Πορτογαλία – Ιταλία: Μεγάλος απόντας ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Πορτογαλία – Ιταλία: Μεγάλος απόντας ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Στη Λισαβόνα και το θρυλικό «Ντα Λουζ», Πορτογαλία και Ιταλία παρατάσσονται με στόχο τη νίκη στις 21:45, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου του League A του Nations League. Παρθενικό ματς για τους Ίβηρες, εν αντιθέσει με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι που ξεκίνησε με ισοπαλία τις υποχρεώσεις της κόντρα στους Πολωνούς.

Η ζωή χωρίς τον CR7
Οι Πορτογάλοι απέτυχαν να πανηγυρίσουν τη νίκη στο φιλικό ματς της περασμένης Πέμπτης με αντίπαλο την Κροατία (1-1) σε ματς που διεξήχθη στο στάδιο «Αλγκάρβε». Ο Πέρισιτς σκόραρε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων (18’), με τον βετεράνο στόπερ Πέπε (32’) να ισοφαρίζει, στην 100ή συμμετοχή του με το εθνόσημο. Ο Φερνάντο Σάντος προέβη σε δοκιμές, δίχως να έχει στη διάθεσή του τον Κριστάνο Ρονάλντο, τον πρώτο σκόρερ και ρέκορντμαν συμμετοχών της Πορτογαλίας. Ο άσος της Γιουβέντους δεν υπολογίζεται ούτε απόψε.

Πρώτη φορά κλήθηκαν οι Ράμος (γκολκίπερ, Τοντέλα) και Μέντες (στόπερ, Μονπελιέ), θεωρείται απίθανο να ξεκινήσει βασικός ένας των δυο πάντως. Οι Πέπε (στόπερ), Νέτο (στόπερ), Καρβάλιο (χαφ), Σάντσες (χαφ), Πίτσι (χαφ), Μπερνάρντο Σίλβα (εξτρέμ), Αντριέν Σίλβα (φορ) είναι τα σημαντικότερα ονόματα της αποστολής.

Ανέτοιμοι οι «ατζούρι»
Η Ιταλία ξεκίνησε νωθρά τη νέα διοργάνωση, με εντός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο την Πολωνία (1-1), σε ματς που διεξήχθη στη Μπολόνια. Ο χαφ Ζιελίνσκι, που αγωνίζεται στη Νάπολι, έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους (40′), με τον Ζορζίνιο να ισοφαρίζει για τους «ατζούρι», με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (79′). Οι φίλαθλοι δεν έμειναν ευχαριστημένοι με την εικόνα της «Σκουάντρα Ατζούρα», με τον Μπαλοτέλι να είναι ξανά στο στόχαστρο, λόγω της μέτριας παρουσίας του.

Ο τεχνικός Ρομπέρτο Μαντσίνι ετοιμάζεται να προβεί σε αλλαγές ενόψει Πορτογαλίας, με τους Κρίσιτο (μπακ), Κριστάντε (χαφ), Μποναβεντούρα (χαφ), Μπελότι (φορ) και Κιέζα (φορ) να είναι οι πέντε «νέοι» που θα πάρουν θέσεις στην ενδεκάδα. Ο άλλοτε άσος της Σαμπντόρια έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους Μπελότι και Κιέζα που άλλαξαν την εικόνα της εθνικής ομάδας κόντρα στην Πολωνία, ερχόμενοι από τον πάγκο.

Πρόσφατη παράδοση επί πορτογαλικού εδάφους:

Πορτογαλία – Ιταλία   1-2 (Διεθνές φιλικό, 2004)

Πορτογαλία – Ιταλία   1-3 (ΠΠΚ 1994)

Πορτογαλία – Ιταλία   0-0 (Διεθνές φιλικό, 1992)

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X