Formula 1: Οι 1000 συμμετοχές της Ferrari σε Γκραν Πρι!

Formula 1: Οι 1000 συμμετοχές της Ferrari σε Γκραν Πρι!

1000 συμμετοχές σε Γκραν Πρι, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη Formula 1. Η Ferrari γιορτάζει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ και παρά το γεγονός πως δεν διανύει τις καλύτερες στιγμές της, η Ferrari είναι πάντα Ferrari.

Η μεγάλη ιστορία της Ferrari!

Η Ferrari από τον πρώτο μέχρι τον χιλιοστό αγώνα της έχει γράψει την δική της μεγάλη και ξεχωριστή ιστορία στην Formula 1. Για πολύ κόσμο η Ferrari μέχρι και σήμερα θεωρείται κάτι τρομερά ξεχωριστό. Μία ομάδα – ορόσημο. Αναμφίβολα είναι η δημοφιλέστερη ομάδα στη Formula 1. Με πιο μεγάλη ιστορία και περισσότερους τίτλους από κάθε άλλη.

Επίσης είναι η ομάδα που από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος το 1950 μέχρι σήμερα έχει διαρκή παρουσία σε όλους τους αγώνες. Θα είναι η πρώτη ομάδα που θα βγάλει ιστορικό αριθμό αγώνων. Το GP της Τοσκάνης θα είναι η 1000ή κούρσα της Ferrari. Παρότι δεν είναι φαβορί για να το κερδίσει ο 1000ός αγώνας λογίζεται ως μεγάλο επίτευγμα.

Από τον Έντσο Φεράρι στην αποθέωση!

Η Ferrari ιδρύθηκε από τον Έντσο Φεράρι, που ήταν οδηγός της Alfa Romeo το 1924. Πέντε χρόνια μετά έφτιαξε τη Σκουντερία της Ferrari. Αρχικά ο στόχος ήταν να είναι αγωνιστική ομάδα και ότι κατασκευάστρια εταιρεία. Το σήμα / logo της ομάδας έχει χρησιμοποιηθεί και για να τιμηθεί η μνήμη του πιλότου μαχητικών αεροσκαφών Φρανσέσκο Μπαράκα. Ο Μπαράκα είχε δημιουργήσει το έμβλημα αυτό για τα αεροπλάνα του. η Ferrari αρχικά είχε μίας μορφής συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα της Alfa Romeo όμως με την πάροδο των ετών σχημάτισε την δική της ομάδα.

Το 1943 η Ferrari μετέφερε τη… βάση της από τη Μόντενα στο Μαρανέλο. Εκεί όπου η ομάδα παραμένει μέχρι σήμερα. Το 1947 η Ferrari είχε και την πρώτη νίκη της. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 άρχισε το 1950 και ουσιαστικά η Ferrari έχασε μόνο τον εναρκτήριο του Σίλβερστοουν. Ένας αγώνας στον οποίο κέρδισε η Alfa Romeo. Η ομάδα έκανε το ντεμπούτο της στο Μονακό. Οι Ασκάρι, Σόμερ και Βιλορέσι ήταν οι οδηγοί στην πρώτη της κούρσα.

Οι αλλαγές στη δεκαετία του ’70!

Η δεκαετία του 1970 είχε μεγάλες αλλαγές στη F1 όμως η Ferrari προσαρμόστηκε. Σε αυτήν την δεκαετία πήρε έξι τίτλους, παρότι οι Lotus, McLaren και Ford είχαν ανέβει πολύ. Το 1996 η ομάδα χτύπησε… φλέβα χρυσού με τον ανερχόμενο σταρ Μίκαελ Σούμαχερ από τη Benetton, απ’ όπου πήρε και τον τεχνικά επικεφαλής, Ρος Μπράουν για να συνεργαστεί με τον Τζιν Τοντ. Ο Σουμάχερ ήταν στη Ferrari στην 600ή κούρσα της, το βελγικό Grand Prix του 1998. Η Ferrari διασφάλισε έξι διαδοχικές κατακτήσεις τίτλων από το 1999 έως το 2004 με πρωταθλητή τον Σουμάχερ σε όλες αυτές τις περιόδους πλην μίας. Ο Σουμάχερ είχε πει τα προηγούμενα χρόνια πως “πάντα η Ferrari είναι για μένα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου θα είναι πάντα κόκκινο λόγω του χρώματός της”.

Η Ferrari είναι η πετυχημένη ομάδα της F1 με 238 νίκες (2η η McLaren με 182) και συνολικά με 31 τίτλους έναντι 20 της McLaren. Όμως δεν έχει καταφέρει να πάρει τρόπαιο από το 2008 και μετά με τις Red Bull και Mercedes να κυριαρχούν.

Τα πρωταθλήματα στη Formula 1!

Ο Λούις Χάμιλτον, πρωταθλητής της F1, είχε πει το 2017 ότι ‘προσωπικά είναι μεγάλος οπαδός της Ferrari και έχει πετύχει τρομερά επιτεύγματα στην ιστορία του αθλήματος. Είναι όνειρο κάθε οδηγού αλλά και δικό μου να είμαι σε μία τέτοια ομάδα’. Το πρόβλημα της Ferrari είχε να κάνει με την έλλειψη των σωστών ταχυτήτων μες στον αγώνα ενώ οι αλλαγές των κανονισμών από το 2019 έως 2020 την επηρέασαν.

Από το 1950 μέχρι και σήμερα έχουν πάρει 16 πρωταθλήματα κατασκευαστών στη Formula 1, 15 πρωταθλήματα οδηγών και 237 νίκες σε Γκραν Πρι. Διατηρεί τον τίτλο της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του σπορ και χωρίς αμφιβολία, οι δύσκολες στιγμές που περνά θα φτάσουν κάποια στιγμή στο τέλος τους. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι ο πιο επιτυχημένος από πλευράς τίτλων οδηγός στην ιστορία της F1, ο Μίκαελ Σουμάχερ, σάρωσε με την ομάδα της Ferrari και πήρε μαζί της τα πέντε από τα επτά παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών με ένα εντυπωσιακό σερί από το 2000 μέχρι και το 2004.

Η Ferrari ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές της έβρισκε τη φόρμουλα και τον τρόπο να επανέρχεται στην κορυφή. Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός της όμως διαπιστώνει ότι θα χρειαστεί καιρό και ίσως κάποια χρόνια για να ξαναπάρει πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της Ferrari, Τζον Έλκαν, είχε κάνει δηλώσεις μες στο καλοκαίρι επισημαίνοντας ότι η ομάδα δεν είναι ακόμα στο επίπεδο να ανταγωνιστεί για το πρωτάθλημα έως το 2022. Οι άνθρωποι της ομάδας τόνισαν πως χρειάζεται ακόμα υπομονή και αρκετά χρόνια. Όλα αυτά όμως μπορεί να μην έχουν σημασία. Η Ferrari είναι πάντα Ferrari. Και όπως είχε πει ο ίδιος ο Μπέρνι Έκλεστοουν “η Formula 1 είναι η Ferrari και η Ferrari είναι η Formula 1”.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X