ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ: Το πρώτο ραντεβού στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ: Το πρώτο ραντεβού στην Τούμπα

Στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τους Μοσχοβίτες της Σπαρτάκ στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League με στόχο να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης.

Του άνοιξε η όρεξη
Με συνολικό σκορ 5-1, οι Θεσσαλονικείς απέκλεισαν τη Βασιλεία και έδειξαν έτοιμοι για υπερβάσεις. Στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με σκορ 2-1 (32’ Κάνιας, 80’ Πρίγιοβιτς – 82’ Αγέτι) και θριάμβευσε με 3-0 μέσα στη Βασιλεία (Βαρέλα 7’, Πρίγιοβιτς 52’, Ελ Καντουρί 60’). Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επιθυμεί διακαώς την παρουσία στους ομίλους της διοργάνωσης αλλά πρέπει να περιμένει ακόμη. Ταυτόχρονα, φέτος στοχεύει στην κατάληψη της κορυφής εντός συνόρων, κατακτώντας το πρωτάθλημα της ελληνικής Super League.

Ενίσχυση ενόψει
Ωστόσο, η συνέχεια, ειδικά σε επίπεδο Champions League, προμηνύεται σαφώς δυσκολότερη και η διοίκηση ξεκίνησε να παίρνει τα μέτρα της. Αποκτήθηκε ο 22χρονος Τσούμπα Αμέτσι Ακπόμ από την Άρσεναλ. Ο διεθνής με τις μικρές αγγλικές εθνικές ομάδες έχει περάσει την τελευταία τετραετία ως δανεικός σε αρκετές ομάδες, με τελευταίο σταθμό του το βελγικό πρωτάθλημα και τη Σιντ-Τρούιντεν.

Οι συζητήσεις με τον Σουηδό χαφ Πόντους Βέρνμπλουμ καλά κρατούν. Ο 32χρονος αποχώρησε μετά από έξι χρόνια παρουσία στην ΤΣΣΚΑ για οικογενειακούς λόγους και όλα δείχνουν ότι η γυναίκα του έχει την πρώτη και την τελευταία λέξη για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους.

Η παράδοση με τις ρωσικές ομάδες
Από τη στιγμή που η Ρωσία έγινε ανεξάρτητο κράτος, τρεις εκπρόσωποί της έχουν βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρουμπίν Καζάν και ΦΚ Κρασνοντάρ. Ο απολογισμός αρνητικός: σε έξι παιχνίδια, τέσσερις ισοπαλίες και δυο ήττες είναι η επίδοση της ελληνικής ομάδας απέναντί τους.

Εύκολο Cash Out*! Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία
Η Σπαρτάκ είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του ρωσικού πρωταθλήματος ενώ είχε κάνει αισθητή την παρουσία της και σε επίπεδο Σοβιετικής Ένωσης. Πλούσια η τροπαιοθήκη της: 10 πρωταθλήματα Ρωσίας, 3 Κύπελλα Ρωσίας, 12 πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης, 10 Κύπελλα Σοβιετικής Ένωσης και ένα Σούπερ Καπ.

Ο ιδιοκτήτης της Σπαρτάκ, Λεονίντ Φεδούν κατέχει περίπου το 10% της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο.

Πέρσι, ο σύλλογος της Μόσχας τερμάτισε στην τρίτη θέση, της ρωσικής Premier League, πίσω από τις συμπολίτισσες Λοκομοτίβ και ΤΣΣΚΑ.

Ο προπονητής
Ο Μάσιμο Καρέρα έχει τα ηνία της ομάδας τα δυο τελευταία χρόνια. Ο 54χρονος Ιταλός κατέκτησε τον τίτλο την περίοδο 2016-17 και είναι αποδέκτης αμέριστης αγάπης από πλευράς φιλάθλων της Σπαρτάκ. Ως ποδοσφαιριστής, δοξάστηκε με τη φανέλα της Γιουβέντους ενώ αγωνίστηκε μέχρι τα 44 του, σε πλήθος ομάδων. Υπήρξε βοηθός τόσο του Αντόνιο Κόντε (σε Γιουβέντους και εθνική ομάδα Ιταλίας) όσο και του Ντμίτρι Αλένιτσεφ (στην Σπαρτάκ).

Το αστέρι
Παρά την ύπαρξη αρκετών Ρώσων παικτών, αναμφίβολα ο Ολλανδός Κουίνσι Πρόμες ξεχωρίζει από το «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Ο 26χρονος έχει συμπληρώσει τετραετία στη Μόσχα, καθώς έγινε κάτοικός της τον Αύγουστο του 2014, όταν η Σπαρτάκ έδωσε 15 εκ. ευρώ στην Τβέντε για να τον αποκτήσει. Έκτοτε, παρά τα δεκάδες σενάρια περί πώλησής του, ο Πρόμες δείχνει προσηλωμένος και κάθε χρόνο εμφανίζεται και καλύτερος. Την περσινή περίοδο, 2017-18, ήταν ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, με 15 γκολ.

Σχολιάστε

X