Βασίλης Σπανούλης: Ο θρυλικός αρχηγός του Ολυμπιακού!

Βασίλης Σπανούλης: Ο θρυλικός αρχηγός του Ολυμπιακού!

Βασίλης Σπανούλης, ένας θρυλικός αρχηγός έτοιμος για τον 10ο του χρόνο στον Ολυμπιακό! Ο παίκτης που άλλαξε τη μοίρα των Πειραιωτών!

«Ευτυχώς στην καριέρα μου είχα μερικά σπουδαία σουτ και συμμετείχα σε μεγάλους τελικούς. Κάποιες φορές νικήσαμε, άλλες χάσαμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Αλλά πάντα απολάμβανα αυτά τα παιχνίδια» τονίζει ο Βασίλης Σπανούλης και ονειρεύεται ακόμα μια συμμετοχή σε Final Four! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανανέωσε γι ακόμα ένα χρόνο με τους Πειραιώτες και το bwin News στέκεται στις στιγμές που τον σημάδεψαν φορώντας τα ερυθρόλευκα!

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ θα είναι παίκτης της ομάδας μας για τα επόμενα τρία χρόνια» ήταν η λιτή ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ την 11η Ιουλίου του 2010. Μια μεταγραφή που έμελλε να φέρει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Ο «Kill Bill» ήταν ίσως το πιο «καυτό» όνομα του καλοκαιριού, βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του και όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες ήθελαν να τον κάνουν δικό τους. Οι Αγγελόπουλοι ήταν αποφασισμένοι να αλλάξουν την ιστορία και τον έπεισαν να γίνει ο νέος ηγέτης των Πειραιωτών!

Μπορεί η πρώτη του χρονιά να μην ήταν ονειρική και να έκλεισε με ένα κύπελλο, αλλά το καλοκαίρι του 2011 όλα άλλαξαν. Ο Σπανούλης μετατράπηκε στον απόλυτο ηγέτη και τα όσα έζησε χαρακτηρίζονται… θρυλικά. «Μυθική» κατάκτηση της Euroleague και του πρωταθλήματος με τον Σπανούλη να είναι εντυπωσιακός στο ρόλο του καθοδηγητή έχοντας στο πλευρό του, τους Παπανικολάου, Μάντζαρη, Σλούκα και Πρίντεζη.

Η «back to back» κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Λονδίνο, ήταν η απόλυτη αποθέωση! Στη συλλογή προστέθηκαν και τα δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο (2015, 2016), αλλά και δύο παρουσίες σε τελικούς της EuroLeague (2015, 2017). Ο Σπανούλης, αναδείχθηκε MVP των Final Four των δύο ευρωπαϊκών τίτλων του Ολυμπιακού και ο απόλυτος σταρ στους τελικούς του 2016 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αλήθεια, ποιος φίλος των Πειραωτών μπορεί να ξεχάσει το μοναδικό buzzer-beater στον τέταρτο τελικό…

Πάτησε τα 37, υπέγραψε νέο συμβόλαιο και μπορεί να μην έχει την εκρηκτικότητα των προηγούμενων ετών, αλλά η λάμψη του ηγέτη δεν τον αποχωρίζεται ποτέ! Ο λόγος; Δε σταμάτησε να δουλεύει σκληρά, αφού ήθελε να γίνει ο καλύτερος!

«V-Span, στους κορυφαίους της Ευρώπης».

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Όλες οι αποδόσεις μπάσκετ εδώ!

Σχολιάστε

X