Ολυμπιακός: Οι 11 κορυφαίοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την «ερυθρόλευκη»! (Poll)

Ολυμπιακός: Οι 11 κορυφαίοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την «ερυθρόλευκη»! (Poll)

Ποια είναι η κορυφαία ενδεκάδα στην ιστορία του Ολυμπιακού; Πόσο εύκολο είναι να διαλέξεις τους καλύτερους που φόρεσαν τα «ερυθρόλευκα»; Οι Πειραιώτες έχουν γράψει τη δική τους τεράστια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με 47 κατακτήσεις πρωταθλημάτων είναι η πιο πετυχημένη ομάδα. Τεράστιοι ποδοσφαιριστές βοήθησαν να γραφτεί η ένδοξη ιστορία του Ολυμπιακού, άλλοι «γεννήθηκαν» στις ακαδημίες του, άλλοι ήρθαν από μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και άλλοι πήραν μεταγραφή ως σπουδαία ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το bwin News με ένα σύστημα 4-4-2 προσπάθησε να… χωρέσει τους κορυφαίους, με την επιλογή να είναι τρομερά δύσκολη. Όταν τα «ερυθρόλευκα» φόρεσαν οι Σαργκάνης, Κελεσίδης, Ρομπέρτο, Σα, Μουράτης, Τσιμίκας, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Ανατολάκης, Άντζας, Καραταϊδης, Σούρερ, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Ομάρ, Γκαϊτατζής, Στολτίδης, Μιλιβόγιεβιτς, Κουσουλάκης, Ζε Ελίας, Τουρέ, Ζέτεμπεργκ, Γκιγιέρμε, Καραπιάλης, Γιαννακόπουλος, Μιραλάς, Μποτίνος, Ποντένσε, Ιμπαγάσα, Αλεξανδρής, Τσόρι, Φορτούνης, Δεληκάρης, Ντέταρι, Αναστόπουλος, Μήτρογλου, Κοβάσεβιτς, Γκόγκιτς κι έμειναν εκτός επιλογής, τότε, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο ήταν να βρεθούν οι έντεκα!

Build A Bet* στο Ελληνικό Πρωτάθλημα!

Τερματοφύλακας

Αντώνης Νικοπολίδης | 2004 – 2011

Για την UEFA o καλύτερος τερματοφύλακας που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα. Για τους φίλους του Ολυμπιακού, ο γκολκίπερ που έδωσε λάμψη και παράλληλα σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ. Ύψος, τρομερά ρεφλέξ, positioning, ιδανικές εξόδους, αντίληψη του παιχνιδιού, ηγετική φυσιογνωμία κι εκπληκτική σταθερότητα. Έκανε τα πάντα για να φτάσει την Ελλάδα στην κορυφή του Euro, βοήθησε τα μέγιστα στην παντοκρατορία του Ολυμπιακού. «Τα έζησα όλα με τον Ολυμπιακό» τονίζει ο ίδιος, ο οποίος σε επτά χρόνια κατάκτησε 6 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα κι έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του συλλόγου. Είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τρία συνεχόμενα νταμπλ (τα δύο με τον Ολυμπιακό το 2005 και το 2006).

Αμυντικοί

Βασίλης Τοροσίδης | 2007 – 2013, 2018 – 2020

«Έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα. Έπαιξα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και κατέκτησα πολλούς τίτλους» ήταν τα λόγια του στο τελευταίο παιχνίδι με τα «ερυθρόλευκα» κόντρα στην ΑΕΚ. Το επίσημο ντεμπούτο του με τον σύλλογο το έκανε στις 14/1/07 απέναντι στον Πανιώνιο κι από τότε έγραψε ιστορία. Σε όλα τα μεγάλα ραντεβού, πρωταγωνιστής σε τεράστιες επιτυχίες, έχει το δικό του σημαντικό μερίδιο στα επτά πρωταθλήματα και τα τέσσερα κύπελλα! Εκρηκτικός, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, έπαιξε σε… όλες τις θέσεις και με τις ηγετικές του ικανότητες βοήθησε τα μέγιστα!

Ενισχυμένες Αποδόσεις κάθε μέρα!

Όλαφ Μέλμπεργκ | 2009 – 2012

 Ενας εκ των κορυφαίων αμυντικών που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα, ένα θρυλικό στόπερ. Παραμένει σημείο αναφοράς  για την άμυνα της ομάδας όσα χρόνια κι αν περάσουν. Πραγματοποίησε 106 εμφανίσεις (9 γκολ, 6 ασίστ) με τα «ερυθρόλευκα» και το κενό ήταν τόσο μεγάλο, που ουδείς μπόρεσε να το «γεμίσει». Βοήθησε τα μέγιστα, ο Ολυμπιακός «έχτισε» πάνω του σε αυτή την τριετία και κατέκτησε δυο πρωταθλήματα και ένα νταμπλ. «Πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια στην Ελλάδα και αυτό το λέω σε όλους. Είχα καταπληκτική αντιμετώπιση από όλο τον κόσμο» τόνισε ο Σουηδός… βράχος. Ο Μέλμπεργκ, στο διάστημα που βρέθηκε στον Ολυμπιακό, λειτούργησε κατά κάποιον τρόπο και ως «δάσκαλος». Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, για παράδειγμα, έχει να λέει ότι έμαθε πολλά δίπλα του.

Μάρτιν Νοβοσέλατς | 1979 – 1982

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Κροατίας που έμεινε στην ιστορία του Ολυμπιακού. Αγωνίστηκε τρία γεμάτα χρόνια με την «ερυθρόλευκη» και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ξένους κεντρικούς αμυντικούς που έπαιξαν στην ομάδα. Υπήρξε διεθνής με την Γιουγκοσλαβία και τον αποκαλούσαν «Μπεκενμπάουερ των φτωχών». «Εκτός από τα τρόπαια, αυτό που με κάνει πιο περήφανο είναι ότι σε τρεις σεζόν στην Ελλάδα, δεν έχασα ούτε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ούτε από κάρτες, ούτε από τραυματισμό». Ενας «ογκόλιθος» της άμυνας και μαζί με τους Μουράτη, Μέλμπεργκ, Μανωλά πέρασαν για πάντα στην ιστορία του συλλόγου. Αναντικατάστατο μέλος της σπουδαίας ομάδας των Πειραιωτών. «Βράχος» στην άμυνα, ντελικάτος μπαλαδόρος, αρχοντικός στις κινήσεις του, τρομερός στο ψηλό παιχνίδι, ασυναγώνιστος στη μάχη ενός προς έναν. Επαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση τριών διαδοχικών Πρωταθλημάτων, ενός Κυπέλλου και ενός Σούπερ Καπ Ελλάδας. Σε τρεις περιόδους αγωνίστηκε 101 φορές σε αγώνες, εκ των οποίων τις  100 σερί.

Γρηγόρης Γεωργάτος | 1995 – 1999, 2000 – 2001, 2004 – 2007

Το κορυφαίο αριστερό μπακ στην ιστορία του Ολυμπιακού! Τσιμίκας, Βενετίδης, Χολέμπας μπαίνουν στη λίστα, αλλά ο Γεωργάτος ήταν ό,τι καλύτερο είδαν οι Έλληνες φίλαθλοι σε αυτή τη θέση. «Ο Γεωργάτος, «ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ που είχαμε ποτέ. Θλίβομαι που δεν τον κράτησα…» είχε πει σε συνέντευξή του το θρυλικό αφεντικό της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι. Όταν ήρθε ο Μπάγεβιτς στους Πειραιώτες, τον γύρισε πίσω στην άμυνα, για να χωρέσει στην ενδεκάδα μαζί με τον Τζόρτζεβιτς και αυτό το δίδυμο έγραψε τη δική του ένδοξη ιστορία. Ο «Ρομπέρτο Κάρλος των φτωχών» ήταν μοναδικός, τρομερή τεχνική κατάρτιση, δυνατό σουτ, μεγάλες σέντρες, εκρηκτικότητα, πάθος, όλα αυτά που θέλει ένας προπονητής για να δει την ομάδα του πρωταθλήτρια. Κατέκτησε επτά πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, μέλος της ομάδας που βρέθηκε μια ανάσα από τα ημιτελικά του Champions League.

Αξεπέραστο live στοίχημα στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Μέσοι

Λουτσιάνο Γκαλέτι |  2007 – 2010

Ένα από τα ποιοτικότερα εξτρέμ που έχουμε δει στα ελληνικά γήπεδα. Δεν έκανε στον Ολυμπιακό την καριέρα του Τζόρτζεβιτς, πρόλαβε όμως να βάλει τη σφραγίδα του και να μπει στο πάνθεον των μεγάλων παικτών που έπαιξαν στην Ελλάδα. Είχε αυτή την ποδοσφαιρική… αλητεία ενός λάτιν άσου, ναι, αυτή η γοητεία που κέρδισε με το… καλημέρα τους Πειραιώτες. Πολύ γρήγορος, εξαιρετικός τεχνικά, είχε σέντρα ακριβείας, ενώ η σχέση του με το γκολ ήταν μοναδική. Στους Πειραιώτες μέτρησε 90 συμμετοχές, με 26 γκολ και 30 ασίστ. Έπαιξε για σχεδόν 2,5 σεζόν στους «ερυθρόλευκους», κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα νταμπλ. Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε έφερε και το τέλος μιας εξαιρετικής συνεργασίας.

Κριστιάν Καρεμπέ | 2001 – 2004

Πληθωρικός μέσος, παίκτης που έκανε τη «βρώμικη» δουλειά στα χαφ. Εξαιρετικός ανασταλτικά, «κατάπινε» πολλά χιλιόμετρα και είχε τρομερή αντίληψη. Εξαιρετική σωματοδομή, πολύ σκληρός μέσος, ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του Μουντιάλ του 1998, μέλος της ομάδας που πήρε και το Euro 2000, αλλά κι ένας μεγάλος σταρ που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα». Δυο φορές πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος δεν θα ξεχάσει ποτέ την υποδοχή, όταν περισσότεροι από 3.000 οπαδοί τον αποθέωσαν έξω από τα γραφεία του Ολυμπιακού. Ο Καρεμπέ φρόντισε να ανταποδώσει την αγάπη με μεγάλες εμφανίσεις και δυο πρωταθλήματα! Παραμένει ακόμα στην ομάδα και συνεχίζει να εισπράττει τη λατρεία του κόσμου.

Ριβάλντο | 2004 – 2007

«Σέβομαι την ΑΕΚ στην οποία έπαιξα αλλά η καρδιά μου… λέει Ολυμπιακός», είχε αναφέρει ο Ρίμπο ο οποίος λάτρεψε τους «ερυθρόλευκους» όσο και εκείνοι. Ενας τεράστιος παίκτης, που κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα, κι έκανε ευτυχισμένους τους Ελληνες φιλάθλους. Το 2004 πυροδοτήθηκε η βόμβα, το αεροδρόμιο σείστηκε και το «Καραϊσκάκη» απογειώθηκε. Τρεις γεμάτες σεζόν, 101 συμμετοχές, 43 γκολ. Τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, ευρωπαϊκές συμμετοχές, αλλά και μεγάλες στιγμές. Το μεγαλύτερο όνομα που πάτησε το πόδι του στα ελληνικά γήπεδα είχε τρομερές εμπνεύσεις, απίθανες εκτελέσεις και φρόντισε να αποδείξει πως η ηλικία δεν έχει νόημα, αν υπάρχει το ταλέντο και η προσωπικότητα.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς | 1996 – 2009

Για πολλούς ο κορυφαίος παίκτης που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» και ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα. Ο Πρέντραγκ Τζόρζεβιτς σημαία του Ολυμπιακού, άλλαξε τη σύγχρονη μοίρα του συλλόγου. Ένας απίθανος εξτρέμ, ταχύτατος, με σπουδαία τεχνική κατάρτιση, υπέροχη σέντρα και σκόρερ. Έπαιξε στους «Ερυθρόλευκους» 13 χρόνια, κατακτώντας 12 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα (ισάριθμα νταμπλ). Ηγετικό μέλος της ομάδας που έφτασε έως τα προημιτελικά του Champions League το 1998. Από τα πόδια του άρχιζαν και… τελείωναν όλα. Στα 13 χρόνια που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού ο «Τζόλε» μέτρησε 493 συμμετοχές και 157 γκολ, αριθμός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ της ιστορίας των «ερυθρολεύκων».

Επιθετικοί

Ζιοβάνι | 1999 – 2005

Ο «μάγος» του Ολυμπιακού, ήρθε στον Πειραιά και προκάλεσε ντελίριο με τα όσα έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο. Ήξερε όσο λίγοι να «κρύβει» την μπάλα και να την… εμφανίζει στα αντίπαλα δίχτυα. Ο Ζιοβάνι ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1999, με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν από τα ταμεία τους 4 δισεκατομμύρια δραχμές (περίπου 12 εκατ. ευρώ) και να τον κάνουν δικό τους από την Μπαρτσελόνα. Λατρεύτηκε από τους οπαδούς όσο λίγοι σε αυτή την απίθανη εξαετία. Και πως να μη λατρευτεί όταν ο κόσμος παρακολούθησε γκολ όπως το «κρέμασμα» στον Μοντραγκόν. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε 207 παιχνίδια, έχοντας 97 γκολ και 29 ασίστ. Με τα «ερυθρόλευκα» κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ τη σεζόν 2003/2004 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική με 21 γκολ.

Γιώργος Σιδέρης | 1959 – 1970, 1972

Ενας θρυλικός φορ, ένας επιθετικός που σημάδεψε για πάντα την ιστορία του Ολυμπιακού. Ηγετικό μέλος της απίθανης ομάδας του Μπούκοβι, ένας δεινός σκόρερ. Ένας επιθετικός με απίστευτη ευχέρεια στο σκοράρισμα, ένα… τανκ που μπορούσε να παρασύρει τα πάντα με τις επελάσεις του. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1966, 1967) στην εποχή του Μάρτον Μπούκοβι αλλά και έξι Κύπελλα (1960, 1961, 1963, 1965, 1968), συμπεριλαμβανομένου και του Βαλκανικού Κυπέλλου το 1963. Συνολικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού (1959-1970, 1972) είχε 285 συμμετοχές και 224 τέρματα σε αγώνες της Α’ Εθνικής κατηγορίας, επίδοση που τον καθιστά πρώτο σκόρερ όλων των εποχών για τους «ερυθρόλευκους» και τέταρτο συνολικά στην ιστορία του θεσμού. Μάλιστα, το 1969, με 35 γκολ αναδείχθηκε 2ος σκόρερ των ευρωπαϊκών εθνικών πρωταθλημάτων και πήρε το «αργυρό παπούτσι».

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X