ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ώρα για ντέρμπι στο ΟΑΚΑ!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ώρα για ντέρμπι στο ΟΑΚΑ!

Εναρξη: 19:30, 16/12/2020
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Ώρα για ντέρμπι στη Super League! O αήττητος Ολυμπιακός φιλοξενείται από την ΑΕΚ σε εξ αναβολής ματς της πρώτης αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα στην έδρα της, καλείται να βρει τρόπο να σταματήσει τον μοναδικό πλέον αήττητο και πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Με αυτό το εξ αναβολής παιχνίδι πέφτει και η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η Ενωση προέρχεται από τη νίκη με 4-3 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης σε ένα ματς που ξέσπασε επιθετικά, αλλά τα κενά της άμυνας λίγο έλειψε να της στοιχίσουν και τη νίκη. Αλλωστε, για λίγα εκατοστά στις καθυστερήσεις το 2-4 δεν έγινε 4-4 (αφού το πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος της αναιρέθηκε λόγω οφσάιντ) μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ο Καρέρα είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του και στάθηκε κυρίως στην αμυντική λειτουργία της Ένωσης και στα τρία γκολ που δέχτηκε στο συγκεκριμένο ματς. Εξάλλου, ο Ιταλός θεωρεί πως το σημαντικότερο πρόβλημα τη φετινή σεζόν είναι το ανασταλτικό κομμάτι, μιας και η ΑΕΚ έχει δεχτεί 26 γκολ σε 18 αναμετρήσεις και 15 γκολ στα τελευταία έξι ματς. Επιστέφει ο Τσιγκρίνσκι, μέσα ο Νεντελτσιάρου, εκτός ο Χνιντ.

Οσον αφορά τα πλάνα της Ενωσης, ο Μάσιμο Καρέρα δοκίμασε το 4-2-3-1 με τους Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας και Μιτάι-Μπακάκη στα δύο άκρα. Στον άξονα θα είναι το δίδυμο Σιμόες-Κρίστιτσιτς, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ανσαριφάρντ θα βρίσκονται οι Λιβάια-Μάνταλος-Γκαρσία.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-0 στη Λαμία, ισοφαρίζοντας την ευρύτερη νίκη του εκτός έδρας. Στα 11 τελευταία επίσημα παιχνίδια του έχει έξι νίκες, όλες για το πρωτάθλημα, και πέντε ήττες, όλες στην Ευρώπη. Ετσι, εκμεταλλεύθηκε την ήττα του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο +4 από τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο +6 από την Ενωση. Το θετικό για τον Μαρτίνς, είναι πως ξεκούρασε βασικούς, έτσι στο ντέρμπι επιστρέφει ο Καμαρά, ενώ ο Φορτούνης ξεπέρασε το πρόβλημα.

Ο Πέδ​ρο Μαρτίνς θα παρατάξει την ομάδα του με τους Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας στην άμυνα. Στα χαφ Μπουχαλάκης, Καμαρά και Εμβιλά και στην επίθεση θα είναι οι Μασούρας, Φορτούνης και Ελ Αραμπί. «Όχι από τη δική μας πλευρά μας το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Είναι… μεγάλο ακόμα το πρωτάθλημα. Έχουμε πολλά ντέρμπι και παιχνίδια να παίξουμε και τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είναι ένα ντέρμπι. Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ καλός οργανωμένος αντίπαλος. Έχει πολλά προσόντα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» τόνισε ο Πορτογάλος.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός, η παράδοση

ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για πέμπτη φορά μέσα στο 2020 και για τρίτη στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τρία τελευταία επίσημα μεταξύ τους, μετά το 0-0 του περασμένου Ιανουαρίου στο «Σπύρος Λούης», ενώ έχει κερδίσει και πέντε από τα έξι τελευταία. Θυμίζουμε, πως πρι από αυτά δεν είχε κερδίσει πέντε διαδοχικά ντέρμπι. Η συνολική παράδοση είναι 71-41-55 υπέρ του Ολυμπιακού ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Η ΑΕΚ ως γηπεδούχος μετρά 31 νίκες, 25 ήττες και 24 ισοπαλίες.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X