Γερμανία – Ολλανδία: Παράλληλοι δρόμοι…

Γερμανία – Ολλανδία: Παράλληλοι δρόμοι…

Εναρξη: 21:45, 19/11/2018
Γήπεδο: Veltins Arena (54.740), Γκελζενκίρχεν

Το Nations League οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, με το σημαντικότερο παιχνίδι της Δευτέρας να είναι αυτό ανάμεσα στη Γερμανία και την Ολλανδία στο Γκελζενκίρχεν, με τους «Οράνιε» να θέλουν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας για να πάρουν την πρωτιά στον 1ο Ομιλο της Α’ Κατηγορίας.

Μετά τις άσχημες παρουσίες τα τελευταία χρόνια, η Ολλανδία στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία, μετά το 3-0 επί της Γερμανίας, επιβλήθηκε της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γαλλίας με 2-0. Τα «πάντσερ» επικράτησαν 3-0 της Ρωσίας σε φιλικό την Πέμπτη.

Επισημοποιεί την επιστροφή της
Ελειψε από το Euro 2016, δεν έδωσε το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018, με την Ολλανδία στη σειρά των αγώνων του Nations League κόντρα σε Γερμανία και Γαλλία να αποδεικνύει ότι βρήκε τον τρόπο να βγει από την περίοδο της… ξηρασίας! Η νίκη 3-0 επί των Γερμανών τον Οκτώβριο και το 2-0 κόντρα στους Γάλλους την Παρασκευή (16/11) οι αναμετρήσεις που μπαίνουν στο… κάδρο της αλλαγής!

Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν έχουν την ευκαιρία στο Γκελζενκίρχεν να επισημοποιήσουν την επιστροφή τους, να βάλουν «σφραγίδα» στην πολύ καλή πορεία τους στο θεσμό, καθώς σε περίπτωση μη ήττας τους (ισοπαλία ή νίκη κόντρα στους Γερμανούς) παίρνουν την πρώτη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στο Final-Four. Το γκολ του Βαϊνάλντουμ στο 44’ και του Ντεπάι στο 90’ από το σημείο του πέναλτι έδωσαν τη νίκη κόντρα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία (2-0), ένα παράσημο στη μέχρι τώρα δουλειά των Ολλανδών.

«Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα αυτή τη στιγμή, οπότε κόντρα στη Γερμανία στόχος μας είναι να πιάσουμε, αν μπορέσουμε, την ίδια απόδοση. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», το σχόλιο του Κούμαν ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Γερμανούς.

Ολα από το μηδέν
Απογοήτευσε στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων χάνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της, με τις κάκιστες εμφανίσεις να συνεχίζονται και στο Nations League. Οι ήττες από Ολλανδία (0-3) και Γαλλία (1-2) εκτός έδρας, με τον μοναδικό πόντο στον όμιλο να σημειώνεται εντός έδρας με τους «τρικολόρ» (0-0) στις 6 Σεπτεμβρίου και στην πρώτη αγωνιστική τα ματς του ομίλου για τη Γερμανία.

Από τις 10 Νοεμβρίου του 2017 και μετά, ακριβώς έναν χρόνο δηλαδή, η Γερμανία μετράει μόλις μία νίκη σε επίσημες αναμετρήσεις και αυτή ήταν κόντρα στη Σουηδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο 94’ (2-1) με γκολ-φάουλ του Κρόος.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει δώσει συνολικά 14 αναμετρήσεις, επίσημα ή φιλικά, σημειώνοντας 4 νίκες και οι 3 σε φιλικά. Στο πιο πρόσφατο επικράτησε 3-0 της Ρωσίας, σημειώνοντας όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στην πιο παραγωγική νίκη της από εκείνο το 5-1 επί του Αζερμπαϊτζάν στις 8 Οκτωβρίου του 2017.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Ολλανδία – Γερμανία: 3-0 (Nations League)
Ολλανδία – Γερμανία: 0-0 (Φιλικό)
Ολλανδία – Γερμανία: 1-2 (Euro 2012)
Γερμανία – Ολλανδία: 3-0 (Φιλικό)
Ολλανδία – Γερμανία: 2-2 (Φιλικό)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Nations League με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X