Ποιες είναι οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές όλων των εποχών; (Poll)

Ποιες είναι οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές όλων των εποχών; (Poll)

Το ποδόσφαιρο πλέον έχει μετατραπεί σε… χρηματιστήριο με τις ομάδες να δαπανούν τεράστια ποσά προκειμένου να αποκτήσουν παίκτες. Το φετινό καλοκαίρι είναι καυτό κι ακόμα δεν έχουν μπει οι τελευταίες πινελιές. Καϊσέδο, Ράις, Μπέλινγκχαμ έκαναν τη διαφορά, όμως μόνο οι δυο πρώτοι μπήκαν στην κορυφαία δεκάδα των ακριβότερων μεταγραφών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το bwin News σας προσφέρει τη λίστα με τα 10+1 deal που… σόκαραν!

Νεϊμάρ | Από Μπαρτσελόνα σε Παρί | 222 εκατ. ευρώ

Μπορεί να μην κατέκτησε Champions League, μπορεί να έφυγε με… αποδοκιμασίες, ωστόσο Παρί και Νεϊμάρ έχουν να μοιράζονται το γεγονός πως ξοδεύτηκαν δεκάδες εκατομμύρια για να ολοκληρωθεί ένα χρυσό deal. Ο Νεϊμάρ παραμένει το νούμερο 1 στη λίστα μας με τις πιο ακριβές μεταγραφές. Ο Βραζιλιάνος έγινε ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών με τη μεταγραφή του από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2017.

Η PSG πλήρωσε όχι λιγότερα από 222 εκατομμύρια για τη λάμψη του Βραζιλιάνου. Ναι, κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα, αλλά στο τέλος δεν κέρδισε την αγάπη του κόσμου. Ετσι, το φετινό καλοκαίρι άφησε τη Γαλλία για να γίνει ακόμα πλουσιότερος στην Σαουδική Αραβία. Οι Παριζιάνοι πάντως, έβαλαν στα ταμεία τους 90 εκατ. ευρώ.

Build A Bet*: Συνδυασμός ακόμα περισσότερων αγορών από τον ίδιο αγώνα!

Κιλιάν Μπαπέ | Από Μονακό σε Παρί | 180 εκατ. ευρώ

Το 2018 η Παρί πήγε κόντρα στο FFP κι έκανε δικό της το πιο λαμπρό αστέρι του γαλλικού πρωταθλήματος, τον Κιλιάν Μπαπέ. Οι Παριζιάνοι δαπάνησαν 180 εκατ. ευρώ, πήραν από την Μονακό ένα σούπερ ταλέντο και τον έχρισαν ηγέτη. Πέντε πρωταθλήματα, τρια κύπελλα, δυο Λιγκ Καπ, όχι όμως και Champions League. Επειτα από πέντε χρόνια, ο Μπαπέ κάνει… δύσκολη τη ζωή των Παριζιάνων και όλα δείχνουν πως το μέλλον του θα είναι μακριά από την Πόλη του Φωτός!

Ζοάο Φέλιξ | Από Μπενφίκα σε Ατλέτικο Μ. | 126 εκατ. ευρώ

Το 2019 η Ατλέτικο Μαδρίτης έσπασε τα ταμεία της για να αποκτήσει από την Μπενφίκα ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ετσι, έκανε ρεκόρ μεταγραφής δαπανώντας 126 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν… καταθλιπτικά για τους ροχιμπλάνκος, μιας και ο Πορτογάλος σταρ δεν κατάφερε ποτέ να εγκλιματιστεί και να προσφέρει τα αναμενόμενα. Επαιξε δανεικός στην Τσέλσι, ενώ η Ατλέτικο αναζητά ακόμα ομάδα για να τον παραχωρήσει.

Priceboosts κάθε μέρα!

Εντσο Φερνάντες | Από Μπενφίκα σε Τσέλσι | 121 εκατ. ευρώ

Μέσα σε ένα μήνα άλλαξε η ζωή του! Ο Εντσο Φερνάντες κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Αργεντινή και παράλληλα μπήκε στη λίστα με τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Τσέλσι δαπάνησε 121 εκαρ. Ευρώ για να τον κάνει δικό της τον Ιανουάριο του 2023, όμως ο Αργεντινός παρασύρθηκε από τη γενική μετριότητα του συλλόγου και οι πρώτοι μήνες δεν ήταν ιδανικοί. Νέα σεζόν κι ελπίδες πως θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Φελίπε Κουτίνιο | Από Λίβερπουλ σε Μπαρτσελόνα | 120 εκατ. + 40 εκατ. μπόνους

Η Μπαρτσελόνα θέλησε να τον βάλει στα παπούτσια του Νεϊμάρ, ωστόσο το… πείραμα απέτυχε. Μπορεί στη Λίβερπουλ ο Βριζιλιάνος να έκανε απίθανα πράγματα, ωστόσο στη Βαρκελώνη ήταν σκιά του κακού του εαυτού. Παίκτης ψυχολογίας και στη Βαρκελώνη δεν προσαρμόστηκε ποτέ στις προσδοκίες. Τα λεφτά που δόθηκαν ήταν πάρα πολλά και ο Κουτίνιο δεν έδειξε ποτέ πως μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του συλλόγου. Συμπλήρωσε με την ομάδα 106 συμμετοχές και μόλις 26 γκολ και 14 ασίστ. Κάθε φορά που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα άμεσα ή έμμεσα λόγω του Κουτίνιο, κόστισε στη Μπάρτα 3.750.000!

Αντουάν Γκριεζμάν | Από Ατλέτικο Μαδρίτης σε Μπαρτσελόνα | 120 εκατ. ευρώ

Ακόμα μια μεταγραφή που δεν προσέφερε τίποτα στους Καταλανούς. Ηρθε με τόσα όνειρα στους Μπλαουγκράνα, οι οπαδοί περίμεναν διακαώς τη σούπερ παρουσία του στο γήπεδο, αλλά ο Γάλλος σα να έμεινε στη Μαδρίτη. Με τη Μπάρτσα έκανε 102 εμφανίσεις, πέτυχε 35 γκολ και είχε και 17 ασίστ. Κάθε γκολ ή ασίστ κόστισε πάνω από 2.300.000 ευρώ!  Επειτα από δυο χρόνια, το 2021 επέστρεψε στην Ατλέτικο και η Μπαρτσελόνα πήρε πίσω ένα μικρό ποσό (περίπου 25 εκατ. ευρώ) από αυτά που είχε ξοδέψει το 2019.

Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από το κινητό σου σε live streaming*!

Μοϊσές Καϊσέδο | Από Μπράιτον σε Τσέλσι | 117 + 17.5 εκατ. μπόνους

Δίχως αμφιβολία το πιο καυτό deal του φετινού καλοκαιριού. Βρέθηκε μια ανάσα από τη Λίβερπουλ, ο Κλοπ έκανε τα πάντα για να παίξει στους Reds, ωστόσο η επιθυμία του ήταν να παίξει στους Μπλε. Ναι, είναι πάρα πολλά τα λεφτά που δόθηκαν για έναν παίκτη που είχε καλές σεζόν με την Μπράιτον και απομένει να δούμε αν η Τσέλσι θα βγει δικαιωμένη. Ο 21χρονος εντάχθηκε στην ομάδα του δυτικού Λονδίνου με οκταετές συμβόλαιο, με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο.

Ντέκλαν Ράις | Από Γουέστ Χαμ σε Άρσεναλ | 117 + 6 εκατ. μπόνους

Ηταν το σήριαλ του καλοκαιριού. Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Άρσεναλ έδωσαν μάχη για τον αρχηγό της Γουέστ Χαμ. Νικητές αναδείχθηκαν τα… Σφυριά, που έβαλαν στα ταμεία τους 117 εκατ., με την ελπίδα να γίνουν περισσότερα. Η Άρσεναλ έκανε τη διαφορά, ο Αρτέτα πίεσε και ευελπιστεί πως με τον Άγγλο μέσο θα κάνει τη διαφορά και θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αλλωστε, τρεξίματα, πάθος, αντίληψη και ποιότητα είναι αυτά που τον έκαναν περιζήτητο!

Τζακ Γκρίλις | Από Άστον Βίλα σε Μάντσεστερ Σίτι | 117 εκατ. ευρώ

Το καλοκαίρι του 2021 η Σίτι έσπασε… ξανά τα ταμεία της κι έκανε τον Γκρίλις την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Αγγλίας. Με τον έμπειρο μέσο κέρδισε σε φινέτσα, ταχύτητα, κι έπειτα από δυο χρόνια μόνο δικαιωμένη αισθάνεται. Αλλωστε, με τον Γκρίλις στο ρόστερ της τα έχει πάρει σχεδόν όλα, μιας και μόνο το Παγκόσμιο συλλόγων της λείπει. Ο Γκρίλις χρειάστηκε λίγο χρόνο για να δείξει την ποιότητά του και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των «Πολιτών».

Εντέν Αζάρ | Από Τσέλσι σε Ρεάλ | 115 εκατ. ευρώ

Μια… πονεμένη ιστορία για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αποκτήθηκε το 2019 με «τυμπανοκρουσίες» από την Τσέλσι, της οποία ήταν ο MVP επί σειρά ετών, έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του κλαμπ, καθώς κόστισε 115 εκατομμύρια ευρώ και τελικά αποδείχθηκε σε ένα μεγάλο αγωνιστικό «φιάσκο».

Ο Βέλγος εξτρέμ ποτέ δεν έπαιξε στους Μερένγκες με βάση την αξία του και τις ικανότητες του. Ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ απο τραυματισμούς και σε μια τετραετία κατέγραψε 76 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 7 γκολ και 12 ασίστ. Πάντως πανηγύρισε κάθε πιθανό τίτλο, κατακτώντας συνολικά οκτώ τρόπαια, μεταξύ άλλων το πρωτάθλημα, το Champions League και το Κύπελλο Ισπανίας. Στις 3 Ιουνίου έλυσε τη συνεργασία του με τη Ρεάλ.

Ουσμάν Ντεμπελέ | Από Ντόρτμουντ σε Μπαρτσελόνα | 105 εκατ. ευρώ + 40 εκατ. μπόνους

Ηταν η εποχή που η Μπαρτσελόνα αναζητούσε έναν ακόμα παίκτη – σταρ! Ο Ουσμάν Ντεμπελέ παρά το νεαρό της ηλικίας του έμοιαζε να είναι η ιδανική περίπτωση. Ετσι, δαπάνησε 105 εκατ. ευρώ, αλλά και 42 σε μπόνους για να τον κάνει δικό της από τη Ντόρτμουντ. Λόγω πολλών τραυματισμών, ο σύλλογος της Ντόρτμουντ έχασε μερικά εκατομμύρια από μπόνους, ωστόσο παραμένει μια από τις ακριβότερες μεταγραφές. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε σε αυτό το διάστημα κατάφερε να μετρήσει 185 συμμετοχές έχοντας παράλληλα 40 γκολ και 43 ασίστ. Θα μπορούσε περισσότερα, δεν ήθελε όμως να μείνει και να παλέψει, γι αυτό και επέστρεψε στην πατρίδα του και την Παρί Σεν Ζερμέν.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Σχολιάστε

X