεί να φτάσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε τελικό FA Cup (μετά το 1984, όπου έχασε από την Εβερτον).

Νίκησε 4-1 τη Φούλαμ στο πρόσφατο ματς, όπου την έριξε στην Τσάμπιονσιπ. Πήρε μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας τρία τέρματα μέχρι το 75’. Μόλις πέντε ήττες στα τελευταία 21 παιχνίδια, όλες από ομάδες του «Big 6».

«Πάνοπλη» η Γουλβς
«Με κάνουν περήφανο οι εμφανίσεις με τη Γιουνάιτεντ (σ.σ. 2-1 για το πρωτάθλημα). Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά» είπε ο προπονητής Νούνο, συμπληρώνοντας: «Δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκουράσω παίκτες. Η προετοιμασία για το κύπελλο ξεκίνησε αμέσως μετά το παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ».

Με τις «ζημιές» που αναφέραμε νωρίτερα για το θεσμό, καθώς και η τελευταία επικράτηση επί των «κόκκινων διαβόλων», είναι λογικό να υπάρχει και στη Γουλβς ανεβασμένη ψυχολογία. Πιο έμπειρη ομάδα στο θεσμό, αφού μετρά τέσσερις κατακτήσεις κυπέλλου, με την τελευταία βέβαια να χρονολογείται το 1960.

Μπροστάρηδες οι Ραούλ Χιμένεθ (15 γκολ και 7 ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο) και Ντιόγκο Ζότα (8 γκολ και 4 ασίστ) οδηγούν την ομάδα τη φετινή σεζόν. Πληρέστατη η αποστολή, δίχως κανένα πρόβλημα τραυματισμού.

Επιπρόσθετα στατιστικά
*Για το πρωτάθλημα φέτος, η Γουότφορντ έφυγε με το διπλό από το «Μολινό» με σκορ 2-0.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Ατελείωτο στοίχημα στο Κύπελλο Αγγλίας με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X