Λιχτενστάιν - Ελλάδα : Νέα αρχή, υψηλές προσδοκίες

Λιχτενστάιν – Ελλάδα : Νέα αρχή, υψηλές προσδοκίες

Εναρξη: 21:45, 23/03/2019
Γήπεδο: Rheinpark (7.338), Βαντούζ

Η Εθνική Ελλάδας αφήνει πίσω της την άσχημη πορεία της στο Nations League και θέλει να διεκδικήσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2020 μέσα των προκριματικών. Για την πρώτη αγωνιστική στον 10ο όμιλο θα φιλοξενηθεί από το Λιχτενστάιν το βράδυ του Σαββάτου (21:45).

Παίζοντας θεωρητικά με τον πιο εύκολο του γκρουπ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία και Αρμενία, ψάχνει να κάνει το ιδανικό ξεκίνημα.

Το 2013 είχαν τεθεί αντιμέτωπες δύο φορές, τότε για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την εθνική μας ομάδα να παίρνει ισάριθμες νίκες (2-0, 0-1).

Ξεκίνημα με απουσίες η Ελλάδα
Μετά την αποτυχία στο Nations League, στηρίζεται αποκλειστικά στη προκριματική φάση και σε έναν όμιλο με… περίεργη Ιταλία, Βοσνία που την ξέρει πολύ καλά και Φινλανδία που αντιμετώπισε πριν λίγο καιρό, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία εκ των δύο πρώτων θέσεων.

Για ένα νέο ξεκίνημα χρειάζεται και ένας εύκολος αντίπαλος ώστε να ανεβάσει την ψυχολογία. Το Λιχτενστάιν είναι ο ιδανικός για την Εθνική να δείξει τις ικανότητές της και να πάει στη Βοσνία με ηθικό ακμαιότατο.

Ωστόσο προβλήματα υπάρχουν για τον Αγγελο Αναστασιάδη. Στην αποστολή δεν βρίσκονται οι τραυματίες Μανωλάς, Τοροσίδης, Χριστοδουλόπουλος, Πέλκας, Σταφυλίδης, Μάνταλος. Εξαιρετικά αμφίβολη και η συμμετοχή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Αλλαγή προπονητή στο Λιχτενστάιν
Με το τέλος του Nations League ο Χέλγκι Κόλβιοσον διαδέχθηκε τον Ρένε Πούριτς στον πάγκο του. Ο Ισλανδός διαθέτει γερμανική νοοτροπία (έπαιξε μπάλα στην Μπουντεσλίγκα, εργάστηκε σε ομάδες της Αυστρίας) και αυτόματα θα επιδιώξει να μεταφέρει στους παίκτες του ανάλογη φιλοσοφία. Βέβαια, πρόκειται για μία πολύ αδύναμη ομάδα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο επικράτησε του Γιβραλτάρ με 2-0 και πήρε την πρώτη επίσημη νίκη της μετά από τέσσερα χρόνια (1-0 είχε κερδίσει τότε στη Μολδαβία, Νοέμβριος 2014). Στελεχώνεται ως επί το πλείστον από γηγενείς παίκτες και, μάλιστα, δεν θα έχει το μεγάλο της αστέρι Μπουχέλ (φορ 14/1) που αγωνίζεται στην Εμπολι. Νοκ άουτ τέθηκε και ο στράικερ Εμε (36/1).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στα Προκριματικά Euro 2020 με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X