Μπάτε Μπορίσοφ – Ντιναμό Μπρεστ: Όλα για την πρώτη κούπα της χρονιάς!

Μπάτε Μπορίσοφ – Ντιναμό Μπρεστ: Όλα για την πρώτη κούπα της χρονιάς!

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς θα κριθεί στη Λευκορωσία, όπου η Μπάτε θα κοντραριστεί με την Ντιναμό Μπρεστ στο… repeat του τελικού του 2018, όταν η τελευταία είχε φτάσει σε μεγάλη νίκη με 3-2 με ανατροπή, την οποία ολοκλήρωσε στο 89’. Χρυσός σκόρερ σε εκείνον τον τελικό ήταν ο Νεχάιτσικ, που πλέον αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπάτε.

Στην κορυφή των κατακτήσεων

Τόσο η Μπάτε όσο και η Ντιναμό έχουν από τρία Κύπελλα, όσα και οι Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ, Ντινάμο Μινσκ και Μπελσίνα. Όλες τους μοιράζονται την κορυφή της σχετικής λίστας, με την Ντιναμό Μπρεστ και την Μπελσίνα να είναι οι μοναδικές που δεν έχουν ηττηθεί ούτε μία φορά σε τελικό. Μάλιστα, για την πρώτη αυτός θα είναι ο τρίτος τελικός μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η Μπάτε από την άλλη ναι μεν έχει κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο, όμως μετράει και 5 ήττες σε τελικούς, δύο από τους οποίους ήταν απέναντι στην Ντιναμό (4-3 στα πέναλτι το 2007 και 3-2 το 2017).

Έλυσε τα προβλήματα η Μπάτε, όχι η Ντιναμό

Η σεζόν ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα για την Μπάτε, που κατάφερε να τα λύσει στην πορεία και να βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο τεχνικός Αλσέβσκι βρήκε την ισορροπία, έμαθε πώς να χρησιμοποιεί τα μεγάλα αστέρια της ομάδας του και, πλέον, όλα πηγαίνουν καλά.

Το αντίθετο συμβαίνει στην Ντιναμό. Ο τεχνικός Κοβαλτσούκ ήταν εκείνος που την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 2017, όμως η επιστροφή του (το πρωτάθλημα κατακτήθηκε με τον Λίτσκα στον πάγκο) δεν αποδεικνύεται το ίδιο επιτυχημένη. Μετά την τελευταία ήττα με 3-1 εντός έδρας από την Μπάτε την περασμένη Τετάρτη οι οπαδοί ζητάνε την παραίτησή του… Η ομάδα του, άλλωστε, δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά και όλα δείχνουν ότι ούτε με θαύμα δεν θα καταφέρει να διατηρήσει τα σκήπτρα της. Ειδικά, στην άμυνα μοιάζει αδιόρθωτη.

Η πορεία μέχρι τον τελικό

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Μπάτε για να φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό. Αρχικά, σκόρπισε με 5-2 τη Σπούτνικ, στη συνέχεια διέλυσε με 8-1 την Τορπέντο Μινσκ, ενώ αντιμετώπισε την Ντινάμο Μινσκ στο πρώτο μεγάλο της τεστ στα προημιτελικά. Την κέρδισε δύο φορές (2-1, 3-2) και στα ημιτελικά έκανε την ανατροπή μετά την ήττα στο πρώτο ματς από τη Σλάβια Μοζίρ, κέρδισε με 2-0 στον επαναληπτικό και πήρε την πρόκριση.

Η Ντιναμό είχε πιο δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Αρχικά, κέρδισε με 1-0 τη Ρουχ Μπρεστ, στη συνέχεια με 3-1 την Μινσκ, ενώ έπρεπε να φτάσουμε στα πέναλτι για να προκριθεί επί της Ισλόχ (0-0 και τα δύο ματς). Στα ημιτελικά κέρδισε με 2-0 στο πρώτο ματς τη Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ, βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και στον επαναληπτικό, όμως στο τέλος ηττήθηκε με 4-2 και παραλίγο να γνωρίσει τον αποκλεισμό.

Η Ντιναμό έχει πάρει τον… αέρα της Μπάτε στο Κύπελλο

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί αρκετές φορές στο Κύπελλο, όμως συνήθως η Ντιναμό είναι εκείνη που πανηγυρίζει στο τέλος. Στον τελικό του 2018 κέρδισε με 3-2, στα ημιτελικά του 2017 πήρε την πρόκριση (νίκη με 2-0 εντός έδρας, ήττα με 1-0 εκτός), ενώ την πρόκριση πήρε τόσο στη φάση των «16» 2012 (3-1 εντός έδρας σε μονό αγώνα) όσο και στην ίδια φάση το 2011 (1-0 εκτός έδρας σε μονή αναμέτρηση). Τέλος, το 2007 είχε κερδίσει στα πέναλτι στον τελικό. Η μοναδική πρόκριση της Μπάτε ήρθε στα προημιτελικά το 2006 (νίκη 1-0 εντός έδρας, ισοπαλία 0-0 στο Μπρεστ). Θα καταφέρει να συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί;

Η παράδοση (10 τελευταία παιχνίδια)

Ντιναμό Μπρεστ – Μπάτε Μπορίσοφ 1-3
Ντιναμό Μπρεστ – Μπάτε Μπορίσοφ 1-1
Μπάτε Μπορίσοφ – Ντιναμό Μπρεστ 0-1
Μπάτε Μπορίσοφ – Ντιναμό Μπρεστ 1-3
Ντιναμό Μπρεστ – Μπάτε Μπορίσοφ 1-3
Μπάτε Μπορίσοφ – Ντιναμό Μπρεστ 2-3
Μπάτε Μπορίσοφ – Ντιναμό Μπρεστ 2-0
Μπάτε Μπορίσοφ – Ντιναμό Μπρεστ 1-2
Μπάτε Μπορίσοφ – Ντιναμό Μπρεστ 1-0
Μπάτε Μπορίσοφ – Ντιναμό Μπρεστ 1-0

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Λευκορωσία με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X