Meistriliga 2020: H Εσθονία ξανά στη δράση!

Meistriliga 2020: H Εσθονία ξανά στη δράση!

Η Α’ Εσθονίας στη σέντρα! Μόλις μια αγωνιστική (7/3) πρόλαβαν να παίξουν οι Εσθονοί, ωστόσο η πανδημία έβαλε… φρένο στη δράση! Ελάχιστα φιλικά και μόνο προπονήσεις έχουν οι παίκτες το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Η περσινή πρωταθλήτρια Φλόρα μπαίνει και φέτος δυνατά, ενώ η Λεβάντια έχει ως στόχο να σταθεί μεγάλο εμπόδιο. Νόμε Κάλιου και Πάιντε θα επιδιώξουν να κάνουν τη διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο μέχρι τέλη Ιουνίου θα διεξάγεται χωρίς κόσμο.

Επειτα, κι αν όλα κυλήσουν ομαλά θα επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 1000 ατόμων. Η κανονική διάρκεια έχει 27 στροφές και ακολουθούν πλέι οφ (θέσεις 1-6) και πλέι άουτ (θέσεις 7-10).  Η πρωταθλήτρια θα πάρει εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η 2η για το Γιουρόπα Λιγκ. Η τελευταία στα πλέι άουτ υποβιβάζεται, ενώ η 9η θα δώσει μπαράζ με τη 2η της 2ης κατηγορίας.

 

Φλόρα Ταλίν: Πέρυσι κατέκτησε τον 19ο τίτλο της και με μεγάλη διαφορά από τον 2ο. Είχε επίθεση με 110 γκολ και την κορυφαία άμυνα. Προπονητής της είναι ο 32χρονος Γιούργκεν Χεν εδώ και 1,5 χρόνο. Σχετικά με το ρόστερ έφυγε ο πολύ καλός επιθετικός Ζόργκα, που είχε 31 γκολ και ήρθε ο Σάπινεν, που έχει ξαναθητεύσει στην Φλόρα. Με το δεξί είχε μπει στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε εύκολα 3-1 της νεοφώτιστης Λίτζιον. Εχει το ποιοτικότερο ρόστερ, ωστόσο η πίεση για την υπεράσπιση του τίτλου προκαλεί ερωτηματικά για το αν θα αντέξει. Ωστόσο, όλοι ελπίζουν πως θα καταφέρουν να αποτυπώσουν και στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά τους, όπως και την περσινή σεζόν. Αλλωστε, η Ευρώπη… αργεί και θέλουν να «χτίσουν» διαφορά από νωρίς.

Λεβάντια Ταλίν: Ήταν στην 2η θέση της κατηγορίας πέρυσι. Στον πάγκο της έχει από το 2019 τον Μάρτιν Ρέιμ με θητεία στην Εθνική Εσθονίας. Έκλεισε παίκτες για κάθε γραμμή, όμως έχασε τους δύο πρώτους σκόρερ της, τους Αντρέεφ και Μορέλι. Η μεταγραφή του Ουκρανού Σοφρόνοφ την ενισχύει σημαντικά στην άμυνα. Τελευταίος τίτλος το 2014 και από τότε η πίεση ολοένα και μεγαλώνει. Δεν θέλουν να μείνουν από νωρίς πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου, όπως συνέβη πέρσι. Στην πρεμιέρα της Λίγκας επικράτησε δύσκολα 1-0 της Κουρεσάρε εντός έδρας.

Νόμε Κάλιου: Αν και ήταν αήττητη μακριά από το γήπεδό της βρέθηκε στην 3η θέση πέρυσι. Μια χρονιά νωρίτερα είχε κατακτήσει τον τίτλο, αλλά πέρσι δεν μπόρεσε καν να παλέψει για την υπεράσπισή του. Ο 46χρονος Μάρκο Κρίσταλ διαδέχθηκε τον Κουζουκόσφκι, που πήγε στην Κουρεσάρε. Έχασε σημαντικούς της παίκτες όπως τον χαφ Ρέγκινάλντ αλλά και οι στράικερ Μάται και Κιρς. Θα ποντάρει στον Βραζιλιάνο επιθετικό Οντιλάβιο. Στην πρεμιέρα κέρδισε την Τρανς 1-0 εκτός, ωστόσο έχασε στο κύπελλο από την ίδια ομάδα.

Πάιντε: Παρότι φαινόταν να έχει ελπίδες για να βγει στην Ευρώπη έμεινε στην 4η θέση. Ο Βιάτσεσλαβ Ζαχοβάικο παρέμεινε στον πάγκο της, όπου είναι από το 2016. Πέρσι, έχασε στις λεπτομέρειες το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από την πρωταθλήτρια Φλόρα. Θα της λείψει ο μέσος Γιαό και ο φορ Βάλια, που αποχώρησαν. Απέκτησε τον πολλά υποσχόμενο μεσοεπιθετικό Σαλίστε. Φέτος θα επιχειρήσει να κάνει το βήμα παραπάνω, που μπορεί να της χαρίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.  Στην πρεμιέρα ήταν… καταιγιστική, αφού πέρασε με το εμφατικό 8-1 από την έδρα της Κάλεβ.

Τρανς Νάρβα: Η χρονιά της θεωρήθηκε κακή πέρυσι μένοντας στην 6η θέση και ενώ το 2019 είχε πάρει το Κύπελλο. Στον πάγκο της έχει γυρίσει ο Τούρκος Οζκάν. Έχασε τον πρώτο της σκόρερ ΜακΓουντς. Ο μέσος Τουνκαρά είναι μία προσθήκη που ξεχωρίζει. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ηττήθηκε από τη Νόμε Κάλιου εντός έδρας, ωστόσο νίκησε στο κύπελλο.

Ταμέκα: Διασφάλισε την 5η θέση και είχε μία αρκετά καλή παρουσία. Έχει από το 2016 ως τεχνικό τον 32χρονο Κόπελ. Είναι πλήγμα που της έφυγαν οι μπακ Σάιρινεν και Οκόγιε αλλά και ο μέσος Κάπερ. Πήρε τον αμυντικό Ντουντάλεφ. Στην πρεμιέρα κατάφερε να κερδίσει εντός με ανατροπή την Τούλεβικ κι έδειξε θετικά δείγματα.

Τούλεβικ: Εκτός έδρας είχε από τις τοπ επιδόσεις στην κατηγορία και κατάφερε να μείνει στην κατηγορία. Βέβαια, χάρη στις νίκες κόντρα στις μικρές ομάδες απέφυγε τα χειρότερα και φέτος δεν θέλει να έχει την ίδια μοίρα με πέρσι. Κράτησε και φέτος στον πάγκο της τον 35χρονο Ποστ. Απέκτησε τους μέσους Κάπερ και Μαρίν αλλά και τον φορ Ρίιμπεργκ. Στην εκτός έδρας πρεμιέρα με την Ταμέκα έδειξε καλά στοιχεία παρότι ηττήθηκε με ανατροπή (2-1).

Ταλίνα Κάλεβ: Η 8η θέση που πήρε την έφερε σε κατάσταση απευθείας παραμονής. Νέο πρόσωπο στον πάγκο ο 43χρονος Λέετμα, που έχει δουλέψει στα τμήματα υποδομής της. Πήρε τον καλό σκόρερ Γκολόβλιοβ αλλά και τον μπακ Τζουμάντιλ όμως το ρόστερ της δεν θα είναι καλύτερο του περσινού.

Κουρεσάρε: Έμεινε στην 9η και προτελευταία θέση και ήταν από τις χειρότερες ομάδες. Σώθηκε μέσω μπαράζ με τη Βάρπους της 2ης κατηγορίας σε διπλούς αγώνες. Έχασε 2-1 εντός έδρας αλλά κέρδισε 4-1 στο πρώτο παιχνίδι. Φέτος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές με στόχο την εύκολη παραμονή. Για το λόγο αυτό έκανε την…. υπέρβαση στον πάγκο της, κλείνοντας τον Κοζουκόφσκι που ήταν πέρσι στη Νόμε Κάλιου. Δεν έκανε το… μπαμ μεταγραφικά, ωστόσο έχασε μόνο τον χαφ Κομισάροφ από καλούς παίκτες. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε δύσκολα από τη Λεβάντια εκτός με 1-0.

Λίτζιον: Ήταν πρώτη στη Β’ κατηγορία με μεγάλη διαφορά από τον 2ο και έχοντας βάλει 127 γκολ. Ο Μπέλοφ παραμένει προπονητής της από το 2016. Της επιβλήθηκε απαγόρευση μεταγραφών ξένων παικτών λόγω χρεών σε παίκτες και η τιμωρία θα ισχύει έως το 2021. Δεν είχε όμως σοβαρές απώλειες  από το περσινό ρόστερ, αν και η απειρία είναι το τεράστιο μειονέκτημα σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην πρωταθλήτρια και ηττήθηκε με 3-1 από τη Φλόρα στο Ταλίν.

Oι αριθμοί της Meistriliga!

Τίτλοι: 12- Φλόρα Ταλίν

Σερί τίτλοι: 4- Λεβάντια (2006–2009)

Μεγαλύτερη διαφορά: +21 Λεβάντια (2009)

Περισσότεροι βαθμοί: 97 Λεβάντια (2009)

Μεγαλύτερο αήττητο: 61 ματς – Λεβάντια (10/5/2008-7/11/2009)

Σερί νίκες! 17 – Νόρμα (15/5/1992-2/10/1993)

Περισσότερα γκολ στη σεζόν: 138 – TVMK (2005)

Περισσότερα clean sheets στη σεζόν: 24 – Λεβάντια (2014)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X