Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Πληγωμένοι» στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Πληγωμένοι» στο ΟΑΚΑ

Εναρξη: 18:00, 18/11/2018
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (19.250)

Εννέα μέρες μετά τη μάχη τους στην Ευρωλίγκα, εκεί που βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό με 93-80 στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» φιλοξενούν ξανά τον Ολυμπιακό την Κυριακή το απόγευμα (18:00), αυτή τη φορά στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στην Α’1 Μπάσκετ. Ενα ζευγάρι που θα μας απασχολήσει έντονα ακόμη μία χρονιά, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Εκτοτε, μεσολάβησαν μία αγωνιστική στο πρωτάθλημα και ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, όπου αμφότεροι μεσοβδόμαδα ηττήθηκαν από τουρκικές ομάδες αλλάζοντας πολλά πλέον στο πώς κοιτάνε την πορεία τους στο θεσμό. Μάλιστα, μετά το παιχνίδι της Κυριακής και οι δύο επικεντρώνονται στη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας που ακολουθεί.

Σε αντίθεση με το πρωτάθλημα, όπου λίγα 24ωρα μετά το πρώτο ραντεβού τους στη σεζόν, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 88-67 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και Ολυμπιακός εύκολα 102-63 του Λαυρίου στο ΣΕΦ.

Σώμα και ψυχή… αλλού!
Μπορεί το σώμα του Παναθηναϊκού να βρισκόταν στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, όμως η ψυχή και το μυαλό του παρέμεινε στην Αθήνα. Κακή απόδοση και εμφάνιση του «τριφυλλιού» στην Τουρκία, σχεδόν σε όλο το παιχνίδι βρισκόταν πίσω στο σκορ και ηττήθηκε δίκαια με 78-62.

Νικ Καλάθης, Ντεσόν Τόμας σημείωσαν 11 πόντους, με τον Τζέιμς Γκιστ να ακολουθεί με 10, όμως τα ποσοστά του Παναθηναϊκού ήταν σε πολλές κατηγορίες άσχημα. Όπως στο βαρύ… χαρτί του που είναι τα τρίποντα, με ευστοχία 4 στα 20! Στροφή, πλέον, στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» και τον Ολυμπιακό, όπου ο νικητής θα πάρει γερό προβάδισμα πρωτιάς στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

«Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σκοράραμε 93 πόντους. Ελπίζω να μην επαναλάβουμε ανάλογη εμφάνιση με αυτή της Εφές. Θα ήθελα να σκεφτώ ότι ήταν μια κακή βραδιά και ότι δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον. Επιβάλλεται να βελτιωθούμε», το σχόλιο του Τσάβι Πασκουάλ για την αναμέτρηση της Τουρκίας και την άσχημη συγκομιδή πόντων της ομάδας. Δίχως προβλήματα τραυματισμού, ενώ ακολουθούν Μπαρτσελόνα (εντός) και Μπασκόνια (εκτός) μεσοβδόμαδα για την Ευρωλίγκα.

Ψάχνει τον καλό εαυτό του
Στο πρωτάθλημα μπορεί να κρατάει το απόλυτο (5 στα 5), όμως στην Ευρωλίγκα έπειτα από 7 αγωνιστικές ο απολογισμός είναι αρνητικός. Τέσσερις ήττες, οι 3 συνεχόμενες, με την πιο πρόσφατη να είναι την Πέμπτη (15/11) το βράδυ στο ΣΕΦ από τη Φενερμπαχτσέ με 72-73. Πολύ καλό 2ο και 3ο δεκάλεπτο από πλευράς Ολυμπιακού, όμως προς το φινάλε του ματς όλα πήγαν… λάθος! Αν και την τελευταία επίθεση είχε εκείνος, δεν κατάφερε ούτε ο Γκος αρχικά, ούτε ο Μιλουτίνοφ στο ριμπάουντ της χαμένης επίθεσης να τον βάλουν μπροστά στο σκορ στο buzzer-beater.

Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ σε διάστημα εννέα ημερών γνωρίζοντας ότι στην τελευταία επίσκεψή τους ηττήθηκαν με 13 πόντους διαφορά, κάνοντας κάκιστο β’ ημίχρονο, ενώ προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες σε ματς υψηλής έντασης (από ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκό και Φενερμπαχτσέ).

Αν έρθει ακόμη μία ήττα την Κυριακή το βράδυ, ακόμη μία από τον «αιώνιο» αντίπαλο; Θα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στο λιμάνι. Μεσοβδόμαδα ακολουθεί το ταξίδι στη Γερμανία κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου την Τρίτη (20/11) και το εντός έδρας ματς με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ την Πέμπτη (22/11). Στο ΟΑΚΑ πηγαίνει με μοναδικό νεότερο πρόβλημα εκείνο του Παπανικολάου, ένα αιμάτωμα στο δεξί γόνατο και παραμένει αμφίβολος.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Τα 5 τελευταία ραντεβού στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 93-80 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 84-70 (Basket League 2017-18)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 73-58 (Basket League 2017-18)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 85-87 παρ. (Ευρωλίγκα 2017-18)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 68-61 (Basket League 2017-18)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X