Λευκορωσία: Το πρωτάθλημα των εκπλήξεων!

Λευκορωσία: Το πρωτάθλημα των εκπλήξεων!

Το πρωτάθλημα στην Λευκορωσία δεν συνεχίζεται απλά, αλλά περιλαμβάνει τη μία έκπληξη μετά την άλλη. Τα φαβορί θέλουν να ρεφάρουν στην 3η αγωνιστική.

Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που συνεχίζεται παρά την πανδημία του Covid-19. Και το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο ότι συνεχίζεται, αλλά ότι βλέπουμε τη μία έκπληξη μετά την άλλη! Τα τρία μεγάλα φαβορί, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, Ντινάμο Μπρεστ, Ντινάμο Μινσκ και Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ, έχουν πάρει μόλις 7 από τους 24 διαθέσιμους βαθμούς συνολικά!

Αρνητικά ρεκόρ για ΜΠΑΤΕ και Ντινάμο Μινσκ

Η τελευταία φορά που η ΜΠΑΤΕ είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς νίκη στις 2 πρώτες αγωνιστικές ήταν το 2006. Τότε, όμως, στο ίδιο σημείο της σεζόν είχε τουλάχιστον ένα βαθμό. Φέτος, μετά τις ήττες από Ενεργκέτικ (3-1 εκτός έδρας) και Σλάβια Μοζίρ (2-1 εκτός έδρας) κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της… Οι εμφανίσεις αντικατοπτρίζουν αυτό που βλέπουμε στη βαθμολογία και η μεγαλύτερη δύναμη του λευκορώσικου ποδοσφαίρου ψάχνει τα πατήματά της. «Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε αυτή η ίντριγκα, με την καλή σημασία της λέξης, να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται», σχολίασε ο τεχνικός Αλσέβσκι. «Στόχος μας είναι ακόμα το πρωτάθλημα». Το πρόβλημα δεν είναι η νοοτροπία, το πρόβλημα είναι ότι, πλέον, το ταλέντο στους προπονητές που επιλέγει δεν είναι το ίδιο με το παρελθόν…

Στο μηδέν έχει μείνει και η Ντινάμο Μινσκ, η οποία στην πρεμιέρα ηττήθηκε από τη Ρουχ Μπρεστ (0-1 εντός έδρας) και στη συνέχεια από τη Μινσκ (3-2 εκτός έδρας). Αν υπολογίσουμε τις δύο ήττες στο Κύπελλο και τις ήττες στο τέλος της περσινής σεζόν οι πρωτευουσιάνοι μετράνε 6 συνεχόμενες, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερη στην ιστορία του συλλόγου… Η μοναδική ομάδα από τα φαβορί που δεν άλλαξε προπονητή τον χειμώνα, όμως φαίνεται ότι αυτό δεν βοηθάει πολύ. Ειδικά, όταν έχει κάνει τόσες αλλαγές στο ρόστερ.

Τα μοναδικά φαβορί με νίκη

Η Ντινάμο Μπρεστ μπόρεσε να διατηρήσει τον κορμό και ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί και φέτος. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές, όμως, έδειξε εκτός ρυθμό. Το να γκελάρεις στην έδρα σου απέναντι στην αδύναμη Σμολεβίτσι δείχνει ότι μετά την αλλαγή προπονητή τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα. Ο προηγούμενος, Λίτσκα, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι έφυγε, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τις παρεμβάσεις της διοίκησης. Αυτό τα λέει όλα. Η νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής με 1-0 επί της Σλουτσκ εκτός έδρας ήρθε με κακή εμφάνιση και δύσκολα.

Μάλλον, η ομάδα που έχει κάνει τις καλύτερες εμφανίσεις είναι η Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ. Δεν άξιζε την ήττα της πρεμιέρας από την Τορπέντο Ζόντινο, που ήρθε στις καθυστερήσεις (0-1), έχοντας χάσει σημαντικές ευκαιρίες νωρίτερα, ενώ κυριάρχησε στο επόμενο ματς με την Γκοροντέγια (νίκη με 2-0 εκτός έδρας).

Ο Γιούρι Βερνιντούμ είναι μεν ο καλύτερος προπονητής της κατηγορίας φέτος, όμως καλείται να χτίσει ουσιαστικά από το μηδέν με νέο σύστημα και φιλοσοφία. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. «Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά της διοίκησης», λέει ο Ουκρανός τεχνικός. «Αν θέλει να χτίσουμε κάτι μόνο για φέτος ή για το μέλλον. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος, έστω και αν καταλαβαίνω ακριβώς τι ζητάω. Οι συνθήκες που μου προτάθηκαν δείχνουν ότι μπορώ να υπολογίζω σε πίστωση χρόνου».

Οι εκπλήξεις στην κορυφή

Ποιος είναι ο μέσος μισθός στην Ενεργκέτικ; Μόλις 300 δολάρια το μήνα! Η ομάδα της πρωτεύουσας δείχνει φέτος ικανή να κάνει το επόμενο βήμα. Δημιουργήθηκε το 1996, αρχικά ως «Αστέρας», όμως αργότερα στο όνομα προστέθηκαν τα αρχικά БДУ, τα οποία στα ελληνικά σημαίνουν Λευκορώσικο Εθνικό Πανεπιστήμιο και το 2017 ήρθε το «Ενεργκέτικ» από την εταιρεία ενέργειας. Αυτό εξηγεί και το παρατσούκλι «φοιτητές». Με δύο νίκες στο ξεκίνημα της σεζόν βρίσκονται στην κορυφή, έχοντας κάνει την πρώτη μεγάλη έκπληξη. Μετά το εντός έδρας 3-1 επί της ΜΠΑΤΕ ήρθε και η νίκη με 1-0 εκτός επί της Ρουχ Μπρεστ.

Η Μινσκ ποντάρει στα νιάτα και διαθέτει μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην Λευκορωσία, όμως όταν μετά το τέλος της προηγούμενης σεζόν πούλησε τους δύο καλύτερούς της παίκτες κανένας δεν περίμενε το φετινό ξεκίνημα. Κι όμως, η ομάδα του Ριάζιν έχει ξεκινήσει με το απόλυτο, σκοράροντας, μάλιστα, σταθερά 3+ τέρματα! Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μπελσίνα με ανατροπή με 3-1, ήρθε και η μεγάλη νίκη εντός έδρας στο ντέρμπι επί της Ντινάμο με 3-2. Από πέρυσι έπαιζε επιθετικά, φέτος έχει και την αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, εντυπωσιάζοντας μέχρι στιγμής.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή (04/04)

Μπελσίνα – Γκοροντέγια (17:00)
Ντινάμο Μινσκ – Τορπέντο Ζοντίνο (19:00)

Σάββατο (05/04)

Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ – Νέμαν (15:30)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ – Ρουχ Μπρεστ (17:30)
Ντινάμο Μπρεστ – Σλάβια Μοζίρ (19:30)

Κυριακή (06/04)

Ενεργκέτικ – Μινσκ (14:00)
Βιτέμπσκ – Σμολεβίτσι (16:00)
Ισλόχ – Σλουτσκ (18:00)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Λευκορωσία με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλα τα στοιχήματα για τα Esports στη Bwin.gr. Εδώ στοιχηματίζεις! |21+

Σχολιάστε

X