Αρσεναλ – Φούλαμ: Στον απόηχο της πεντάρας…

Αρσεναλ – Φούλαμ: Στον απόηχο της πεντάρας…

Εναρξη: 17:00, 01/01/2019
Γήπεδο: Emirates Stadium (60.355), Λονδίνο

Αρσεναλ και Φούλαμ συγκρούονται στο «Εμιρέιτς» το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς (17:00), με τις δύο ομάδες να υποδέχονται το 2019 με διαφορετική ψυχολογία. Οι γηπεδούχοι έχοντας στο μυαλό τους τις κακές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων και την πρόσφατη πεντάρα από τη Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ» (5-1), ενώ οι φιλοξενούμενοι επιστρέφοντας στις νίκες στο πιο πρόσφατο κόντρα στη Χάντερσφιλντ (1-0).

Οι δύο ομάδες συγκρούονται ξανά με αύρα… Πρωτοχρονιάς από το μακρινό 1966, τότε στην έδρα της Φούλαμ, όπου επικράτησε 1-0 της Αρσεναλ. Εκτοτε, άλλες τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί Ιανουάριο, μία στην έδρα των «κανονιέρηδων», δύο στο «άντρο» των «Κότατζερς». Ο απολογισμός, μία νίκη για τη Φούλαμ, δύο για την Αρσεναλ.

Αρσεναλ, σε αγωνιστική κρίση!
Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, η Αρσεναλ επικράτησε 1-0 της Καραμπάγκ στις 13 Δεκεμβρίου, συμπληρώνοντας 22 ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις από τις 18 Αυγούστου. Λίγες μέρες αργότερα, η Σαουθάμπτον «έσπασε» το αήττητο της ομάδας του Ουνάι Εμερι, συνεχίστηκε σερί άσχημων εμφανίσεων, κακών αποτελεσμάτων, με αποκορύφωμα την πιο πρόσφατη παρουσία της στο «Ανφιλντ» και τη συντριβή με 5-1 από τη Λίβερπουλ.

Μπορεί να προηγήθηκε με τον νεαρό Μάιτλαντ-Νάιλς στο 11’, όμως σε διάστημα δύο λεπτών (14’ και 16’) ήρθε η ανατροπή και η… κατάρρευση! Το ημίχρονο έληξε 4-1, με το δεύτερο ημίχρονο να αποτελεί τυπική διαδικασία.

Ο Δεκέμβριος κύλησε άσχημα, το 2018 φεύγει με εκείνη προβληματισμένη για τις τελευταίες εμφανίσεις της. Πλέον, απέχει πέντε βαθμούς από την πρώτη 4άδα, τον στόχο που έχει θέσει για τη φετινή χρονιά. Μέσα σε όλα, ο Ισπανός προπονητής, Ουνάι Εμερι, κλήθηκε σε απολογία από την Ομοσπονδία για το περιστατικό στο ισόπαλο 1-1 με την Μπράιτον, όταν κλώτσησε ένα μπουκάλι και βρήκε –άθελά του- έναν οπαδό.

Χαμόγελα στη Φούλαμ
Στην Boxing Day ισοφαρίστηκε στο φινάλε η Φούλαμ από τη Γουλβς (1-1 στο 85’), στο πιο πρόσφατο παιχνίδι επέστρεψε στα τρίποντα έπειτα από έναν μήνα στο 93’ με τον Μίτροβιτς, καθώς επικράτησε 1-0 της ουραγού Χάντερσφιλντ. Με αυτή τη νίκη επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική της άνοδο των τελευταίων εβδομάδων, παραμένοντας για τρίτο σερί ματς δίχως ήττα (μία νίκη, δύο ισοπαλίες).

Το γεγονός ότι σύλλεξε πολύτιμους βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια, δεν σημαίνει ότι έλυσε όλα της τα προβλήματα, αφού παραμένει εντός επικίνδυνης ζώνης. Στις 6 Ιανουαρίου ακολουθεί το παιχνίδι με την Ολνταμ για το Κύπελλο Αγγλίας στο «Κράβεν Κότατζ», για να ακολουθήσουν Μπέρνλι (εκτός), Τότεναμ (εντός) και Μπράιτον (εντός) ως το φινάλε του Ιανουαρίου για το πρωτάθλημα.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Φούλαμ – Αρσεναλ: 1-5 (Πρέμιερ Λιγκ 2018-19)
Αρσεναλ – Φούλαμ: 2-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2013-14)
Φούλαμ – Αρσεναλ: 1-3 (Πρέμιερ Λιγκ 2013-14)
Φούλαμ – Αρσεναλ: 0-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2012-13)
Αρσεναλ – Φούλαμ: 3-3 (Πρέμιερ Λιγκ 2012-13)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X