Λευκορωσία: Ακάθεκτη στην κορυφή η Σλουτσκ!

Λευκορωσία: Ακάθεκτη στην κορυφή η Σλουτσκ!

Η Σλουτσκ παραμένει στην κορυφή, κάνοντας τη μία έκπληξη μετά την άλλη. Η Μπάτε, όμως, καραδοκεί και η Σαχτιόρ βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Η ξέφρενη πορεία της Σλουτσκ!

«Κάθε εβδομάδα με καλούν προπονητές από την Ρωσία και με ρωτάνε για τους παίκτες μας». Ο τεχνικός Παβλόβ αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη προσωπικότητα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και οδηγεί την Σλουτσκ από τη μία επιτυχία στην άλλη. Η μεγάλη νίκη με 2-1 εκτός έδρας επί της Ντινάμο Μινσκ διατηρεί την ομάδα του στην κορυφή, τη στιγμή που κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί τη συμμετοχή της στη Βίσαγια Λίγκα μετά την απώλεια του βασικού της χορηγού τον χειμώνα!

«Εξηγώ στους παίκτες μου ότι αυτή τη στιγμή τους παρακολουθεί ολόκληρος ο κόσμος. Είναι η ευκαιρία τους να δείξουν τι αξίζουν και, γιατί όχι, να εξασφαλίσουν μία μεταγραφή σε καλύτερο πρωτάθλημα», συνέχισε ο Παβλόβ. Αυτό το κίνητρο φαίνεται ότι κάνει ολόκληρη τη διαφορά για παίκτες με μικρό μισθό, που δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους δύο μήνες. Κάνουν υπομονή και εντυπωσιάζουν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Γκαφάρ να πετυχαίνει με τακουνάκι το γκολ της σεζόν μέχρι τώρα! «Στην πόλη μας δεν υπάρχει τίποτα. Μετά την προπόνηση οι παίκτες μου μπορούν μόνο να πάνε σπίτι τους. Έτσι, είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο», ολοκλήρωσε ο Ουκρανός τεχνικός.

Τώρα, η Σλουτσκ θα υποδεχθεί την Ενεργκέτικ με μοναδικό στόχο, φυσικά, να μην αποχωριστεί την κορυφή. Στο πρωτάθλημα την έχει αντιμετωπίσει δύο φορές και όχι μόνο δεν ηττήθηκε, αλλά δεν δέχθηκε ούτε γκολ. Δεν υπάρχει καλύτερη προϋπόθεση, ώστε να συνεχιστεί το παραμύθι του μεγάλου αουτσάιντερ για όσο διάστημα ακόμα τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου θα πέφτουν πάνω στην Λευκορωσία…

Το ντέρμπι των «Ντινάμο»

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής κλείνει με το μεγάλο ματς ανάμεσα στην Ντινάμο Μπρεστ και στην Ντινάμο Μινσκ. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις νίκες, όμως και πάλι χωρίς να ικανοποιήσουν. Αμυντικά υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία οι φιλοξενούμενοι θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν.

Παραμένουν, όμως, και οι ίδιοι σε κρίση και φαίνεται ότι η αλλαγή προπονητή δεν έκανε τελικά και τόσο μεγάλη διαφορά. Η τελευταία εμφάνιση ήταν πολύ κακή και η δική της άμυνα είναι ακόμη χειρότερη και από εκείνη της Μπρεστ… Το μοναδικό θετικό είναι ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια ο γηπεδούχος δεν έχει κερδίσει σε καμία από τις 4 τελευταίες περιπτώσεις. Θα μπορέσουν οι φιλοξενούμενοι να κάνουν την έκπληξη;

Μπάτε και Τορπέντο κοντά στην κορυφή

Μπορεί η Τορπέντο να μην αποτελεί τόσο μεγάλο αουτσάιντερ όσο η Σλουτσκ, όμως είναι δεδομένο ότι το να βρίσκεται στη 2η θέση αποτελεί επίσης έκπληξη με τις προϋποθέσεις που υπήρχαν πριν ξεκινήσει η σεζόν. Ο τεχνικός Πούντους, όμως, και οι παίκτες τους τα πηγαίνουν περίφημα. Και όταν την προηγούμενη εβδομάδα άλλαξε σύστημα σε 4-3-3 (από 4-4-2) η ομάδα του εντυπωσίασε και επιθετικά, κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν.

Τώρα, θα αντιμετωπίσει τη Σλάβια, που από τη στιγμή που επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία πέρυσι, τα πηγαίνει καλύτερα απέναντι στα φαβορί. Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσους χώρους θα της δώσουν οι φιλοξενούμενοι, που διακρίνονται για την αμυντική τους οργάνωση. Η Τορπέντο δεν έχει χάσει κανένα από τα 7 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια και ελπίζει ότι θα μπορέσει να συνεχίσει το σερί.

Η Μπάτε από την άλλη βρήκε τελικά γρήγορα τα πατήματά της και βρίσκεται μία ανάσα από την κορυφή. Παραμένει, όμως, ασταθής και δεν άξιζε τη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική. Στη θεωρία δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι σε μία από τις δύο ομάδες, που δεν έχουμε ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα. Αν την υποτιμήσει, όμως, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

«Φόρτωσε» το κέντρο η Σαχτιόρ και εντυπωσιάζει

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν σχεδόν τέλεια για τη Σαχτιόρ. Η επιλογή του τεχνικού Βερνιντούμπ να αφήσει το αγαπημένο του 4-4-2 και να χρησιμοποιήσει το 5-4-1 έχει κάνει θαύματα. Η… φορτωμένη μεσαία γραμμή έχει κυριαρχήσει και οδήγησε σε τρεις συνεχόμενες νίκες (η μία για το Κύπελλο) με συνολικά τέρματα 10-2! Τώρα, η έξοδος στην έδρα της Βιτέμπσκ δεν είναι εύκολη, ειδικά από τη στιγμή που έχει ηττηθεί στα δύο τελευταία της παιχνίδια εκεί, όμως η ψυχολογία είναι στα ύψη και επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα στο γκολ. Η Σαχτιόρ αρχίζει να γίνεται η ομάδα που η διοίκηση περίμενε, δίνοντας πολύτιμο χρόνο στον Ουκρανό τεχνικό να περάσει τη φιλοσοφία του.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Παρασκευή (08/05)

Σλουτσκ – Ενεργκέτικ Μινσκ (17:00)
Γκοροντέγια – Μινσκ (19:00)

Σάββατο (09/05)

Σλάβια Μοζίρ – Τορπέντο Ζοντίνο (15:00)
Νέμαν – Ρουχ Μπρεστ (17:00)

Κυριακή (10/05)

Ισλόχ – Μπελσίνα (14:00)
Βιτέμπσκ – Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (16:00)
Σμολεβίτσι – Μπάτε Μπορίσοφ (18:00)
Ντιναμό Μπρεστ – Ντιναμό Μινσκ (20:00)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Λευκορωσία με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X