Μπράιτον - Τσέλσι: «Παγίδα« για την πρωταθλήτρια των μεταγραφών!

Μπράιτον – Τσέλσι: «Παγίδα« για την πρωταθλήτρια των μεταγραφών!

Εναρξη: 22.15, 14/09/2020

Γήπεδο:The American Express Community

H Μπράιτον κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, παρά το γεγονός πως στο 2020 πέτυχε μόλις τρεις νίκες. Τέταρτη διαδοχική παρουσία στην Premier League για την ομάδα, η οποία έχει ως μεγάλο στόχο την παραμονή. Δεν έμεινε… αμέτοχη στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, καθώς απέκτησε τον αμυντικό του Άγιαξ, Φέλτμαν, αλλά και τον έμπειρο μέσο, Λαλάνα από τη Λίβερπουλ, ενώ επέστρεψε από δανεισμό ο αμυντικός Γουάιτ. Ωστόσο, αποχώρησαν οι αμυντικοί Μοντόγια, Ντάφι, ο χαφ Μόουι και ο φορ Μάρεϊ. Στο τελευταίο φιλικό τεστ που έδωσε έμεινε στο 0-0 με τη Γουέστ Μπρομ. Αμφίβολος για το ματς ο βασικός μέσος, Πρόπερ, βασικός θα αγωνιστεί ο χαφ Λαλάνα. Μάλιστα, αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2019 που ο πρώην «κόκκινος» θα βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα. Βέβαια, ο Λαλάνα στις εννέα φορές που έχει βρει απέναντί του την Τσέλσι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ή να μοιράσει ασίστ.

Τσέλσι, η πρωταθλήτρια των μεταγραφών!

Ο Φρανκ Λάμπαρντ προσπαθεί να φτιάξει ένα ακόμα καλύτερο σύνολο για τη νέα χρονιά και ελπίζει πως τα επιθετικά ατού του θα αντισταθμίσουν τα αμυντικά προβλήματα της Τσέλσι. Η μεταβατική περίοδος για την Τσέλσι δεν έχει τελειώσει. Μπορεί να απέδωσε πιο πάνω και πιο καλά από κάθε προσδοκία πέρυσι και ενώ είχε απαγόρευση μεταγραφών αλλά χρειάζεται και άλλη βελτίωση. Η Τσέλσι εξασφάλισε την 4η θέση νικώντας με σκορ 2-0 τη Γουλβς.

Το σημείο όπου είναι εμφανές ότι η Τσέλσι θέλει… δουλειά και βελτίωση είναι το αμυντικό σκέλος. Έχοντας ενισχυθεί επιθετικά με Βέρνερ, Χάβερτς, Ζίγιεχ. Η ομάδα του Λάμπαρντ δέχθηκε πέρυσι 54 γκολ στο πρωτάθλημα. Είναι η χειρότερη επίδοσή της μετά το 1996-1997. Έκαναν πολλά ατομικά και μεμονωμένα λάθη και είχαν πρόβλημα ακόμα και στο σετ παιχνίδι και φυσικά στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων τους.

Μέρος του προβλήματος είναι φυσικά ο Κέπα, ο πιο ακριβός γκολκίπερ στον κόσμο, τον οποίο δεν εμπιστεύεται ο Λάμπαρντ. Στο κέντρο της άμυνας αμφιταλαντευόταν μεταξύ Ρούντιγκερ, Ζούμα, Τομόρι και Κρίστενσεν.

Ο Τιάγκο Σίλβα υπέγραψε για να δώσει λύση στο κέντρο της άμυνας αλλά γίνεται 36 τον Σεπτέμβριο. Ο Αθπιλικουέτα δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος της θέσης του στην άμυνα και ο Ρις Τζέιμς είναι άπειρος. Η ελπίδα της Τσέλσι είναι πως ο Τσίλγουελ θα δώσει λύση στο πρόβλημα στην θέση του αριστερού μπακ.

Η διαθεσιμότητα του Ενγκολό Καντέ έχει σημασία. Όταν έλειπε και δεν ήταν δίπλα στον Κόβασιτς η Τσέλσι έχανε το κέντρο. Ο Ζορζίνιο πάντως προσφέρει ηρεμία στο παιχνίδι των Λονδρέζων και κατοχή μπαλας.

Οι Βέρνερ, Ζίγιεχ και Χάβερτς μπορούν να δώσουν πολύ μεγάλη ώθηση. Υπήρχε η ανάγκη για πιο μεγάλο βάθος και ποιότητα στην επίθεση ειδικά μετά τις αποχωρήσεις των Πέδρο και Γουίλιαν ως ελεύθεροι. Ο Βέρνερ με τη Λειψία πέρυσι έβαλε 34 γκολ και θα έχει έναν πολύ καλό ανταγωνισμό με τον Άμπραχαμ και τον Ζιρού ενώ θα υπάρχει και η προοπτική της συνεργασίας των Μάουντ, Οντόι και Πούλισικ με Χάβερτς και Ζίγιεχ. Ο Λόφτους Τσικ επιστρέφει μετά από αποχή λόγω του τραυματισμού του στον αχίλλειο.

Τιμωρημένος ο βασικός χαφ Κόβασιτς, ανέτοιμοι τα νέα αποκτήματα Τσίλγουελ (μπακ), Ζίγιεχ (εξτρέμ) και ο χαφ Γκίλμουρ. Δύσκολα ο στόπερ Τιάγκο Σίλβα.

Μπράιτον – Τσέλσι, οι αριθμοί

Η Μπράιτον δεν έχει ηττηθεί στα 10 τελευταία ματς πρωταθλήματος που διεξήχθησαν Δευτέρα. Και τα 5 παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ που έγιναν Δευτέρα, έληξαν ισόπαλα!

Η Τσέλσι δεν έχασε ποτέ από τον Μπράιτον στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας εννέα φορές, έχοντας και μια ισοπαλία.

Η Τσέλσι έχασε δυο από τα τρία πρώτα ματς της Premier League. Ηταν αήττητη για 18 διαδοχικές πρεμιέρες 1999-2000 μέχρι 2016-17.

Η Τσέλσι δέχθηκε 54 γκολ στην Premier League τη χειρότερη συγκομιδή σε μια σεζόν από το 1996-97

Οι Μπλε κράτησαν εννέα φορές ανέπαφη την εστία τους, τη χαμηλότερη συγκομιδή!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ειδικά μεταγραφών με δεκάδες πρωτότυπες αγορές! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X