La Liga: Η ώρα της κρίσης!

La Liga: Η ώρα της κρίσης!

Η La Liga πλησιάζει στο τέλος της και πριν την προτελευταία αγωνιστική η μοναδική εκκρεμότητα που έχει «ρυθμιστεί» είναι οι 4 ομάδες που θα παίξουν στο επόμενο Champions League, όπως και το γεγονός ότι η καταστροφική σεζόν της Εσπανιόλ ολοκληρώθηκε με υποβιβασμό. Από εκεί και πέρα, οι μάχες για τον τίτλο, την Ευρώπη και την παραμονή συνεχίζονται με εκπλήξεις, ανατροπή και αγωνία! Το πρωτάθλημα που διήρκησε για το μεγαλύτερο διάστημα στην ιστορία της La Liga συνεχίζει να προσφέρει συγκινήσεις.

Η μάχη του τίτλου: Ετοιμάζεται για φιέστα η Ρεάλ Μαδρίτης

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: αν η Ρεάλ κερδίσει εντός έδρας τη Βιγιαρεάλ, τότε θα κατακτήσει τον τίτλο. Η ομάδα του Ζιντάν, που είναι η μοναδική που έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια της μετά τη διακοπή, χρειάζεται ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπαρτσελόνα, που την ίδια στιγμή υποδέχεται την Οσασούνα και ελπίζει σε ένα μικρό θαύμα για να έχει ελπίδες για τη μεγάλη ανατροπή στην τελευταία αγωνιστική.

Σε αυτό που ποντάρουν οι Καταλανοί είναι ότι η Βιγιαρεάλ δεν είναι αδιάφορη βαθμολογικά, θέλοντας να εξασφαλίσει μία θέση στο επόμενο Europa League και ότι έχει το γκολ απέναντι στη Ρεάλ, καθώς στα 4 τελευταία μεταξύ τους ματς και οι δύο ομάδες σκόραραν τουλάχιστον από 2 φορές.

Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει και τα 6 τελευταία ματς με αντίπαλο την Οσασούνα, σκοράροντας 31 γκολ σε αυτό το σερί! Εντυπωσιακή είναι και η παράδοση του Λιονέλ Μέσι σε αυτό το ζευγάρι, με τον Αργεντίνο να έχει πετύχει 21 τέρματα σε 17 ματς απέναντι στους Βάσκους.

Η μάχη του Europa League

Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται σε θέση ισχύος, έστω κι αν το επόμενο παιχνίδι της είναι αυτό που μπορεί να επιβεβαιώσει τον τίτλο για τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Ακόμη και μην πάρει βαθμό το «Κίτρινο Υποβρύχιο», αν όλες οι ομάδες από κάτω κερδίσουν, τότε θα χρειάζεται απλά μία νίκη στην τελευταία αγωνιστική. Στη μοναδική ισοβαθμία που υστερεί είναι με την Μπιλμπάο. Η Βιγιαρεάλ έχει κερδίσει και τα 4 τελευταία εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα στα 3 από αυτά. Ποτέ στην ιστορία της δεν έχει κερδίσει 5 συνεχόμενα ματς μακριά από το γήπεδό της.

Χετάφε και Σοσιεδάδ βρίσκονται ακριβώς από κάτω και κρατάνε την τύχη στα χέρια τους. Η πρώτη χρειάζεται μία νίκη στις 2 τελευταίες αγωνιστικές, ενώ η δεύτερη 4 βαθμούς, με την προϋπόθεση ότι οι διώκτες της θα κερδίσουν τα δικά τους παιχνίδια. Η Χετάφε, λοιπόν, υποδέχεται την Ατλέτικο, που έχει εξασφαλίσει την έξοδο στο επόμενο Champions League και ουσιαστικά βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για τη συνέχεια του φετινού τον Αύγουστο.

Κακή παράδοση η Χετάφε με την Ατλέτικο

Η ομάδα του Μπορδαλάς, πάντως, θα πρέπει να σπάσει μία παράδοση 14 αγώνων χωρίς νίκη απέναντι στους «ροχιμπλάνκος», προκειμένου να μπορέσει να πανηγυρίσει από τώρα τη συμμετοχή της στο Europa League για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν (και η ίδια συνεχίζει φέτος στην Ευρώπη). Ο Σιμεόνε, πάντως, τα πηγαίνει εξαιρετικά στα μίνι ντέρμπι της Μαδρίτης και έχει κερδίσει τα 13 από τα 14 ματς με αντίπαλο τη Χετάφε…

Η Σοσιεδάδ θα υποδεχθεί την άλλη ομάδα, που έχει εξασφαλίσει θέση στην 4άδα: τη Σεβίλλη. Οι γηπεδούχοι ήταν από τα φαβορί για έξοδο στο Champions League, όμως δείχνουν σημάδια κατάρρευσης μετά την επανέναρξη και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης. Με 1 μόλις νίκη στα 7 τελευταία ματς με τη Σεβίλλη μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένουν και πολλά… Ήδη μετά τη διακοπή έχουν χάσει 3 από τα 4 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια, όσα είχαν χάσει στα 16 προηγούμενα.

Θεωρητικά εύκολο έργο η Βαλένθια

Οι άλλες τρεις ομάδες που εποφθαλμιούν μία θέση στην Ευρώπη είναι οι Μπιλμπάο, Βαλένθια και Γρανάδα. Μάλλον το ευκολότερο έργο σε αυτή την αγωνιστική το έχει η Βαλένθια, που υποδέχεται την ήδη υποβιβασμένη Εσπανιόλ, από την οποία έχει ηττηθεί μόλις 1 φορά στις 8 τελευταίες αναμετρήσεις τους. Το πρόβλημα για τους γηπεδούχους είναι η απουσία του τραυματία Ροδρίγο, χωρίς τον οποίο φέτος έχουν κερδίσει μόλις το 20% των αγώνων τους… Θα μπορέσουν αυτή τη φορά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;

Η μάχη της παραμονής

Μπιλμπάο και Γρανάδα δεν μπλέκονται μόνο στη μάχη για την Ευρώπη αυτή την αγωνιστική, αλλά και στη μάχη της παραμονής. Οι Βάσκοι υποδέχονται τη Λεγκανές και αν την κερδίσουν, τότε θα τη στείλουν στη δεύτερη κατηγορία και θα διατηρήσουν στο ακέραιο τις ελπίδες τους για ευρωπαϊκή έξοδο. Οι γηπεδούχοι έχουν χάσει και τα 2 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους (από Ρεάλ και Σεβίλλη) και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να κάνουν το χειρότερο σερί από το 2015.

Οι παίκτες της Μπιλμπάο μπαίνουν δυνατά στα εντός έδρας παιχνίδια τους, έχοντας σκοράρει τα 5 από τα 6 τελευταία τους γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Αν βρουν και τώρα το γρήγορο γκολ, τότε οι πιθανότητές τους θα αυξηθούν κατακόρυφα. Για να τα καταφέρουν θα ποντάρουν και στον σούπερ φορμαρισμένο Ραούλ Γκαρθία, που έχει πετύχει 5 γκολ στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, ενώ έχει πετύχει και 4 στα 3 τελευταία ματς με αντίπαλο τη Λεγκανές.

Η Γρανάδα από την άλλη δοκιμάζεται στην έδρα της Μαγιόρκα, η οποία μόνο με νίκη θα μπορεί να ελπίζει στην παραμονή. Οι γηπεδούχοι θα ψάξουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο γήπεδό τους στη La Liga για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2012-13, όμως και πάλι αυτό ίσως να μην είναι αρκετό. Θα πρέπει να προσέξουν την άμυνά τους, καθώς έχουν ήδη σφυριχτεί 16 πέναλτι εις βάρος της φέτος και έχει δεχθεί με αυτόν τον τρόπο 15 γκολ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο πρωτάθλημα στον 21ο αιώνα.

Την τύχη στα χέρια τους Θέλτα και Αλαβές

Θέλτα και Αλαβές κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, καθώς χρειάζονται μόλις μία νίκη στις 2 τελευταίες αγωνιστικές για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή. Η πρώτη υποδέχθηκε τη Λεβάντε και τα παιχνίδια τους πάντα προσφέρουν θέαμα, καθώς στα 3 τελευταία έχουμε δει συνολικά 18 γκολ! Οι γηπεδούχοι, πάντως, έχουν προβάδισμα, καθώς στην έδρα τους έχουν χάσει μόλις 1 από τα 11 τελευταία παιχνίδια τους.

Τέλος η Αλαβές δοκιμάζεται στην έδρα της Μπέτις, από την οποία δεν έχει χάσει σε κανένα από τα 5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια. Τελευταία, όμως, τα προβλήματα είναι πολλά στις εξόδους της, καθώς έχει χάσει και στις 5 τελευταίες περιπτώσεις, χωρίς μάλιστα να σκοράρει στις 4 από αυτές. Αν ηττηθεί ξανά, τότε θα κάνει το χειρότερο ρεκόρ της από το 2003… Θα μπορέσουν οι φιλοξενούμενοι να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί ή θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να μάθουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται του χρόνου;

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής (όλα τα ματς στις 16/07)

Έιμπαρ – Βαγιαδολίδ (19:30)
Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ (22:00)
Μπαρτσελόνα – Οσασούνα (22:00)
Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)
Σοσιεδάδ – Σεβίλλη (22:00)
Μπιλμπάο – Λεγκανές (22:00)
Βαλένθια – Εσπανιόλς (22:00)
Μαγιόρκα – Γρανάδα (22:00)
Μπέτις – Αλαβές (22:00)
Θέλτα – Λεβάντε (22:00)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ στην Πριμέρα Ντιβισιόν και με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X