Το Nations League επιστρέφει στη δράση!

Το Nations League επιστρέφει στη δράση!

Tο Nations League επιστρέφει. Είναι η διοργάνωση που αντικαθιστά τα φιλικά παιχνίδια, συμπληρώνοντας τα προκριματικά του EURO και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ποδόσφαιρο των Εθνικών Ομάδων.

Περισσότεροι αγώνες, αλλά κυρίως ματς με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. «Όπλο» για τους ισχυρούς, που πλέον θα έχουν μια παραπάνω ευκαιρία να βρεθούν στα τελικά ενός EURO. Σίγουρη θέση στα τελικά για μια ομάδα απ’ αυτές που τώρα είναι μακριά από αυτό τον στόχο. Περισσότερα χρήματα στις ομοσπονδίες, πολύ λιγότερα αδιάφορα φιλικά παιχνίδια. Leagues, προβιβασμοί και υποβιβασμοί, Final-4 και playoffs και όλα αυτά μαζί με τα προκριματικά όπως τα ξέρουμε. Το UEFA Nations League αρχίζει ξανά.

Τι θεσμός είναι;

Είναι η 2η διοργάνωση των Εθνικών ομάδων από την UEFA. Η Πορτογαλία κατέκτησε το τρόπαιο το 2019 σε ένα τουρνουά που απέσπασε πολλά θετικά σχόλια στην εξέλιξή του. Η διοργάνωση του 2020/2021 επιδιώκει στο να αποτελέσει ιδανική συνέχεια της περσινής σεζόν με κάποιες διορθωτικές κινήσεις.

Πότε αρχίζει;

Τον Σεπτέμβριο του 2020 κι ενώ η κλήρωση είχε γίνει στις 3 Μαρτίου στο Άμστερνταμ. Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020 και οι τελικοί το 2021. Τα play offs για τον υποβιβασμό τον Μάρτιο του 2022.

Ποιοι παίζουν με ποιους;

Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. Δύο γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συγκρούονται μεταξύ τους. Στο σύνολο 55 Εθνικές χωρίζονται σε τέσσερα επίπεδα κατηγοριών (σαν τέσσερις Λίγκες) σύμφωνα με τις θέσεις τους στα rankings (κατάταξη) της UEFA (1-16 στην πρώτη κατηγορία, 17-32 στη 2η, 33-48 στην 3η και 49-55 στην 4η). Σε κάθε κατηγορία οι ομάδες μπαίνουν σε δύο διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας (η 4η κατηγορία) ή τέσσερα (για την πρώτη, τη 2η και την 3η) πάλι σύμφωνα με την κατάταξή τους.

Πως λειτουργούν οι κατηγορίες;

Οι ομάδες παίζουν με τους αντιπάλους τους εντός κι εκτός έδρας. Οι τέσσερις νικητές των ομίλων στην πρώτη κατηγορία περνούν στ τελικά του Nations League τον Ιούνιο του 2021, εκεί όπου υπάρχουν ημιτελικά, ματς για την 3η θέση και φυσικά ο τελικός.

Οι νικητές των ομίλων στη 2η, 3η και 4η κατηγορία προβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που τερματίζουν τελευταίες των ομίλων στην 1η και την 2η κατηγορία υποβιβάζονται.

Η 3η κατηγορία έχει 4 γκρουπ ενώ η 4η έχει μόνο 2. Οι δύο ομάδες από την 3η κατηγορία που θα υποβιβαστούν θα παίξουν διπλά play offs τον Μάρτιο του 2022 για να καθοριστεί οριστικά η τύχη τους.

Εάν μία ομάδα που μετέχει στα play offs προκριθεί για τα play offs του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 οι ομάδες της 3ης κατηγορίας που έχουν την θέση Νο47 και Νο48 στην παγκόσμια κατάταξη αυτομάτως πέφτουν κατηγορία.

Ποιος είναι ο ρόλος και η δομή των προκριματικών του Παγκοσμίου του 2022

Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν αλλάζει ως δομή. Οι δέκα νικητές των γκρουπ περνούν στην τελική φάση του Κατάρ. Το format (η δομή) των play offs έχει εξελιχθεί και τώρα θα έχει δύο νοκ άουτ γύρους με τρεις ομάδες να παίρνουν την πρόκριση. Θα μετάσχουν οι 2οι των γκρουπ συν τις καλύτερες 2 ομάδες από τους νικητές των γκρουπ του UEFA Nations League (με βάση την αξιολόγησή τους τους σε όλο τον θεσμό και τη βαθμολογία τους), οι οποίες δεν πέρασαν απευθείας ή δεν έφτασαν στα play offs.

Πότε θα γίνουν τα ματς;

Τα ματς των ομίλων του 2020-2021 θα διεξαχθούν στις εξής ημερομηνίες: 3/4/5 και 6/7/8 Σεπτεμβρίου. 10/11
and 13/14 Οκτωβρίου 14/15 και 17/18 Νοεμβρίου 2020.

Τα γκρουπ

League A
Group 1: Ολλανδία, Ιταλία, Βοσνία, Πολωνία
Group 2: Αγγλία, Βέλγιο, Δανία, Ισλανδία
Group 3: Πορτογαλία, Γαλλία, Σουηδία, Κροατία
Group 4: Ελβετία, Ισπανία, Ουκρανία, Γερμανία

League B
Group 1: Αυστρία, Νορβηγία, Β. Ιρλανδία, Ρουμανία
Group 2: Τσεχία, Σκωτία, Σλοβακία, Ισραήλ
Group 3: Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ουγγαρία
Group 4: Ουαλία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Βουλγαρία

League C
Group 1: Μαυροβούνιο, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν
Group 2: Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Αρμενία
Group 3: Ελλάδα, Κόσοβο, Σλοβενία, Μολδαβία
Group 4: Αλβανία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Καζακστάν

League D
Group 1: Ν. Φερόε, Λετονία, Ανδόρα, Μάλτα
Group 2: Γιβραλτάρ, Λιχτενστάιν, Σαν Μαρίνο

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X