Κύπελλο Ελλάδας: Ανοιχτοί λογαριασμοί και το βλέμμα στο ΟΑΚΑ!

Κύπελλο Ελλάδας: Ανοιχτοί λογαριασμοί και το βλέμμα στο ΟΑΚΑ!

Ανοιχτοί λογαριασμοί στους επαναληπτικούς προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας και το βλέμμα στρέφεται στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός – Λαμία (12/02 – 0-0 α’ ματς)
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές στο πρώτο ματς κυπέλλου, είχε ευκαιρίες, αλλά όχι και τον τρόπο για να πάρει αυτό που θέλει. Εμεινε στο μηδέν και άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Λαμία. Πέρσι, στην ίδια φάση, με τον ίδιο αντίπαλο είδε το πλεονέκτημα του 3-3 να… εξαφανίζεται, αφού το 0-1 έστειλε τη Λαμία στα ημιτελικά του κυπέλλου! Για τους Πειραιώτες αρχίζει ένας… μαραθώνιος, μιας και υπάρχουν υποχρεώσεις εντός κι εκτός συνόρων. Με αυτοπεποίθηση οι Ερυθρόλευκοι μετά το διπλό στο Περιστέρι και την παραμονή στην κορυφή της Super League. Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις και η τελευταία ήττα… χάνεται στις 28/02/2019, από τη Λαμία. Από τότε μετρά 27 νίκες, επτά ισοπαλίες, έχει πετύχει 72 γκολ, ενώ έχει δεχθεί 12. Πλήγμα ο σοβαρός τραυματισμός του Σουντανί, μιας και ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας θα χάσει αρκετά παιχνίδια.

Η Λαμία στάθηκε πολύ καλά στον πρώτο προημιτελικό με τον Ολυμπιακό, ήταν τυχερή, συμπαγής, ουσιαστική κράτησε το μηδέν και θα τα δώσει όλα στον επαναληπτικό στον Πειραιά. Ισόπαλη χωρίς τέρματα και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λάρισα, χάνοντας έτσι σημαντικό έδαφος στη μάχη για την παρουσία στην πρώτη εξάδα. Χωρίς νίκη στα οκτώ τελευταία, έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα στα πέντε πιο πρόσφατα.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (12/02 – 0-2 α’ ματς)
Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, επικράτησε 2-0, αλλά η αυτοπεποίθηση δεν ήταν αρκετή και για το πρώτο ματς κυπέλλου στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 2-0 και αν δεν ήταν οι σωτήριες επεμβάσεις του Διούδη, τότε το σκορ θα έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις. Με σημαντικές αλλαγές παρουσιάστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, το μυαλό ήταν στον επαναληπτικό με τον «Δικέφαλο» και παρά την καλή εμφάνιση ηττήθηκε με 1-0 από την Ένωση χάνοντας έτσι έδαφος στη μάχη για την 3η θέση. Τέλος στο εξαιρετικό σερί των πέντε διαδοχικών νικών και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στην ήττα από τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, παρουσιάστηκε βελτιωμένος στα δυο επόμενα και η ηρεμία επανήλθε. Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν 2-0 εντός έδρας του Τριφυλλιού για τον πρώτο προημιτελικό και αν ήταν πιο ουσιαστικοί θα είχαν σφραγίσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ακολούθησε το ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» διέλυσε με 4-0 τους Κρητικούς και διατηρήθηκε σε τροχιά κορυφής. Διαδοχικά ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο και ο Φερέιρα καλείται να διαχειριστεί σωστά την ομάδα του. «Μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ δείξαμε πως ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί» τόνισε ο Ζίφκοβιτς.

Ατρόμητος – Άρης (13/02 – 0-0 α’ ματς)
Ο Γκάμα από την… βούλα του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Άρης έχασε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα πρόκρισης και πλέον μετά το 0-0 με τον Ατρόμητο, το εισιτήριο της 4άδας θα… ξεκαθαρίσει στο Περιστέρι! Η κατοχή της μπάλας δεν οδήγησε τον Άρη στη νίκη, αφού παρά την 90λεπτη πολιορκία δεν… έπεσε το αμυντικό κάστρο του Ατρόμητου. Οι «κίτρινοι» δεν βρήκαν τρόπους να διασπάσουν τη συμπαγή άμυνα του αντιπάλου, είχαν όμως την ευκαιρία να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης αλλά ο Μπρούνο Γκάμα αστόχησε για πρώτη φορά από το σημείο του πέναλτι. Ο Αρης δεν ήταν βελτιωμένος επιθετικά στην Τρίπολη και η ισοπαλία (1-1) με τον Αστέρα δεν του έδωσε την ευκαιρία να αισθάνεται πιο ήρεμος με την παρουσία στα πλέι οφ. Μόλις μια νίκη στα τέσσερα τελευταία, ο Ενινγκ δεν έκανε αλλαγές, ρίσκαρε κι ελπίζει να δει την ομάδα του να κάνει τη διαφορά στο Περιστέρι.

Ο Ατρόμητος για… 90 λεπτά κρατούσε το μηδέν κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Χασάν του χάλασε τα πλάνα. Ο Ατρόμητος ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας, χάνοντας έδαφος στη μάχη για την εξάδα. Χωρίς νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια και το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως σε αυτό το διάστημα δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα. Ο Ατρόμητος δεν σκοράρει ούτε με αίτηση και τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. «Έχουμε μπροστά μας πρώτα ένα κρίσιμο παιχνίδι με τον Άρη για το Κύπελο. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να υπάρχει πρόοδος. Το χειρότερο παιχνίδι που έχω δει του Ατρόμητου είναι με τον Πανιώνιο. Από εκεί και πέρα έχουμε βελτίωση» τόνισε ο Σάββας Παντελίδης.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X