Μονακό: Δέκα... πριγκιπικά deals που έγραψαν ιστορία! (poll)

Μονακό: Δέκα… πριγκιπικά deals που έγραψαν ιστορία! (poll)

Μονακό, η ομάδα με τα απίθανα deals. Ποδοσφαιριστές που βγήκαν από τις ακαδημίες της, παίκτες που έκαναν το μεγάλο βήμα στο Πριγκιπάτο πήραν μεταγραφές σε μεγαλύτερα κλαμπ με ποσά που προκάλεσαν ίλιγγο. Αυτά είναι τα δέκα μεγαλύτερα deals που έγραψαν ιστορία.

Ενισχυμένες Αποδόσεις κάθε μέρα!

Τιεμουέ Μπακαγιόκο | 40 εκατ. ευρώ | Τσέλσι

Ο Μπακαγιόκο βρέθηκε στη Μονακό το 2014 ως ένας ανερχόμενος 19χρονος παίκτης και πέρασε τρεις σεζόν εκεί. Αν και για τον Γάλλο χαφ τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά στη Μονακό τη σεζόν 2016-17 έπαιξε κομβικό και αναπόσπαστο ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου στη Ligue 1 για τους Μονεγάσκους. Όπως ήταν αναμενόμενο εξελίχθηκε σε τοπ παίκτη και η Τσέλσι δαπάνησε για αυτόν 40 εκατ. ευρώ.

Γιούρι Τίλεμανς | 45 εκατ. ευρώ | Λέστερ

Ο Τίλεμανς έφτιαξε για τα καλά το όνομά του στο Βέλγιο με την Άντερλεχτ για να έρθει μετά η μεταγραφή του στη Μονακό. Μία μεταγραφή που ήρθε το καλοκαίρι του 2017 έναντι του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά από ένα μάλλον μέτριο ξεκίνημα στην κατηγορία της Ligue 1, ο μέσος αυτός θα έκανε 65 εμφανίσεις για τη Μονακό σε 1,5 σεζόν, έχοντας έξι γκολ με τα πέντε από αυτά να είναι το 2018-19. εποχή. Τον Ιανουάριο του 2019, η Λέστερ τον έκανε δικό της πληρώνοντας 45 εκατομμύρια ευρώ. Η Μονακό είχε κάνει τον Βέλγο σταρ και καρπώθηκε ένα μεγάλο ποσό για αυτόν.

Build A Bet* στη Ligue 1: Συνδύασε πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα!

Φαμπίνιο | 45 εκατ. ευρώ | Λίβερπουλ

Ο Φαμπίνιο έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ ήταν δανεικός από τη Ρίο Άβε. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε την ποδοσφαιρική του φήμη με τη Μονακό. Στα πρώτα του δύο χρόνια ήταν δανεικός.

Ως ένας επιβλητικός δεξιός μπακ ο Φαμπίνιο μετατράπηκε σε έναν εντυπωσιακό αμυντικό χαφ. Έτσι ήρθε και μεταγραφή του στη Λίβερπουλ το 2018. Με τη Λίβερπουλ θα έπαιρνε και τη Premier League αλλά και το Champions League.

Μπερνάρντο Σίλβα | 50 εκατ. ευρώ | Μάντσεστερ Σίτι

Ο Μπερνάντο Σίλβα αποτελεί ένα ποδοσφαιρικό προϊόν της Μπενφίκα. Βρέθηκε για τα καλά στο προσκήνιο μετά τη μεταγραφή του στη Μονακό το 2014. Αρχικά ως δανεικός και μετά με μεταγραφή.

Ο πολύπλευρος μεσοεπιθετικός ήταν εξαιρετικός με τη Μονακό τη σεζόν 2016-17, σημειώνοντας 11 γκολ και έχοντας 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Είχε κομβικό θρίαμβο στη Ligue 1. Το επίπεδό του τον έβαλε στη λίστα του Γκουαρδιόλα που τον έκλεισε για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μπεντζαμίν Μεντί | 57,5 εκατ. ευρώ | Μάντσεστερ Σίτι

Ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν ήταν ο μόνος παίκτης της Μονακό που υπέγραψε η Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2017. Ο Μεντί έγινε με τη μεταπήδησή του στη Σίτι ο πιο ακριβός αμυντικός στον κόσμο εκείνη την εποχή. Ο Μεντί πριν τη Μονακό είχε θητεύσει στη Μαρσέιγ. Το 2016-2017 πήρε τον τίτλο με τους Μονεγάσκους παίζοντας στην αριστερή πλευρά της άμυνας και τραβώντας την προσοχή όλων των μεγάλων ομάδων.

 

 Άντονι Μαρσιάλ | 60 εκατ. ευρώ |Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Ο Άντονι Μαρσιάλ πήγε στη Μονακό προερχόμενος από τη Λυών το 2013 ως ένας ταλαντούχος αλλά άπειρος ακόμα επιθετικός. Άλλωστε ήταν 17 ετών. Ωστόσο, σε μόλις δύο σεζόν στη Μονακό, εντυπωσίασε τους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόσο ώστε να εξασφαλίσει τη μεταγραφή του στο Ολντ Τράφορντ το καλοκαίρι του 2015.

Κάθε γκολ της Ligue 1 παίζει σε Live Streaming* στην bwin!

Η Γιουνάιτεντ πλήρωσε 60 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες του. Ο Μαρσιάλ τότε στα 19 του έγινε ο ακριβότερος νεαρός παίκτης. Ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός είχε σημειώσει 12 γκολ την περασμένη σεζόν. Παρά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα της καριέρας του στη Premier League ο Μαρσιάλ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Τόμας Λεμάρ | 72 εκατ. ευρώ | Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Τόμας Λεμάρ υπέγραψε στη Μονακό από την Καέν το 2015 σε ηλικία 20 ετών. Στα τρία χρόνια του στη Μονακό έγινε ένας ιδιαίτερα ικανός εξτρέμ και συνδέθηκε με μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Η καλύτερη σεζόν του στη Μονακό ήταν το 2016-17, όταν και βοήθησε τον σύλλογο να πάρει τον τίτλο της Ligue 1, σημειώνοντας 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις όπου μετείχε μαζί της. Ο Λεμάρ τελικώς θα έκλεινε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Χάμες Ροντρίγκες | 75 εκατ. ευρώ | Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Κολομβιανός διεθνής μεσοεπιθετικός πέρασε μόλις μία σεζόν στη Μονακό, αφού εντάχθηκε σε αυτήν το 2013 από την Πόρτο. Ήταν ένα από τα πλέον ανερχόμενα αστέρια από τότε. Η Μονακό έδωσε 45 εκατ. ευρώ για να τον κλείσει γεγνός που ανέδειξε την κίνηση αυτή σε μία από τις πιο δαπανηρές αγορές του συλλόγου.

Είχε μία πολύ καλή πρώτη σεζόν έχοντας πρωτιά σε ασίστ. Συνέχισε με πολύ καλά ματς στο Μουντιάλ του 2014 βάζοντας έξι γκολ για την Κολομβία και κερδίζοντας το Χρυσό Παπούτσι. Αυτές οι εμφανίσεις του έπεισαν τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, να τον κλείσει με ένα ποσό στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Ορελιέν Τσουαμενί | 80 εκατ. ευρώ |Ρεάλ Μαδρίτης 

Παίκτης που βγήκε από τις Ακαδημίες της Μπορντό. Ο Τσουαμενί πήγε στη Μονακό χάρις στο ταλέντο του το 2020. Μέσα σε δύο σεζόν στο Πριγκιπάτο κατάφερε και ανάγκασε όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης να στρέψουν την προσοχή τους πάνω του.

Ήταν τέτοια η επίδρασή του μέσου της Μονακό που βρέθηκε στην κορυφαία ομάδα της χρονιάς στη Ligue 1 για δύο συνεχόμενες χρονιές. Επιπλέον, ήταν ο κορυφαίος νέος παίκτης της χρονιάς στη Ligue 1 το 2020-21.

Πολλοί σύλλογοι στη Premier τον ήθελαν και επεδίωξαν να τον υπογράψουν. Όμως τελικά η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσαν τη μεγάλη… μάχη για την απόκτησή του. Η Ρεάλ μπόρεσε να κλείσει τον παίκτη σε ένα deal 80 εκατ. ευρώ (που αρχικά επρόκειτο να φτάσει στα 100 εκατ. ευρώ).

Κιλιάν Μπαπέ | 180 εκατ. ευρώ | Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Κιλιάν Μπαπέ αποτελεί την πιο μεγάλη πώληση στην ιστορία της Μονακό. Ένας επιθετικός που αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες των Μονεγάσκων. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στα 16 του χρόνια (τον Δεκέμβριο του 2015) και έκτοτε… μαγεύει με τις ικανότητές του τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ειδικά τη σεζόν 2016-17 ήταν που βοήθησε τη Μονακό στο να πάρει τον τίτλο της Ligue 1. Επίσης στο να φτάσει στα ημιτελικά του Champions League. Το καλοκαίρι του 2017, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί ήθελαν να τον αποκτήσουν. Ο Μπαπέ τελικώς θα… μετακόμιζε στο Παρκ Ντε Πρενς. Αρχικά με δανεισμό και μετά με μεταγραφή της τάξεως των 180 εκατ. ευρώ την αμέσως επόμ ενη σεζόν. Έγινε έτσι ο πιο ακριβός παίκτης μετά τον συμπαίκτη του στην Παρί, Νεϊμάρ. Η πώληση του Μπαπέ από μόνη της αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% των εσόδων της Μονακό από μεταγραφές τα τελευταία 22 χρόνια!

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X