Αρσεναλ – Λέστερ: Φόρμα, ψυχολογία, παράδοση

Αρσεναλ – Λέστερ: Φόρμα, ψυχολογία, παράδοση

Εναρξη: 22:00, 21/10/2018
Γήπεδο: Emirates Stadium (59.867), Λονδίνο

Στο… σβήσιμο της 9ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ, η φορμαρισμένη πριν τη διακοπή των εθνικών υποχρεώσεων Αρσεναλ, φιλοξενεί (22:00) στο «Εμιρεϊτς Στέιντιουμ» τη Λέστερ, λίγα 24ωρα πριν το ταξίδι της στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο Γιουρόπα Λιγκ. Σε περίπτωση νίκης, οι «κανονιέρηδες» φτάνουν τους 21 βαθμούς και πιάνουν τις Τσέλσι, Τότεναμ στην 3η θέση.

Δεν της λείπει ο Βενγκέρ
Οταν επί σειρά ετών στον πάγκο σου βρίσκεται ένας προπονητής, έχοντας προσθέσει τη δική του νοοτροπία, τη δική του φιλοσοφία στο παιχνίδι και γενικά το «κλαμπ» λειτουργεί υπό τους δικούς του ρυθμούς, η απότομη αλλαγή φέρνει και… παρενέργειες! Χαρακτηριστικό παράδειγμα από το Νησί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη φυγή του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν έκατσε δύο ή τρία χρόνια, αλλά 22 ολόκληρες σεζόν, κι’ όμως η Αρσεναλ δεν δείχνει επηρεασμένη στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αυτό πιστώνεται στην πολύ καλή δουλειά του νέου προπονητή, του Ουνάι Εμερι. Πιο επιθετική, πιο αποτελεσματική, πιο συγκεντρωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα. Μετά τις ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές από Μάντσεστερ Σίτι (0-2 εντός) και Τσέλσι (3-2 εκτός), μετράει έξι σερί νίκες, με την πιο πρόσφατη να είναι η καλύτερη εικόνα της, το 5-1 στην έδρα της Φούλαμ.

Προσγειωμένος παρουσιάστηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ισπανός τεχνικός, την ώρα που αντικρίζει τους οπαδούς της Αρσεναλ να κάνουν… όνειρα! «Πρέπει να εξαλείψουμε εντελώς τις διακυμάνσεις στην απόδοσή μας και να γίνουμε περισσότερο σκληροί στην άμυνα. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος απολαμβάνει να βλέπει την ομάδα, αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην δική μας πραγματικότητα και καθημερινότητα». Αγωνιστικά, εκτός παραμένει ο Τσεχ (τερματοφύλακας, 7/0), ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Παπασταθόπουλου (στόπερ, 6/0).

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης
Αρκετά σκαμπανεβάσματα παρουσιάζει στα αποτελέσματά της στο ξεκίνημα της σεζόν η Λέστερ. Εκεί, που ψάχνει να χτίσει μομέντουμ, να πάρει σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων πέφτει πάνω σε… βουνό! Τρεις σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ήττα εντός έδρας από τη Λίβερπουλ (1-2), ενώ ακολούθησε το κάκιστο παιχνίδι στο Μπόρνμουθ και η ήττα με 4-2. Συνέχισε με δύο νίκες και μία ισοπαλία (στο Λιγκ Καπ), βρήκε ρυθμό, όμως ήρθε η ήττα 1-2 από την Εβερτον αγωνιζόμενη για μισή ώρα με 10 παίκτες. Ατυχη ή μόνο της ορίζει την τύχη της;

Η διακοπή στην Πρέμιερ Λιγκ λόγω των εθνικών υποχρεώσεων ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να μαζέψει το… μυαλό της, να πάρει ανάσες ενόψει της συνέχειας μέχρι την επόμενη διακοπή του Νοεμβρίου. Στο Λονδίνο ταξίδεψε δίχως τον βασικό στόπερ, Μόρκαν (6/0), ο οποίος είναι τιμωρημένος από το παιχνίδι με την Εβερτον. Στις πρώτες αγωνιστικές αντιμετώπισε τρεις ομάδες από το λεγόμενο «πάνω ράφι», ηττήθηκε και στα τρία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Εβερτον).

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση
Τέσσερα σερί ραντεβού στο Λονδίνο για τις δύο ομάδες, ισάριθμες νίκες για την Αρσεναλ. Σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ η Αρσεναλ δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας από τη Λέστερ (11 σερί νίκες), με το πιο πρόσφατο διπλό να χρονολογείται το 1973!

Λέστερ – Αρσεναλ: 3-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2017-18)
Αρσεναλ – Λέστερ: 4-3 (Πρέμιερ Λιγκ 2017-18)
Αρσεναλ – Λέστερ: 1-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2016-17)
Λέστερ – Αρσελαν: 0-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2016-17)
Αρσεναλ – Λέστερ: 2-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2015-16)
Λέστερ – Αρσεναλ: 2-5 (Πρέμιερ Λιγκ 2015-16)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!
Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X