Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πρεμιέρες των ελληνικών ομάδων! (Poll)

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές πρεμιέρες των ελληνικών ομάδων! (Poll)

Πρεμιέρες που έγραψαν ιστορία, ματσάρες που έκαναν τη διαφορά και εκτόξευσαν την αυτοπεποίθηση των ελληνικών ομάδων. Από το μεγάλο ραντεβού του Παναθηναϊκού με τη Ντιναμό Κιέβου, στην εξάρα του Ολυμπιακού, αλλά και στην εντυπωσιακή εμφάνιση με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Παναθηναϊκός – Ντινάμο Κιέβου 2-1 |16/09/1998 | Champions League

Τρία χρόνια έπειτα την απόπειρα δωροδοκίας των Ουκρανών στον Λόπες Νιέτο και ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά στο δρόμο του τη Ντινάμο Κιέβου. Οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν τους Ουκρανούς στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς το ΟΑΚΑ φιλοξενούσε συναυλία των Rolling Stones κι επικράτησαν με 2-1, κάνοντας την πρεμιέρα τους ιδανική!  Ο Σεργκέι Ρεμπρόφ άνοιξε το σκορ σκοράροντας σε τετ α τετ με τον Βάντσικ στο 31’, όμως ο Παναθηναϊκός «ρόκαρε» στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο «μικρός το δέμας» Έρικ Μίκλαντ, με μία κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έφερε το ματς στα ίσα στο 57ο λεπτό! Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 69’, ήταν η σειρά του Νίκου Λυμπερόπουλου να χτυπήσει. Ο Μίκλαντ με κάθετη κίνηση δημιουργεί χώρους, ο Κόλα από τα αριστερά σεντράρει και ο «Λύμπε» με πολύ ωραία κεφαλιά γράφει το τελικό σκορ!

Σκοράρεις με ενισχυμένες αποδόσεις!

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 | 15/09/1999 | Champions League

Το ημερολόγιο έδειχνε 15/09 του 1999, πρεμιέρα στο Champions League! Ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να κάνει το μεταγραφικό καλοκαίρι του… καυτό, ίσως το πιο «καυτό» στη σύγχρονη ιστορία του! Ζιοβάνι και Ζάχοβιτς είχαν πιάσει Λιμάνι και στην πρεμιέρα των ομίλων με τη Ρεάλ Μαδρίτης, το ΟΑΚΑ ήταν κατάμεστο!

Η Ρεάλ στο ντεμπούτο του Κασίγιας με τους Ιέρο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ρεδόνδο, Μοριέντες και Ραούλ τα βρήκε σκούρα απέναντι σε 70.000 οπαδούς! Μόλις στο 11’ ο Ζιοβάνι άνοιξε το σκορ από την ασίστ του Ζάχοβιτς. Η «βασίλισσα» έβγαλε αντίδραση και στο 24’ και στο 32’ οι Σάβιο και Ρομπέρτο Κάρλος έκαναν την ανατροπή. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ζιοβάνι, κάνει το 2-2 στο 64’ και μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Ζάχοβιτς βάζει τον Ολυμπιακό και πάλι σε θέση οδηγού. Στο 80’ ο Ραούλ παγώνει το ΟΑΚΑ διαμορφώνοντας το 3-3. Μία μεγάλη βραδιά για την ομάδα του Μπάγεβιτς κι ένα μεγάλο φινάλε με μια μικρή δόση πίκρας.

Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν 6-2 | 18/09/2002 | Champions League

Η 18η μέρα του Σεπτέμβρη του 2002 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των οπαδών του Ολυμπιακού. Μία ονειρεμένη βραδιά για όπως Πειραιώτες, με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να βγάζει στο χορτάρι την τεράστια προσωπικότητά του. Οι πρωταθλητές Ελλάδας… διέσυραν την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 6-2 που είχε έρθει στην Αθήνα ως φιναλίστ του Champions League.

Ο Ελευθερόπουλος στο 22’ «χάρισε» ένα γκολ όπως Γερμανούς, αλλά αργότερα… ισοφάρισε τη γκέλα του, κάνοντας μεγάλη απόκρουση στο τετ α τετ με τον Μπαστούρκ. Το 1-1 ήρθε από την… επιστροφή του δώρου όπως Μπάγερ, με τον Κλάινε να βάζει… πλάτη για την ισοφάριση.

Στο 38’ ο Γιαννακόπουλος έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού κι ο Τζόλε στο 44’ ανέβασε το δείκτη του σκορ. Από το σημείο του πέναλτι, ο Σέρβος πέτυχε το 4-1 στο 64’ και σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα σκοράρει ο όπως για ακόμη μια φορά.

Η Μπάγερ μείωσε στο 78’ σε 5-2, αλλά ακόμη οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τελειώσει. Στο 87’ ο Παρ Ζέτερμπεργκ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 6-2, βάζοντας την υπογραφή του στη μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού στη διοργάνωση.

Πάρε την μπάλα στα… χέρια σου και φτιάξε το δικό σου Build A Bet*!

Σάλκε – Παναθηναϊκός 0-2 | 11/09/2001 | Champions League

H 11η Σεπτεμβρίου ξυπνά εφιαλτικές αναμνήσεις, αφού πριν 22 χρόνια το δολοφονικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη που αφαίρεσε τη ζωή από χιλιάδες ανθρώπους ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός πετύχαινε μία από όπως πιο εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες του στο Champions League, επικρατώντας 2-0 όπως Σάλκε στην πρεμιέρα όπως φάσης των ομίλων.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός είχε τον τίτλο του αουτσάιντερ στο νεότευκτο «Veltins-Arena» του Γκελζενκίρχεν, ωστόσο ο Γιάννης Κυράστας έστησε υποδειγματικά την ομάδα του η οποία και εξουδετέρωσε όλα τα επιθετικά ατού των Γερμανών. Ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε στο μηδέν και στο 75’ ο Βλάοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ -ο Κροάτης πέρασε πανέξυπνα την μπάλα κάτω από το τοίχος- άνοιξε το σκορ. Στο 80’ ο Άγγελος Μπασινάς διαμόρφωσε το 2-0 ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια και ασίστ του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Κάπως έτσι ξεκίνησε μία «μαγική» για τον Παναθηναϊκό ευρωπαϊκή πορεία.

Παναθηναϊκός – Ρόζενμποργκ 2-1 | 14/09/2004 | Champions League

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Champions League το 2004 ως πρωταθλητής Ελλάδας και ο Εζεκιέλ Γκονζάλες, επεφύλασσε μαγεία και αρκετό από… τάνγκο! Ο «Έκι» στην αφετηρία της χρονιάς αποτελούσε τον απόλυτο ηγέτη του «τριφυλλιού» και βάλθηκε με το… καλημέρα να το αποδείξει σε φίλους κι εχθρούς. Η πιο έτοιμη εκείνη την περίοδο Ρόζενμποργκ, ήταν η αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Οι Νορβηγοί είχαν ξεκινήσει ήδη στο πρωτάθλημα της χώρας τους και οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν.

Ενώ η Ρόζενμποργκ φαινόταν να έχει τον έλεγχο ο Γκονζάλες «χτύπησε». Η μπάλα σ’ ένα κάθετο πέρασμα που επιχείρησε ο Αργεντίνος κόντραρε, όμως ήρθε εκεί που ήθελε. Το φαλτσαριστό αριστερό σουτάκι «κρέμασε» τον Έσπεν Γιόνσεν και ξεσήκωσε τη Λεωφόρο! Στο 79’ νέο «μαγικό». Ο Γκονζάλες παίρνει την μπάλα έξω από την περιοχή με μία περιστροφή βλέπει τέρμα, σουτάρει με το αριστερό και… γκολ! Η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα και ο «Έκι» έβαλε φαρδιά… πλατιά την υπογραφή του!

Θες την μπάλα στο γήπεδο σου; Οι κορυαφίες διοργανώσεις παίζουν σε Live Streaming*!

AEK – Χάιντουκ 3-1 | 16/09/2010 | UEFA Cup

Μπορεί οι όμιλοι να μην… ταιριάζουν στην ΑΕΚ, ωστόσο κόντρα στη Χάιντουκ για το Europa League ήταν εξαιρετική.  Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς με πολλές λύσεις και εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Κροάτες. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 12′ με τον Τζεμπούρ, ο οποίος έχασε πέναλτι στο 46′, το κροατικό συγκρότημα ισοφάρισε προσωρινά με το πέναλτι του Ίμπριτσιτς στο 29′, αλλά η Ένωση πήρε τη νίκη με τα τέρματα των Λυμπερόπουλου (65′) και Σκόκο (89′).

ΑΕΚ, η οποία νίκησε την Χάιντουκ με 3-1 και σε συνδυασμό με την επικράτηση όπως Ζενίτ στο Βέλγιο έβαλε όπως βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η «Ενωση» έκανε αρκετά λάθη, κυρίως στο α΄ ημίχρονο τα οποία όπως εξελίχθηκε ο αγώνας δεν τα πλήρωσε ακριβά.

Ολυμπιακός – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 | 16/09/2014 | Champions League

Ερυθρόλευκη… μαγεία στην πρεμιέρα του Champions League! Ο Ολυμπιακός ήταν πολλών αστέρων έκανε την ιδανική αρχή, έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη φιναλίστ όπως διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες με ικανότητα, πυγμή, πάθος, επιθετική ουσία λύγισαν 3-2 την Ατλέτικο. Ο Μίτσελ νίκησε τον Σιμεόνε στην… μάχη των πάγκων σε μία ακόμα μεγάλη βραδιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στα τέρματα των Μαζουακού (13’) και Αφελάι (31’). Οι «ροχιμπλάνκος» μείωσαν με τον Μάντζουκιτς στο 38’ και είδαν τον Ρομπέρτο να πιάνει τα πάντα στην επανάληψη. Ο Μήτρογλου  σκόραρε το 3-1 στο 73’ και το σκορ έκλεισε ο Γκριεζμάν στο 86’.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X