Μεταγραφικές βόμβες: Το… ζέσταμα ενόψει καλοκαιριού!

Μεταγραφικές βόμβες: Το… ζέσταμα ενόψει καλοκαιριού!

Η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω και στο ποδόσφαιρο, αφού μετέτρεψε το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου σε μια… αδιάφορη περίοδο. Ωστόσο, το 2022 είχε ενθαρρυντικά deals και άφησε υποσχέσεις για το καυτό καλοκαίρι που έρχεται. Μπαπέ, Χάαλαντ, Πογκμπά είναι μόνο τρία από τα πιο καυτά ονόματα που θα απασχολήσουν τους μεγάλους της Ευρώπης. Μπαρτσελόνα και Νιούκαστλ που ολοκλήρωσαν εννέα (!) deals αθροιστικά, ενώ η Γιουβέντους έκανε δικό της τον κορυφαίο σκόρερ της φετινής Serie A, Ντούσαν Βλάχοβιτς, καταβάλλοντας 70 εκατομμύρια ευρώ στη Φιορεντίνα!

Από τον Σέρβο killer και τον Λούις Ντίας, μέχρι τους Κουτίνιο και Γκιμαράες, η αγορά του Ιανουαρίου παρουσίασε πληθώρα επιλογών. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο οι ομάδες της Premier League ξόδεψαν περίπου 300 εκατομμύρια λίρες, τέσσερις φορές περισσότερα απ’ ότι ξόδεψαν την περσινή σεζόν. Ποιες είναι οι κορυφαίες μεταγραφές;

Ντούσαν Βλάχοβιτς: Γιουβέντους (από Φιορεντίνα)
Κόστος: 70 εκατ. ευρώ
Ο πρώτος σκόρερ της φετινής Serie A είναι έτοιμος για εκτόξευση. Με 20 γκολ σε 24 συμμετοχές με τη φανέλα της Φιορεντίνα σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς ήταν το πιο καυτό όνομα του φετινού μεταγραφικού παζαριού. Στο 2.30 να αναδειχθεί ο Βλάχοβιτς πρώτος σκόρερ της Serie A. Η Γιουβέντους κινήθηκε δυναμικά, εκμεταλλεύθηκε την επιθυμία του παίκτη να μετακομίσει στο Τορίνο και δαπάνησε 70+11,6 εκατομμύρια ευρώ! Μια μεταγραφή που τάραξε τα… παγωμένα νερά της Serie A. Η Αρσεναλ ήθελε τον Σέρβο σταρ, ωστόσο η Γιούβε δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Στο 1.50 να τερματίσει στην τετράδα η Γιουβέντους. 

Λούις Ντίας: Λίβερπουλ (από Πόρτο)
Κόστος: 45 εκατ. ευρώ
Μια εξαιρετική μεταγραφή, ένα μεγάλο deal. Eξαιρετικός ντριμπλαδόρος, αλλά και στα τελειώματα. Ο Λούις Ντίας διαθέτει όλο το… πακέτο ενός ακραίου επιθετικού και η μεταγραφή του στη Λίβερπουλ του προσφέρει την ευκαιρία να το αποδείξει. Το εντυπωσιακό πρώτο μισό με τη φανέλα της Πόρτο (16 γκολ, 6 ασίστ) δεν άφησε και πολλά περιθώρια στους Reds, που πήραν μέσα από τα χέρια της Τότεναμ τον Κολομβιανό εξτρέμ καταβάλλοντας το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ στους Δράκους.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Κόκκινοι ενισχύθηκαν δυναμικά στην επιθετική γραμμή, καθώς ο Κολομβιανός μαζί με τους Μανέ, Σαλάχ, Ζότα και Φιρμίνο θα δώσουν τις λύσεις που χρειάζεται ο Κλοπ για να κάνει την υπέρβαση στην Premier League. Στο 7.00 να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ. 

Φεράν Τόρες: Μπαρτσελόνα (από Μάντσεστερ Σίτι)
Κόστος: 55 εκατ. ευρώ
Η Μπαρτσελόνα έκανε την έκπληξη, κατάφερε να εκταμιεύσει το ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ μεσούσης της σεζόν κι έκανε δικό της τον Φεράν Τόρες. Το ταλέντο του αποτελεί εγγύηση για για να δικαιώσει αυτή την απόφαση και ο ίδιος είναι αποφασισμένος για απαντήσεις. Η απόσβεση μάλιστα έχει ήδη αρχίσει, καθώς ο Ισπανός άνοιξε λογαριασμό με τα Μπλαουγκράνα στο παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στη Μπιλμπάο και έδειξε με το… καλημέρα πως θέλει να γίνει ο νέος ηγέτης της Μπαρτσελόνα. Στο 1.55 να τερματίσει στην τετράδα η Μπαρτσελόνα. Αλλωστε, οι παραστάσεις από τη Σίτι τον κάνουν «πλουσιότερο» και η συνεργασία με τον Γκουαρδιόλα του έδωσε τα εφόδια για μια μεγάλη καριέρα.

Κουτίνιο: Άστον Βίλα (από Μπαρτσελόνα)
Δανεικός
Στη Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να δικαιώσει ποτέ τον τίτλο της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, όμως με την επιστροφή του στην Premier League έκανε ξανά τη διαφορά. Αλλωστε, σε αυτό το πρωτάθλημα «έχτισε» το όνομά του κι εκτόξευσε τις μετοχές του. Μερικές μόλις μέρες αφ΄ότου η Άστον Βίλα είχε ανακοινώσει την απόκτησή του από τους Μπλαουγκράνα με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού, ο Φιλίπε Κουτίνιο σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποδείχθηκε πρωταγωνιστή για το τελικό αποτέλεσμα (2-2). Στο πρωτάθλημα που αποθεώθηκε με τη φανέλα της Λίβερπουλ και ανάγκασε τη Μπαρτσελόνα να προσφέρει… χρυσάφι για να τον ντύσει στα Μπλαουγκράνα, θέλει να βρει τον χαμένο του παράδεισο. Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι στο πλευρό του και γι αυτή την αλλαγή, ο Βραζιλιάνος σταρ χάρισε χρήματα στη Μπαρτσελόνα.

Ομπαμεγιάνγκ: Μπαρτσελόνα (από Άρσεναλ)
Ελεύθερος

Πριν δυο χρόνια, ο Τσάβι από την πολυτελέστατη κατοικία του στη Ντόχα είπε τι είδους επιθετικός ταίριαζε στην Μπαρτσελόνα και ποιον δεν θα ήθελε. Μαντέψτε; Τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ. «Ο Ομπαμεγιάνγκ θα σε σκοτώσει σε ανοιχτό χώρο», τόνιζε ο Τσάβι στον Τύπο. «Αλλά η Μπαρτσελόνα χρειάζεται παίκτες που ξέρουν πώς να κινούνται σε μικρούς χώρους. Δεν είναι εύκολο να σκεφτείς παίκτες που έχουν προσαρμοστεί καλά στη Μπάρτσα. Ο Σαμουέλ Ετό ήταν τέλειος, όπως και ο Λουίς Σουάρες».

Δυο χρόνια αργότερα στο θρίλερ του Ιανουαρίου η Μπαρτσελόνα του Τσάβι αποκτούσε τον Γκαμπονέζο φορ. Η Μπάρτσα βρήκε τη λύση και κατάφερε να αποκτήσει ως ελεύθερο (!) τον Γκαμπονέζο, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με την Άρσεναλ και κατόπιν έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στη Βαρκελώνη έως το καλοκαίρι του 2023. Ενας παίκτης που αν βρει τον εαυτό του, τότε θα δώσει στη Μπάρτσα αυτό που ζητά τόσους μήνες, το εύκολο γκολ! Στο 1.55 να τερματίσει στην τετράδα η Μπαρτσελόνα.

Σχολιάστε

X