Ιταλία - Πορτογαλία: Για τη νίκη... ελπίδας οι Ατζούρι!

Ιταλία – Πορτογαλία: Για τη νίκη… ελπίδας οι Ατζούρι!

Eναρξη: 21:45, 17/11/2018
Γήπεδο: Σαν Σίρο (80.018), Μιλάνο

Ενα χρόνο μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ από τη Σουηδία, η Ιταλία υποδέχεται στο ίδιο γήπεδο την Πορτογαλία με στόχο τη νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης του ομίλου.

Ο αγώνας στο Χορζόβ ήταν… επιβίωσης για τις δύο ομάδες για το ποια θα υποβιβαστεί στο League B και όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι η Πολωνία. Αυτό γιατί με γκολ στο φινάλε, η Ιταλία πήρε την πρώτη της νίκη σε επίσημο τουρνουά ύστερα από έναν χρόνο [9 Οκτωβρίου 2017 με Αλβανία] και έπειτα από τρία ματς έφτασε τους 4 βαθμούς και είναι στο +3 από τους Πολωνούς. Οι τελευταίοι στάθηκαν όρθιοι χάρη στον Σέζνι αλλά στο φινάλε πλήρωσαν ότι δέχθηκαν δεκάδες τελικές από τους Azzurri.

Η Ιταλία δείχνει πιο… φορτσάτη, ευδιάθετη και πιο καλά οργανωμένη με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Οι πιο κυνικοί λένε πως σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως πριν η Ιταλία ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Όπως συμβαίνει κάθε φορά που αναλαμβάνει ένας νέος τεχνικός μία ομάδα ο Μαντσίνι είχε ως βασική στόχευσή του να φτιάξει ένα σύνολο πολύ πειθαρχημένο και αμυντικά πιο… δεμένο και καλό. Τρία γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις είναι που έχει δεχθεί η Ιταλία μετά την πρόσληψή του. Πρόκειται για μία σημαντική και μεγάλη βελτίωση.

Δυστυχώς για τους Ιταλούς φιλάθλους τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν είναι τέτοια που να οδηγούν την ομάδα στα ημιτελικά του Nations League. Θα πρέπει να κερδίσουν την Πορτογαλία εντός και να ελπίζουν ότι η Πορτογαλία δεν θα κερδίσει την Πολωνία στην έδρα της στο τελευταίο ματς. Ακόμα και έτσι πάντως συνολικά έχουν μία αξιοπρεπή εικόνα και μία βελτίωση σε σχέση με τα προκριματικά του Euro που έρχονται μπροστά. Στο πρόσφατο παρελθόν θα ήταν κάπως απίθανο να μπορέσει η Ιταλία να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο αλλά και να πάρει εκτός έδρας νίκες όπως με την Πολωνία.

Ο Μαντσίνι κάνει ροτέισον στους φορ του. Η γραμμή κρούσης της Νάπολι είναι σε πολύ καλή φόρμα και έχει 10 γκολ σε 17 ματς. Έχει βρει γκολ με την Παρί σε δύο διαφορετικά ματς και με την Λίβερπουλ στο Champions League. Οπότε είναι ομάδα που σκοράρει απέναντι σε πολύ καλούς και δυνατούς αντιπάλους. Σε σχέση με τον Ιμόμπιλε ο Ινσίνιε λοιπόν δείχνει μία πιο αξιόπιστη επιλογή.

Από την άλλη υπάρχει η Πορτογαλία. Μία Εθνική που δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον φυσικό της ηγέτη κερδίζει διαδοχικά ματς. Κέρδισε και τους Ιταλούς και τους Πολωνούς ενώ στα φιλικά ήρθε ισόπαλη με τους Κροάτες και νίκησε τους Σκωτσέζους. Θα έχει ενδιαφέρον το εάν θα κληθεί ή όχι στην συνέχεια ο Κριστιάνο. Ο Φερνάντο Σάντος έχει κάνει μία πολύ καλή διαχείριση και ένα ανάλογο ροτέισον. Πράγματα που έχουν βοηθήσει. Συνδυάζει πολύ ωραία και καλά τους πιο νεαρούς με τους πιο έμπειρους. Δυστυχώς για τους Ιταλούς φιλάθλους τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν είναι τέτοια που να οδηγούν την ομάδα στα ημιτελικά του Nations League.

Και για την Πορτογαλία πρέπει να περιμένει κανείς για να δει την αρχική σύνθεση. Οι Σίλβα, Έντερ και Μπρούμα είναι υποψήφιοι για μπροστά. Ένα αξιόπιστο ποντάρισμα για γκολ από την Πορτογαλία θα ήταν για τον Σίλβα. Είναι στην τοπ φόρμα της ζωής του και είναι μέσα στους 3 – 4 κορυφαίους παίκτες της Σίτι φέτος. Έχει έξι γκολ σε είκοσι αγώνες για την ομάδα του και την Εθνική, κάτι εντυπωσιακό. Σίγουρα με την Πορτογαλία θα παίξει σε σαφώς πιο προωθημένο ρόλο από την ομάδα του Γκουαρντιόλα. Είτε ως φορ μπροστά από μία τριάδα είτε ως δεύτερος κυνηγός με δύο επιθετικούς μπροστά.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Nations League με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της  bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X