Η αήττητη Μίλαν, αλλά και οι... σταθερές δυνάμεις!

Η αήττητη Μίλαν, αλλά και οι… σταθερές δυνάμεις!

Η φετινή σεζόν προσφέρει συγκινήσεις, οι εκπλήξεις είναι διαδοχικές και το μέλλον της αφήνει πολλές υποσχέσεις. Στα top 5 πρωταθλήματα μόνο δυο περσινές πρωταθλήτριες ομάδες είναι στην κορυφή, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν. Μπορεί το ρετιρέ της La Liga να το μοιράζονται Ατλέτικο και Ρεάλ, ωστόσο η ομάδα του Σιμεόνε εκτός από καλύτερη διαφορά έχει και δυο ματς λιγότερα. Τι έδειξε ο πρώτος γύρος στα κορυφαία πρωταθλήματα, αλλά και στην Ελλάδα; Τι παραπάνω είχαν οι πρωτοπόροι;

Λίβερπουλ: Στο τελευταίο τους παιχνίδι πριν τη Boxing Day οι Reds έδωσαν την καλύτερη παράσταση της φετινής σεζόν, αφού διέλυσαν με 7-0 εκτός έδρας την Κρίσταλ Πάλας. Ο Γιούργκεν Κλοπ έγραψε ιστορία, όντας πλέον ο προπονητής της Λίβερπουλ με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Premier League και ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ κάνει για τρίτη διαδοχική σεζόν Χριστούγεννα στην κορυφή. Οι πέντε από τις πιο πρόσφατες έξι πρωτοπόρους της βαθμολογίας ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου, κατάφεραν να πάρουν και τον τίτλο στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου κι όμως οι «κόκκινοι» είναι εκείνοι που είχαν σπάσει το σερί, την ποδοσφαιρική χρονιά 2018-2019.

Η Λίβερπουλ παρά τους διαδοχικούς σοβαρούς τραυματισμούς καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει, αφού το πάθος και ο ενθουσιασμός παραμένουν. Ο Φιρμίνο στα δύσκολα αποδεικνύεται ξανά βασικό γρανάζι, ενώ Σαλάχ (13 γκολ) και Μανέ (5 γκολ) αποτελούν τους ηγέτες. Το Άνφιλντ, ακόμα και με την παρουσία 2000 οπαδών παραμένει «Κάστρο». Η συγκεκριμένη έδρα από τα τέλη του Απρίλη του 2017 και μετά, δεν έχει δει κανέναν αντίπαλο της Λίβερπουλ σε επίπεδο πρωταθλήματος να φεύγει και να έχει πάρει όλους τους βαθμούς στις αποσκευές του. Η Λίβερπουλ προσπέρασε και το ρεκόρ που κατείχε το κλαμπ από το 1978 έως το 1980 και πλέον έχει 64 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως ήττα.

Premier League
1. Λίβερπουλ  14 (36-19) 31
2. Λέστερ 14 (26-17) 27
3. Μαν. Γιουνάιτεντ 13 (28-21) 26

 

Aτλέτικο Μαδρίτης: Tα Χριστούγεννα βρήκαν την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κορυφή. Σύμπτωση; Ο Ντιέγκο Σιμεόνε συμπλήρωσε εννέα χρόνια παρουσίας στον σύλλογο. Οι Μαδριλένοι ισοβαθμούν στην κορυφή με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων, αλλά και δυο ματς λιγότερα από τη «Βασίλισσα». Η εξαιρετική αμυντική και τακτική προσήλωση συνδυάζεται φέτος και με ιδανική παραγωγικότητα. Αλλωστε, η Ατλέτικο έχει την καλύτερη άμυνα, αλλά και την καλύτερη επίθεση (σε μέσο όρο τερμάτων ανά αγώνα) του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μετρά μόλις μια ήττα, αυτή από τη Ρεάλ εκτός έδρας. Παράλληλα, η νίκη επί της Σοσιεδάδ ήταν εξίσου σημαντική και για τον Ντιέγκο Σιμεόνε, καθώς έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου που έφτασε τις 300 νίκες με τον ίδιο σύλλογο σε λιγότερα από 500 παιχνίδια (χρειάστηκε 499). Όταν οι περισσότεροι χρίζουν την Ατλέτικο φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα, ο «Τσόλο» τονίζει: «Λείπουν 25 αγώνες. Partido a partido, partido a partido, partido a partido”. Τρεις φορές, για να το εμπεδώσουν όλοι! Ο Λουίς Σουάρες είναι ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου, Ζοάο Φέλιξ και Γιορέντε κάνουν τη διαφορά και το 4-4-2 δεν είναι πλέον το αποκλειστικό σύστημα της ομάδας!


LaLiga

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 13 (26-5) 32
2. Ρεάλ Μαδρίτης 15 (27-14) 32
3. Σοσιεδάδ 16 (25-12) 26


Μίλαν
: Κορυφή για το 2020 με γκολ στις καθυστερήσεις! Το γκολ του Ερνάντες έδωσε τη νίκη 3-2 στη Μίλαν κόντρα στη Λάτσιο και την έφερε στην 1η θέση της Serie A. Η Γιουβέντους έγινε και η τελευταία που γνωρίζει την ήττα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.. Έτσι, η Μίλαν απολαμβάνει, πλέον, τη μοναξιά, ούσα η ομάδα που παραμένει αήττητη στα Top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης! Οι εντυπωσιακοί Ροσονέρι βρίσκονται στην κορυφή του Campionato με 34 βαθμούς και ρεκόρ 10-4-0! Kι όλα αυτά χωρίς τον Ζλάταν, ο οποίος θα επιστρέψει το 2021.

Αποφασιστικότητα, πάθος και ενθουσιασμός τη χαρακτήρισαν στους πρώτους μήνες της σεζόν. Μέχρι στιγμής οι ροσονέρι έχουν δείξει ότι έχουν περισσότερη θέληση, μεγαλύτερη διάθεση να… θυσιαστούν σε σχέση με τους αντιπάλους τους και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Ο Πιόλι έχει αποδειχθεί καλύτερος από ό,τι περίμεναν πολλοί, ήξερε πώς να φτιάξει ένα ομοιογενές σύνολο, έδωσε ένα παιχνίδι στην ομάδα του, έπεισε τους παίκτες του να πιστέψουν στη δουλειά και κάνοντας τα αυτά, πήρε από όλους το μάξιμουμ, αν όχι ακόμη περισσότερα. Ο Ιμπραΐμοβιτς θα επιστρέψει πιο δυνατός, ενώ ο εκ των ηγετών, Τσαλχάνογλου είναι κοντά σε νέο συμβόλαιο.

Serie A
1. Μίλαν 14 (32-16) 34
2. Ίντερ 14 (34-17) 33
3. Ρόμα 14 (32-23) 27

Μπάγερν: Το 2020 είναι η χρονιά της Μπάγερν και οι Βαυαροί φρόντισαν να κατακτήσουν και τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Μπορεί Λειψία λαι Λεβερκούζεν να της έβαλαν δύσκολα τη φετινή σεζόν, αλλά όταν στο βασικό σχήμα υπάρχει ο Λεβαντόφσκι, όλα γίνονται ευκολότερα. Ο κορυφαίος της FIFA μετρά ήδη 17 γκολ στη σεζόν και η Μπάγερν μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά με τη βοήθεια του Πολωνού παίρνει αυτό που θέλει, όπως έγινε και με τις «ασπιρίνες» εκτός έδρας. ο «Λέβα» βελτίωσε τον αριθμό των γκολ που πετυχαίνει ανά λεπτά αγώνα φτάνοντας στο ένα ανά 105′, «πιάνοντας» έτσι τον μεγάλο άσο του παρελθόντος Γκερντ Μίλερ στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας!

Οι Βαυαροί έχουν την κορυφαία επίθεση με 39 γκολ, ωστόσο αμυντικά έχουν… θέμα, μιας και έχουν δεχθεί ήδη 19. Το πλούσιο ρόστερ και το dna του πρωταθλητή αποτελούν συμμάχους για έναν ακόμα τίτλο. Αλλωστε, ο Χάνσι Φλικ με τις μεταγραφικές επιλογές φρόντισε να δώσει βάθος στον πάγκο, ωστόσο η ομάδα του να μη «σκάσει». Για να έρθει πάντως το πρωτάθλημα εκτός από την επιθετική άμυνα ψηλά στο τερέν πρέπει να καλύψει και τα κενά στην άμυνα.

Bundesliga
1. Μπάγερν 13 (39-19) 30
2. Λεβερκούζεν 13 (28-12) 28
3. Λειψία 13 (24-9) 28


Λυών
: Eγινε κι αυτό στη Ligue 1! To 2020 αποχαιρετά τους Γάλλους με τη Λυών να μοιράζεται το ρετιρέ της βαθμολογίας μαζί με τη Λιλ και την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν στο -1. Η Λυών που έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Λιλουά δείχνει ένα εξαιρετικό πρόσωπο τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Το γεγονός πως δεν έχει υποχρεώσεις εκτός συνόρων τη βοήθησαν να παρουσιαστεί σταθερή και προσηλωμένη στον στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. Ντεπάι και Εκαμπί είναι οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας, που έδειξε και στο περσινό Champions League πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Ligue 1
1. Λυών 17 (34-14) 36
2. Λιλ 17 (31-12) 36
3. Παρί Σεν Ζερμέν 17 (39-10) 35


Ολυμπιακός
: Πρωταθλητής Χειμώνα ο Ολυμπιακός, ο οποίος κι έκανε το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου! Έκλεισε το πρώτο κομμάτι της σεζόν στην κορυφή με 32 βαθμούς σε 12 αγώνες, 33 γκολ υπέρ, μόλις 5 γκολ κατά και +28 διαφορά των γκολ. Είχε 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και καμία ήττα. Ήταν η μόνη ομάδα χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα φέτος. Συγκριτικά με τις αμυντικές τους επιδόσεις, φέτος οι Πειραιώτες έδωσαν μεν 12 αγώνες έναντι 16 πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα (έως τον Δεκέμβριο). Δέχθηκαν πέρυσι 6 γκολ έως τον Δεκέμβριο και φέτος 5. Τα προβλήματα λόγω κορονοϊού, οι διαδοχικοί τραυματισμοί βασικών στάθηκαν εμπόδιο, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει.

Ο Ελ Αραμπί αποτελεί την αιχμή του δόρατος και ο Κώστας Φορτούνης μαζί με τον Μαντί Καμαρά αποτελούν ένα εξαιρετικό δίδυμο. Σε ότι έχει να κάνει με το πόσο παραγωγικός ήταν ο Ολυμπιακός, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε αυτά τα 32 ματς έβαλε 75 γκολ! Σχεδόν 2.5 γκολ ανά ματς, δηλαδή. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το μηδέν στα 19 από τα 32 παιχνίδια πρωταθλήματος και συνολικά δέχθηκαν μόλις 15 γκολ! Στο 2020, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδωσε 32 αγώνες το ελληνικό πρωτάθλημα και είχε μόλις μια ήττα. Αυτή από τον ΠΑΟΚ στα περσινά play off. «Ο Ολυμπιακός έχει περάσει δυσκολίες και παρόλα αυτά βρίσκεται στην πρώτη θέση, χωρίς να έχει την ίδια ποιότητα στην απόδοσή του σε κάθε ματς. Αυτό δείχνει πως υπάρχει σταθερότητα στην ομάδα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να συνεχίζεις να βρίσκεσαι στην πρώτη θέση» τονίζει ο Μαρτίνς.

Ελλάδα
1. Ολυμπιακός 12 (33-5)  32
2. Άρης 12 (20-7) 29
3.  ΠΑΟΚ 12 (20-7)  27

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X