Λευκορωσία: Συνωστισμός… εκπλήξεων στην κορυφή!

Λευκορωσία: Συνωστισμός… εκπλήξεων στην κορυφή!

Η 6η αγωνιστική στην Λευκορωσία βρίσκει στο τιμόνι ομάδες που κανένας δεν περίμενε. Άλλαξε προπονητή η Ντινάμο Μινσκ, νέο αρνητικό ρεκόρ η ΜΠΑΤΕ, μεγάλο ματς στο Μπρεστ.

Άλλαξε προπονητή η Ντινάμο Μινσκ

Τι κι αν η νίκη ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι; Η θητεία του Γκουρένκο στον πάγκο ολοκληρώθηκε για την ομάδα της πρωτεύουσας λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ημέρα που ανέλαβε και αντικαταστάτης του είναι Λεονίντ Κουτσούκ. Ο έμπειρος τεχνικός είχε βρεθεί μακριά από το προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, έχοντας κάνει καλή δουλειά σε Ουκρανία και Ρωσία από το 2004 μέχρι το 2015, αλλά είχε «ξεπέσει» στη δεύτερη κατηγορία της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες. Τώρα, καλείται να θυμηθεί το επιθετικό ποδόσφαιρο που δίδασκε και να βγάλει από το αδιέξοδο την πιο παραδοσιακή δύναμη του λευκορώσικου ποδοσφαίρου. Πρώτη του πρόκληση το εκτός έδρας ματς με την Σμολεβίτσι, από την οποία η νέα του ομάδα δεν έχει ηττηθεί ποτέ.

Νέο αρνητικό ρεκόρ από την ΜΠΑΤΕ

Τι κι αν οι τελευταίες εμφανίσεις ήταν πολύ καλύτερες από τις προηγούμενες; Ο Νεχάιτσικ έστειλε την μπάλα στην… εξέδρα, αστοχώντας σε πέναλτι και το τελικό 0-0 με την Τορπέντο Ζόντινο έφερε ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ για την ΜΠΑΤΕ, που για τελευταία φορά είχε τόσο μικρή συγκομιδή έπειτα από 5 αγωνιστικές το 2000. Οι 7 βαθμοί σε 5 αγώνες στο ξεκίνημα αποτελεί την ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ του συλλόγου… Το ματς στην έδρα της Γκοροντέγια δείχνει εύκολο στη θεωρία, όμως οι γηπεδούχοι αποδεικνύονται πολύ απρόβλεπτοι. Και όχι μόνο αυτό: στην έδρα τους δεν έχουν χάσει ποτέ από την ΜΠΑΤΕ για το πρωτάθλημα, έχοντας σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια…

Ο Χατσερίντι και το ματς της… κρίσης

Εκεί που όλα έδειχναν να έχουν στρώσει για την Ντινάμο Μπρεστ ήρθε η χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων μηνών. Οι πρωταθλητές έχουν ξεχάσει πότε είχαν βρεθεί για τελευταία φορά σε παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια μίας αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει την ήττα αν δεν ερχόταν το ανόητο πέναλτι του Χατσερίντι στα τελευταία λεπτά, που έδωσε τους τρεις βαθμούς στη Βιτέμπσκ.

Ο Ουκρανός αμυντικός αποβλήθηκε στη συνέχεια για την αντίδρασή του και παρά τα δημοσιεύματα περί διακοπής συμβολαίου, η διοίκηση ανακοίνωσε απλά ότι θα τον τιμωρήσει με βαρύτατο πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει και στο μισό μηνιάτικο. Με δεδομένο ότι ο ίδιος είναι τιμωρημένος, όπως και ο έτερος κεντρικός αμυντικός, Κίκι, δεν πρόκειται να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για τον τεχνικό Κοβαλτσούκ…

Στο εντός έδρας ματς με τη Σαχτιόρ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, ώστε να επανέλθει η ηρεμία. Η τελευταία βρίσκεται σε κρίση, όχι γιατί δεν παίζει καλά, αλλά γιατί δεν μπορεί με τίποτα να σκοράρει. Οι παίκτες της έχουν… σπάσει τα δοκάρια, ο Μπόντουλ έχασε και πέναλτι στο τελευταίο ματς και η ήττα από την Σλουτσκ φέρνει σε δύσκολη θέση τον τεχνικό Βερνιντούμπ, που θα πρέπει να αρχίσει να δείχνει και αποτελέσματα πέρα από καλούς συνδυασμούς, ώστε να μην πάει χαμένη όλη η χρονιά. Πολύ θετικό το ότι δεν έχει χάσει κανένα από τα 9 τελευταία ματς με αντίπαλο την Ντινάμο Μπρεστ στο πρωτάθλημα (5 νίκες, 4 ισοπαλίες). Αρκεί, βέβαια, να αποδειχθεί πιο εύστοχη.

Απρόσμενος συνωστισμός στην κορυφή

Η Σλουτσκ αποδεικνύεται η κορυφαία ομάδα της κατηγορίας στις στημένες φάσεις στο ξεκίνημα της σεζόν και αυτό την έχει φέρει στην κορυφή, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αναμφίβολα πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα. Μαζί της βρίσκονται η Τορπέντο Ζόντινο, που ποντάρει τα πάντα στην αμυντική σταθερότητα (έχει κρατήσει το μηδέν 4 φορές ήδη!) και στις ορέξεις του Βραζιλιάνου Ράμος στην επίθεση. Μια χαρά της βγαίνει αυτό το μείγμα.

Τέλος, υπάρχει και η Βιτέμπσκ, που προέρχεται από εντυπωσιακή εμφάνιση και η ψυχολογία της είναι στα ύψη. Μόνο η τελευταία, μάλιστα, έχει εκτός έδρας αποστολή την προσεχή αγωνιστική στην πολύ απαιτητική έδρα της Ισλόχ, που, πάντως, ακόμα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της σε σχέση με την περσινή εκπληκτική σεζόν.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Παρασκευή (24/04)

Σμολεβίτσι – Ντινάμο Μινσκ (18:00)
Νέμαν – Ενεργκέτικ (20:00)

Σάββατο (25/04)

Σλάβια Μοζίρ – Μινσκ (15:00)
Γκοροντέγια – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (17:00)
Ντινάμο Μπρεστ – Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (19:00)

Κυριακή (26/04)

Σλουτσκ – Μπελσίνα (14:00)
Τορπέντο Ζόντινο – Ρουχ Μπρεστ (16:00)
Ισλόχ – Βιτέμπσκ (18:00)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Λευκορωσία με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X