Ρεάλ Μαδρίτης: Πρωταθλήτρια στη LaLiga 2019-2020!

Ρεάλ Μαδρίτης: Πρωταθλήτρια στη LaLiga 2019-2020!

«Είμαστε πρωταθλητές. Στην πιο δύσκολη χρονιά της ζωής μας. Στους πιο περίεργους καιρούς. Με άδειες εξέδρες.Είμαστε πρωταθλητές» τόνισε ο Σέρχιο Ράμος και στα λόγια του αρχηγού αποτυπώνεται η φετινή υπερπροσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Βασίλισσα» ξανά στο θρόνο της, κατέκτησε το 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, έπειτα από ένα μαγευτικό restart. Ζινεντίν Ζιντάν, Σέρχιο Ράμος, Καρίμ Μπενζεμά και Τιμπό Κουρτουά έκαναν απίθανα πράγματα σε αυτή τη μεγάλη πορεία.

Ζιντάν, ο κόουτς των τίτλων!

Με τη δέκατη διαδοχική της νίκη, η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το 34ο πρωτάθλημα, αφήνοντας τη Μπαρτσελόνα στη 2η θέση και στην εσωστρέφειά της. «Κλειδί» για την επιτυχία της ήταν η ενίσχυση της άμυνας, η οποία δέχθηκε 46 γκολ την περασμένη σεζόν υπό τις οδηγίες των Λοπετέγκι και Σολάρι, πριν ο Γάλλος προπονητής επιστρέψει τον Μάρτιο του 2019. Μετά το restart η Βασίλισσα δέχθηκε μόλις 4 γκολ, ενώ συνολικά στη σεζόν 22 στο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην Ευρώπη!

«Ακόμα και ως κάποιος που προτιμά να παίζει συναρπαστικό ποδόσφαιρο, η αμυντική πτυχή είναι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή. Και έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο ότι έχουμε μια σπουδαία άμυνα, αλλά πάνω απ ‘όλα, κάθε παίκτης έχει δεσμευτεί στην αμυντική αποστολή του. Η άμυνα δεν αφορά τέσσερις ή πέντε παίκτες, εξαρτάται από όλους» τόνισε ο Ζιντάν.

Ο Γάλλος έφτασε τους έντεκα τίτλους στον πάγκο της Βασίλισσας, ήτοι έναν κάθε 19 αγώνες! Ο 48χρονος Γάλλος, λοιπόν, μετράει αισίως δύο πρωταθλήματα (2017, 2020), τρία Champions League (2016, 2017, 2018), δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης (2016, 2017), δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (2016, 2017) και δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας (2017, 2020).

Ο Ζιντάν «πολέμησε» την εσωστρέφεια, διαχειρίστηκε άψογα τους σοβαρούς τραυματισμούς, «έζησε» χωρίς τους Μπέιλ, Χάμες, εκτόξευσε τους Βαλβέρδε, Ροντρίγκο κι έδωσε ξανά… όραμα στους Μόντριτς, Μαρσέλο και Ίσκο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως 21 διαφορετικοί παίκτες έχουν σκοράρει στο πρωτάθλημα, ρεκόρ στην ιστορία. Μόνο ο Έντερ Μιλιτάο και ο Μπραχίμ Ντίαθ από τους παίκτες μη τερματοφύλακες δεν έχουν βρει δίχτυα φέτος στη La Liga!

Ράμος και Μπενζεμά στους κορυφαίους της Ρεάλ

Έχοντας το πρωτάθλημα της La Liga στην τροπαιοθήκη της και το έπαθλο Zamora για τον Κουρτουά (511 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ συμπλήρωσε) αυτό που απομένει για τη Ρεάλ να πάρει είναι το βραβείο Pichichi για τον κορυφαίο σκόρερ. Αυτό της λείπει της Ρεάλ για να είναι τέλεια η σεζόν. Για τον Μπενζεμά δεν είναι απίθανο να προλάβει να χριστεί πρώτος σκόρερ.

Ναι δεδομένα υπάρχει δείκτης δυσκολίας αλλά δεν είναι κάτι απίθανο. Η τωρινή διαφορά είναι στα 2 γκολ. Ο Μέσι έχει 23 και ο Μπενζεμά είναι στα 21, που για πρώτη φορά στην καριέρα του είναι τόσο κοντά στο να πάρει αυτό το βραβείο.

Είναι κάτι με το οποίο δεν είναι… κολλημένος ο Γάλλος, όμως θα ήθελε πολύ να το κάνει δικό του. Τώρα που είναι τόσο κοντά δεν το κρύβει πως είναι μία μεγάλη επιθυμία του. Και οι συμπαίκτες του θα ήθελαν πολύ ο Καρίμ να πάρει αυτό το τρόπαιο. Οι συμπαίκτες του θα επιχειρήσουν να τον βοηθήσουν ξανά για αυτό, κάτι που φάνηκε από την πάσα του Ράμος στο… πέναλτι, αλλά και στο γεγονός πως στη συνέχεια ο αρχηγός άφησε τον Γάλλο να το εκτελέσει.

Ο Μπενζεμά έχει βάλει 21 γκολ. Εξ αυτών 7 τα έχει βάλει μετά την διακοπή λόγω του κορονοϊού. Ο Μέσι από την πλευρά του έχει βάλει τέσσερα γκολ μετά την επανέναρξη της La Liga και για τρεις σερί αγωνιστικές δεν έβρισκε δίχτυα. Από την άσπρη βούλα του πέναλτι ο Μπενζεμά έχει τρία γκολ και ο Μέσι πέντε.

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν απίθανος, έβγαλε πάθος, βρήκε δίχτυα και είναι στους κορυφαίους της απίθανης πορείας τίτλους. Είναι ο αρχηγός της, ο άνθρωπος που της έχει δώσει τη λύση όταν τα πράγματα ζόριζαν κόντρα σε Χετάφε και Μπιλμπάο, ο «κέρβερος» αμυντικός που δημιουργεί και είναι ταυτόχρονα και δεύτερος σκόρερ της. Ο Σέρχιο Ράμος εξελίσσεται σε απόλυτο στυλοβάτη της Ρεάλ Μαδρίτης στα κρίσιμα στάδια προς τον τίτλο και ταυτόχρονα έχει πάει την παραγωγικότητα για αμυντικό σε… άλλο level.

Ο 36χρονος στόπερ σκόραρε 10 φορές στη φετινή LaLiga, έφτασε τα 101 γκολ στην επαγγελματική του καριέρα σε συλλογικό επίπεδο: τα 96 με τη φανέλα των Μερένγκες, τα 5 ως παίκτης της Σεβίλλης.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ στην Πριμέρα Ντιβισιόν και με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X