Euro 2020: Ομιλος... πρόκληση για την Ελλάδα!

Euro 2020: Ομιλος… πρόκληση για την Ελλάδα!

Ο δρόμος για τα τελικά του Euro του 2020 έχει εμπόδια, πολλά εμπόδια, δύσκολα, αλλά όχι ανυπέρβλητα. Η Εθνική φάνηκε ασυνεπής στον… πιο σύντομο δρόμο πρόκρισης μέσα από το Nations League και καλείται πλέον να βγάλει χαρακτήρα για την υπέρβαση. Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία, Αρμενία και Λιχτενστάιν στο 10ο γκρουπ με την Ελλάδα.

Δεδομένα η ομάδα του Αναστασιάδη είχε δύσκολο έργο. Από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας ήλπιζε ότι θα κληρωθεί σε όμιλο που θα της έδινε την δυνατότητα να το παλέψει. Και ο 10ος όμιλος αν μη τι άλλο είναι τέτοιος. Η Εθνική μας ομάδας κληρώθηκε μαζί με την Ιταλία, την Βοσνία, την Φινλανδία, την Αρμενία και Λιχτενστάιν. Η Εθνική είναι σε όμιλο έξι ομάδων (και όχι πέντε) και μαζί με τις ομάδες που θα… κυνηγήσει για να βάλει από κάτω είναι η Αρμενία και το Λιχτενστάιν. Φυσικά το μεγάλο φαβορί του ομίλου είναι η Ιταλία που όμως δεν θυμίζει την ομάδα των παλαιότερων ετών αλλά βρίσκεται σε μια διαδικασία ανανέωσης και με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο. Θυμίζουμε πως από την προκριματική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο (20 ομάδες) και σε αυτές θα προστεθούν οι τέσσερις νικήτριες από τα play off του Νations League. Η μάχη της Εθνικής θ’ αρχίσει στις 21-23 Μαρτίου όταν και θα γίνει η πρώτη αγωνιστική για τον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro2020.

Το φαβορί στα… χαρτιά!
Τη βραδιά της 13ης Νοεμβρίου 2017 η Ιταλία έγραψε ιστορία με τον αποκλεισμό της στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ηταν μια βραδιά που άφησε αρκετές εικόνες για να θυμάται κανείς, όπως για παράδειγμα τα δάκρυα του Τζανλουίτζι Μπουφόν, το απλανές βλέμμα του Λεονάρντο Μπονούτσι, οι πανηγυρισμοί φυσικά των Σουηδών, η κατάρρευση του Τσίρο Ιμόμπιλε… Αφησε και ένα viral για να γελάει όλος ο πλανήτης, παράλληλα, με τον τίμιο Ντανιέλε Ντε Ρόσι να τρελαίνεται εξηγώντας στον Τζαμπιέρο Βεντούρα ότι δεν πρέπει να μπει αυτός αλλαγή αλλά ο Λορέντσο Ινσίνιε.

Η Ιταλία μέσα σε ένα χρόνο έπαιξε εννέα επίσημα ματς, έχοντας μόλις δυο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες! Ναι, στο μεσοδιάστημα, ο Βεντούρα απολύθηκε, ο Μαντσίνι ανέλαβε, αλλά απέτυχε παταγωδώς να κάνει τη διαφορά «Θέλω να φτάσω την Ιταλία εκεί όπου αξίζει» είπε, αλλά με δυο νίκες σε επτά επίσημα παιχνίδια, μάλλον κάτι κάνει λάθος… Πήρε τη 2η θέση στον όμιλο με τις Πορτογαλία και Πολωνία στο Nations League εξασφάλισε την παραμονή στην A’ League, ωστόσο, έφτασε σε μια πολύ κακή επίδοση με έξι σερί εντός έδρας ματς δίχως νίκη για πρώτη φορά από το… 1923-1925. Στόχος να σβήσει απομεινάρια του παρελθόντος, κακές αναμνήσεις και κακώς κείμενα, έχει το ρόστερ, την ποιότητα, καλείται όμως να βρει τον τρόπο!

Σε εξαιρετική κατάσταση!
Η Βοσνία είναι στα… πάνω της και αυτό το επιβεβαίωσε στο πρόσφατο Nations League, όπου κατάφερε να πάρει την άνοδο στη League A στον όμιλο που συμμετείχε απέναντι σε Αυστρία και Β. Ιρλανδία.

Βέβαια, οι κληρώσεις με την παρέα του Έντιν Τζέκο έχουν γίνει συνήθεια για την Εθνική μας ομάδα αφού αυτή είναι η τέταρτη φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας θα αντιμετωπίσει τους Βόσνιους σε φάση προκριματικών μεγάλης διοργάνωσης τα τελευταία 12 χρόνια!

Για τα προκριματικά του Euro 2008 η Εθνική Ελλάδας είχε πάρει δύο νίκες, με 4-0 εκτός και 3-2 εντός. Για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 η Ελλάδα είχε αναδειχθεί ισόπαλη (0-0) εντός έδρας, χάνοντας με 3-1 στη Βοσνία, ενώ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, η Εθνική μας ομάδα είχε αναδειχθεί δύο φορές ισόπαλη με τη Βοσνία, με 1-1 εντός και 0-0 εκτός. Τώρα όλα δείχνουν διαφορετικά για τη Βοσνία, αφού με τον Προσινέτσκι στον πάγκο της δείχνει ένα εντυπωσιακό πρόσωπο!

Η Φινλανδία που μας πλήγωσε….
Πριν από μερικές εβδομάδες η Ελλάδα νίκησε στο ΟΑΚΑ με 1-0 κι αυτοί έκαναν το ίδιο στο Τάμπερε με 2-0. «Θέλουμε ρεβάνς από την Ελλάδα για την ήττα στο ΟΑΚΑ» είπε ο κόουτς, Μάρκο Κάνερβα, ωστόσο η ομάδα του έχει και το… παράθυρο των play off του Nations League σε περίπτωση που δεν πάρει την μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 10ου ομίλου. Το μεγάλο αστέρι της είναι ο Πούκι ο οποίος σκόραρε και στα τρία πρώτα παιχνίδια της Εθνικής του στον όμιλο (όλα τα ματς στο 1-0).

Οι… αδύνατοι
Στην 4η κατηγορία του Nations League, οι Αρμένιοι τερμάτισαν στη 2η θέση στον όμιλό τους πίσω από την ΠΓΔΜ, αν και πέρασε στην ιστορία η εντός έδρας ήττα από το Γιβραλτάρ. Πήραν εκδίκηση με εξάρα στον Βράχο, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει για την ομάδα του Μχιταριάν. Απομακρύνθηκε ο Μινασιάν από τον πάγκο, με τον Γκουλμπουντάγκιαντς να παίρνει το «τιμόνι» στα χέρια του, όντας προηγουμένως στο κλιμάκιο των Ελπίδων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας του.
Δεν είναι και Σαν Μαρίνο. Ούτε καν Γιβραλτάρ. Το Λιχτενστάιν μπορεί να βρίσκεται στην 181η πρώτη του FIFA ranking, μπορεί να ήταν στο έκτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών όμως δεδομένα δεν θα είναι σάκος του μποξ. Στα 8 παιχνίδια που έδωσε μέσα στο 2018 (με το πιο σύνηθες σύστημα να είναι το 4-1-4-1) το Λιχτενστάιν είχε μία νίκη (2-0 το Γιβραλτάρ) και μια ισοπαλία (2-2 την Αρμενία που την συναντά ξανά στον όμιλο). Στα προηγούμενα τρία παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει το Λιχτενστάιν η Εθνική τα έχει νικήσει και τα τρία.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X